Fizikai munkások álláskeresése, tömeggyártó üzemek toborzási eljárásai és a munkanélküli-járadék indokoltsági vizsgálata Bódis Lajos (Budapesti Corvinus.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
MUNKAÜGYI POLITKA  Alkotmányos jogokra épül  Kollektív autonómia  A foglalkozás és a munkahely szabad megválasztása  A munkahely védelme  Az igazságos.
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szerepe a komplex rehabilitációban Balog Lajos Rehabilitációs főreferens,foglalkoztatási szakértő
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
TÁMOP /A
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Munkaügyi Központ szerepe, feladatai SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
Emberierőforrás-ellátás
Karrier és tudásmenedzsment a VIP Humánpolitikai Rendszerben
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
SZEMÉLYZETI MARKETING
Munkanélküliség.
Az álláskeresés ösztönzése – együttműködési feltételekkel Nagy Gyula Budapesti Corvinus Egyetem és MTA Közgazdaság-tudományi Intézet.
Munkaerőmigránsok és hazatérők - kísérlet a válság hatásának mérésére
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
ÁLLÁSKERESÉS ÉS MUNKAPIACI INFORMÁCIÓK Cseres-Gergely Zsombor – Bódis Lajos – Galasi Péter.
A kötet felépítése és a főbb javaslatok Scharle Ágota Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Az eltűnt egymillió munkahely nyomában április 11.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
A HEM kialakulása és fejlődése
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
GKI Zrt., Az alacsony foglalkoztatási ráta okai, a foglalkoztatás bővítésének gazdaságpolitikai összefüggései Független Szakszervezetek Demokratikus.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Munka és rehabilitáció nemzetközi konferencia A munkaadói kapcsolattartás jelentősége a program végrehajtása.
Foglalkoztatási Információs Pontok munkatársainak képzése Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ május.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Összefogás a Paktum keretein belül
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Munkanélküliség fogalma, típusai
A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ SZEKTOR MUNKAHELYI JÓL-LÉT ÉRZETE.
Miért és mit – a program céljai és várható eredményei Galasi Péter, MTA KTI.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
Készítette: Pató Gáborné Dr. Szűcs Beáta, egyetemi docens Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Szervezési és Vezetési Tanszék Elérhetőség:
Kompetencia menedzsment 4. Modul BGF
Készítette: Farkasné Veres Edina
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
SEEM alapok.
„Út a munkához”program
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

Fizikai munkások álláskeresése, tömeggyártó üzemek toborzási eljárásai és a munkanélküli-járadék indokoltsági vizsgálata Bódis Lajos (Budapesti Corvinus Egyetem Emberi erőforrások tanszék) OFA Hálózat Nyugat-dunántúli Regionális Iroda október 15.

Módszertan, terepek Összesen 55 interjú 28, szakképzettséget igénylő vagy betanított munkakört betöltő személlyel, vagy ilyen munkakört keresővel Tárgy: a munkavállalási, álláskeresési, munkaügyi kirendeltségi tapasztalatai (+10 személyről részletes információk) 7 nagy- vagy középvállalat egyszerre 1-3, munkaügyekben illetékes, vezető beosztású munkatársával, Tárgy: toborzási eljárások, a helyi munkapiac és a munkaerő-gazdálkodás összefüggései (+5 vállalatról részletes információk) 20 vezetői és ügyintézői interjú 5 munkaügyi kirendeltségen + a különböző ellátásokban részesülő munkanélküli ügyfelek kötelező jelentkezésének közvetlen megfigyelése, kirendeltségenként 3-3 munkanap ügyfélfogadási idejében Tárgy: az indokoltsági ellenőrzéssel kapcsolatos általános tapasztalatok, és a megfigyelt esetek megbeszélése A terepek kiválasztása: különböző régiók és eltérő helyi munkapiacok vizsgálata Az indokoltsági ellenőrzés megfigyelési helyszínei: lehetőleg ne legyenek különleges körülmények, a kirendeltségek eljárásai jobban összehasonlíthatók hasonló feltételek között; élénk munkapiac esetén a szereplőknek nagyobb mozgástere, az indokoltsági vizsgálatnak több a lehetséges kimenetele

Egyéni vizsgálat betanított és szakmunkásként dolgozók és álláskeresők körében 1. A műszakrend kitüntetett szerepe a munkavállalás összhasznosságában, törekvés az éjszakai műszak elkerülésére, a lényegesen taszítóbbnak számító munkakörülményeket alig kompenzálják a bérek 2. A hasonlónak tűnő munkahelyek ténylegesen meglehetősen részekre szabdaltak, félelem az összehasonlíthatóságtól és a felcserélhetőségtől, indokolatlanul nagy érzékenység a foglalkoztatás szervezetspecifikus körülményeire

Hogyan lehet szert tenni termelékeny dolgozókra, és hogyan lehet elégedetté tenni őket?

