Közösségi portálok használata

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Biztonságos Internet-használat, böngészés jogsértések nélkül
Advertisements

Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Digitális világ Mindent rólad - Személyes adatok gyűjtése.
Valósidejű fenyegetések a virtuális térben Symantec Kiberbűnözési felmérés Teasdale Harold szeptember 26.
Digitális világ A digitális reklám
Közösségi oldalak használata
Adatvédelmi elvek és gyakorlat – január Készítette: Dr. Detrekői Zsuzsa.
Keresőoptimalizálás Fizetett hirdetések a keresőkön Fizetett hirdetések tartalmi oldalakon Fizetett helyezések vagy regisztrációk Internetes hirdetések.
Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek.
Mit csinálsz a szobádban
Közösségi portálok használata
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
Digitális világ Irány a világháló!
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Biztonságosabb Internet
Magyar Tudományos Akadémia
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Összeállította: Gyulainé Bukovics Ildikó MEGELŐZÉS – ALKALMAZKODÁS - GONDOSKODÁS NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Interakció - Autonómia.
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
A közösségi portálok használata. (Etikett,veszélyek…)
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak használata
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Közösségi weboldalak és az alumni szervezetek DPR Szakmai Klub I. Hain Ferenc - DPR Szakmai Klub http./
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
H OGYAN KÁROS AZ INTERNET ? E LEMZÉS VII. OSZTÁLYOS TANULÓK KÖRÉBEN Ozsváth Berényi Hajnal KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja.
VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" szeptember Balatonalmádi Fiatal group leaderek Facebook használati.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
 1.Interakcióban jön létre!  2.A megoldás is csak interakcióban  lehetséges, melynek eszköze a  kommunikáció  (speciális kommunikáció)  Kommunikációm.
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN
Közösségi portálok használata
Erőszakmentes iskola. Az erőszakosságot úgy írhatnánk körül, mint az egyén testi, szóbeli és érzelmi bántalmazása egy vagy több személy részéről Az erőszakosságot.
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
 szociális (latin) – társadalmi, társaságra vonatkozó  patológiai (görög) – beteges, nem normális Szociálpatológiai – összefoglaló fogalom a beteges,
Munkahelyi zaklatás.
Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes.
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Közösségek az interneten Papp Szabolcs 2009.
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Munkaerőpiaci kihívások Az új generációk elvárásainak megjelenése a kiválasztásban Készítette: Farkas Edit közvetítési üzletág vezető.
Tanuló neve:Faragó Dominik János Felkészítő tanár:Győri Tamás
Erre használom az internetet
Számítógépes bűnözés.
Közösségi oldalak használata
Az internet veszélyei Készítette:Lőrincz Mercedes
Előadás másolata:

Közösségi portálok használata Bárdos Jada Felkészítő tanár: Lantos Erika Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola Várpalota, Dankó u. 16/VII.

Legnépszerűbb közösségi portálok: IWIW Facebook MySpace Twitter

IWIW Magyar találmány. A vélemények megoszlanak róla, elkezdett nagyon hasonlítani a Facebookra. Egyesek szerint minőségileg gyengébb, de még mindig az IWIW a vezető közösségi portál Magyarországon.

Facebook A Facebook használata az elmúlt időben ugrás szerűen megnőtt, köszönhetően számos előnyének. Nemzetközi, chat programjával könnyen tarthatjuk a kapcsolatot külföldi ismerőseinkkel is.

Twitter Még gyerekcipőben jár a hazai Twitterezés, de hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Facebook. Kicsit egyszerűbb, viszont ezáltal sokkal pörgősebb, gyorsabban lehet hasznos információkhoz jutni.

MySpace A myspace-t többnyire zene és videómegosztásra használják, főleg együttesek alakítanak ki kisebb honlapokat, rajongói közösségeket az oldalon.

Manapság már szinte mindenki tagja valamilyen közösségi oldalnak, sokan minden nap kiírnak valamit, hogy éppen mit csinálnak, mi történt velük vagy mire gondolnak. Nagyszerű lehetőség ez arra, hogy kapcsolatot tartsunk távoli rokonokkal,ismerősökkel. Azonban megvan a sötét oldala is ezeknek a portáloknak. A gyerekek számos magatartási és biztonsági kockázattal találkoznak a közösségi webhelyre feliratkozás és annak használata kapcsán.

A közösségi portálok veszélyei: Részletes adatlap, átfogó profil, képek, megjegyzések, kedvencek, vélemény, vagy éppen az aznapi hangulatunk. Mindezt átlagos felhasználóként naponta kürtöljük szét a közösségi portálokon. Megfordult a világ:ma már nem mi nézünk másokat a tévén keresztül, hanem az interneten segítségével beengedjük a nagyvilágot az életünkbe.

Óvatosan kell azonban bánni a személyes adatainkkal! A legtöbben persze az adatlapjukat teletömik részletes és személyes információkkal. Sőt - sokan túlzásba esnek:a legőrültebb vagy legszemélyesebb fotókat is feltöltik magukról, megfeledkezve arról ,hogy ezt nem csak a legközelebbi barátok és rokonok látják.

KÖZÖSSÉGI TERROR A gyerekek számos magatartási és biztonsági kockázattal találkoznak a közösségi webhelyre feliratkozás és annak használata kapcsán. A legveszélyeztetettebb 13- 17 éves korosztály, hiszen többségük szinte napi rendszerességgel használja a világhálót, ezért könnyebben válnak a rosszindulatú támadások célpontjává. Az iskolai kiközösítés és lelki terror ugyanis a virtuális világban is folytatódik.

. A megalázás, sértegetés, teljes kirekesztés – angolul cyber-mobbing – a fiatalok körében ugyanis a negatív rajongói klubokban csúcsosodik ki, és sajnos egyre több gyerek esik az iskolatársak zaklatásának áldozatául. Nem véletlen, hogy az Európai Bizottság a szexuális típusú bûncselekmények után ebben látja a legtöbb veszélyt az interneten, így állandó ellenõrzésekkel és megnövelt óvintézkedésekkel védekezik ellenne. A kampányt egy weboldal és reklámfilm is kíséri, melyben a problémára figyelmeztetnek.

Internetes kötekedés   A gyerekek olyan dolgok kimondására is hajlandóak a neten, amit nem tennének meg személyesen. Akármelyik végén is van a gyerek az ilyen kötekedésnek, a netes kötekedés érzelmi töltésű konfliktusba sodorhatja.

Törvényellenes magatartás   Némelyik gyerek olyat állít, aminek sokkal komolyabb lehet a következménye. Cselekedetük jogi jelentőségével tisztában nem levő tinik nemszeretem tanárokat és más felnőtteket rágalmaznak.

Ragadozók  Sajnálatos módon a felnőttek gyermek- vagy fiatalkorú áldozat keresésére használhatják ezeket a helyeket. A személyes profilokban a törzshelyek, címek, iskolák neve után kutakodva megtalálhatják azt az információt, amellyel becserkészhetik a gyereket.

Számítógépes bűnözés  A számítógépes bűnözők rávehetik a gyanútlan felhasználót, hogy olyan személyes és pénzügyi adatait árulja el, amellyel aztán azok a bankkártya vagy a bankszámla terhére gazdagíthatják magukat.

Látjuk, az emberi primitívség nevű vírus digitálisan gyorsan terjed. Ne hagyjuk, hogy minket is megfertőzzön!!!!

Felhasznált források: http://pcworld.hu/ http://www.prherald.hu/ http://www.standard-team.hu KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!