Vállalati vizsgálat 1. A munkaerő szűrése túlzott mértékben a foglalkoztatás során történik, csekély mértékben használják a termelékenység előrejelzését, és a megfelelő munkáltató- munkavállaló összepárosodásra, a termelékeny pályázók önszelekciójára alkalmas eljárásokat 2. Az indokoltnál alacsonyabb beruházások a tulajdonosok és a menedzsment részéről a szervezeti mechanizmusok összehangolásába, a menedzsment differenciált módszereibe Úgy tűnik, az egyszerűnek számító munkaszervezetekben sem működnek egyes menedzsment alapfunkciók Példa: jelentősnek tűnő különbségek az erőfeszítés-bér viszonyokban, indokolatlanul túlspecializált és rugalmatlan gyártósorok

Hogyan szerezhet a HR menedzser versenyelőnyt a vállalatának és elismertséget önmagának?

Munkavállalói preferenciák és versenyhelyzet a helyi munkapiacokon A műszakrend kitüntetett szerepe a dolgozói preferenciákban Vezetési eszközök, munkaszervezeten belüli egyenlőtlenségek, dolgozói preferenciák és foglalkoztatás Betanítás és szervezeten belüli mobilitás Szerződéstípusok Toborzás és szűrés Hátrányos megkülönböztetés

Bérek és ösztönzés Béren kívüli juttatások Összefoglalás: általános kontra specifikus munkaerő-gazdálkodási technikák

Az indokoltsági (magatartási) szabályok érvényesítése a munkaügyi kirendeltségeken 1. A passzív ellátásokkal kapcsolatos ösztönzési problémák kezelése általános szűkítéssel, az aktív eszközök és az állásfelajánlás bővítéséhez fűződő várakozások, 2. Egyszerre alul- és túlszabályozottság, a bürokratikus szabályok költségei nem térülnek meg Példa: a munkanélküliek aktiválásának, az önálló álláskeresés ellenőrzésének nincs kimutatható lényeges hatása az elhelyezkedésre, széles körű kétely az indokoltsági szabályok ellenőrzésének értelmével kapcsolatban 3. Bizonyos eljárásokat alig alkalmaznak, például megállapodás-módosítás, kizárás, jogorvoslati eljárás

A szakpolitikai célok és bürokratikus eljárások hajója túlzsúfolt, mit volna érdemes kidobni, és mit jobban elrendezni?

Rendszeres megjelenés a munkaügyi kirendeltségen A kirendeltség által felajánlott, megfelelőnek minősülő munkahely elfogadása Bekapcsolódás a felajánlott képzési programba Önálló álláskeresés A kirendeltség tájékoztatása a körülményekben beállott változásokról Indokoltsági vizsgálat és álláskeresési megállapodás

Összegzés 1. Jelentős hozzáadott értéket a szakszerűbb eljárások adhatnak a vállalati HR-ben és a foglalkoztatáspolitikában is A rugalmasság/szervezetspecifikusság és a standarditás/összehasonlíthatóság együttes kezelése, preferenciák megismerése és hatékony összepárosítási eljárások HR: kiválasztás és béren kívüli juttatások menedzselése felől eltolódás a betanítással és munkamegosztás/koordinációval kapcsolatos eljárások felé Foglalkoztatáspolitika: állásfelajánlás és relatíve költséges aktív eszközök felől eltolódás az ügyfelek differenciált kezelését és kategorizálását eredményező eljárások felé

Összegzés 2. Az elemzés a gyakorlat számára nem „kell” típusú állításokat adhat, hanem a gondolkodás strukturálásához járulhat hozzá A HR és foglalkoztatáspolitikai szakmai eljárások legnagyobb problémája a reflexió és a vita hiánya, az ellenőrizetlen spontaneitás Ezzel szemben, a „tényeken alapuló szakpolitikát” hangsúlyozza a programfejlesztés és az apparátusi eljárások menedzsmentjének szintjén

Összegzés 2. Az érvényes helyzetértékelés nem hierarchikusan és nem tekintélyi alapon oszlik el; ott a döntési jog van, bár az is egyre kevésbé Egyre inkább az egyenrangúak/munkatársak kölcsönös ellenőrzése (peer control) alapján, például gyakran érdemes mérlegelni a szakpolitikai vagy szervezeti menedzsment alternatívák összetevőit, költségeit és várható hasznait (Az önálló ügyintéző hatalma az elemző, sőt a szakpolitikus és az apparátusi vezetővel szemben) Közszféra (foglalkoztatáspolitika, oktatáspolitika, egészségügy stb. eltérő helyzete) és vállalati szféra

+1 Kutatáshasznosítás: alap- és továbbképzések, szakmai gyakorlat, a tevékenységüket nehezen integráló apparátusok egyfajta „összekötésének” kísérlete allaskeresese zatgyarto_uzemekben