Közösségi portálok használata

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Online könyvajánlás Hogyan tájékozódhatunk a gyermekkönyvek világában?
Advertisements

Az információs társadalom helyzete Magyarországon
Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
IKT pedagógusoknak.  Csoportok vagy társadalmi rendszerek ideáltipikus meghatározása, amelyek az egyes tagok közötti szilárd kötődések eredményeként.
Közösségi oldalak használata
Keresőoptimalizálás Fizetett hirdetések a keresőkön Fizetett hirdetések tartalmi oldalakon Fizetett helyezések vagy regisztrációk Internetes hirdetések.
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
DPR és webfejlesztés Aknai Péter Tartalommenedzser, PTE DPR Szakmai Nap, április 15.
2014. június 28. Hálózati tanulás Hálózatok Internet Web 2.0.
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
Mit csinálsz a szobádban
Közösségi portálok használata
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
Digitális világ Irány a világháló!
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Netikett Internetes bűnözés
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Elektronikus levelezés
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
NETIKETT.
Online elérhető szótárak július 15. Hol találom? Az Egyetemi Könyvtár honlapjáról Az.
INFORMATIKA október ELŐADÓ
Netiquett tudni illik, hogy mi illik
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok Készítette : Várszegi Enikő Felkészítő tanár: Nagy Éva Tátra Téri Általános Iskola 1204 Budapest, Tátra tér 1.
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Informatika verseny január 25. Hunyadi János Gimnázium
Közösségi portálok használata
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata, avagy útmutató a helyes alkalmazáshoz
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
A közösségi portálok használata. (Etikett,veszélyek…)
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
Közösségi portálok használata
Vezeték nélküli hálózatok
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak használata
Digitális világ – interaktív táblán
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Netikett offline kommunikáció
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
WEB 2.0. Amiről szó lesz… Web átalakulóban, a WEB 2.0 –Újszerű weboldalak… –Első a tartalom! –A felhasználók hatalomátvétele?! –A Web mint platform –
Internet, Elektronikus levelezés
Közösségi portálok használata
Az informatika alapjai
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
Készítette: Pálinkás Petra
Készítette: Kovács Antónia
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Tanuló neve:Faragó Dominik János Felkészítő tanár:Győri Tamás
Erre használom az internetet
Számítógépes bűnözés.
Közösségi oldalak használata
Internet és kommunikáció
Előadás másolata:

Közösségi portálok használata Vajda Bálint 10. C osztály Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Nagyatádi Szakképző Iskolája 7500. Nagyatád, Baross G. u. 6. Felkészítő tanár: Tóth Renáta

„… az ember a természeténél fogva társas lény” (Arisztotelész) Ismeretségi hálózat: olyan weboldal, ahol számos felhasználó ismerősnek jelölheti barátait, rokonait és ismeretlen embereket ismerhet meg. A közösségi portálokat más néven ismeretségi hálózatnak is nevezzük. Ilyenek például: iWiW, myVIP, Facebook, MySpace, stb. Antalné Dr. Szabó Ágnes – Dr. Raátz Judit: Magy nyelv és kommunikáció tankönyv a 11-12. évfolyam számára. Átdolgozott kiadás. Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapes, 20003. 163.p. Facebook logo forrása: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/06/Facebook.svg iWiW logo forrása: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/d/d4/IWiW.png myVIP logo forrása: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/d/d9/MyVIP_logo.jpg

Közösségi portálok tulajdonságai Belépéshez regisztrálni kell vagy meghívót kérni ismerőseinktől Fotókat, videókat, hirdetéseket tölthetünk fel Beléphetünk klubokba, csoportokba Ismerősöket kereshetünk, ismerkedhetünk Különböző alkalmazásokkal játszhatunk Ismerőseinket különböző csoportokba sorolhatjuk (család, barátok, osztálytársak, munkatársak, stb.)

Netikett Netikett: a közösségi oldalakon is tudnunk kell viselkedni, erre vannak szabályok. Például: Nem szabad csupa nagybetűkkel írni az üzenőfalra, mert az olyan, mintha a barátunkkal kiabálnánk Nem szabad csúnyát írni a másiknak és helyesírásra figyelni kell Nem szabad megbántani senkit, mert más a vallása vagy más országban lakik

Ne küldjünk körlevelet, mert a spammerek visszaélhetnek az e-mail címekkel Nem szabad teleírni az üzenőfalat, hanem röviden kell leírnunk a mondanivalónkat és mellőzni kell az internet-szlenget Még sok illemszabály van, ezek megtalálhatók a http://hu.wikipedia.org/wiki/Netikett oldalon is.

Közösségi portálok veszélyei Sok veszélye van a közösségi oldalaknak! Feltörhetik a profilunkat Visszaélhetnek az adatainkkal, képeinkkel Barátaink által küldött oldalak linkjei vírusos oldalak lehetnek Ha sok időt töltünk az interneten, akkor internetfüggővé válhatunk és ezáltal elhanyagolhatjuk a környezetünket

Kép forrása: http://www. robcottingham „A Facebook-on 273-an tudják, hogy kutya vagyok, a többiek csak korlátozottan láthatják az adatlapomat.”

Kép forrása: http://www. digitaldigressions „Persze, el tudjuk olvasni a blogodat, de talán el tudnád mondani, mi volt ma a suliban?”

Köszönöm a figyelmet!

Veszélyek megelőzése Olyan képeket töltsünk fel és adatokat adjunk csak meg magunkról, amit az egész világgal meg akarunk osztani Ne találkozzunk személyesen ismeretlen profilú emberekkel Ne kattintsunk olyan linkekre, amit a barátainktól kapunk

Felhasznált források Antalné Dr. Szabó Ágnes – Dr. Raátz Judit: Magy nyelv és kommunikáció tankönyv a 11-12. évfolyam számára. Átdolgozott kiadás. Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 2003. Fábián Gergely: Internetes közösségek. [Online.] Elérthetőség: http://fabian.e-bratanki.hu/elte/egyeb/05internet_tars_pszich_dolgozat.pdf Informatika. Ingyenes elektronikus Tananyag. Internet- Netikett. [Online.] Elérthetőség: http://informatika.gtportal.eu/index.php?f0=internet_etika iWiW. [Online.] Elérthetőség: http://www.iwiw.hu Molnár Ágnes: Nem is gondolná, hogy milyen veszélyeket rejt az iWiW! [Online.] Elérthetőség: http://www.teol.hu/tolna/kozelet/nem-is-gondolna-hogy-milyen-veszelyeket-rejt-az-iwiw-300020 TEOL. 2010.

PR Herald: Közösségi portálok veszélyei. 2. rész: Hol a határ. [Online PR Herald: Közösségi portálok veszélyei. 2. rész: Hol a határ? [Online.] Elérthetőség: http://www.prherald.hu/cikk2.php?idc=20090227-082522&id2=elso&idl= Wikipédia: Facebook. [Online.] Elérthetőség: http://hu.wikipedia.org/wiki/Facebook Wikipédia: Ismeretségi hálózat. [Online.] Elérthetőség: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ismerets%C3%A9gi_h%C3%A1l%C3%B3zat Wikipédia: myVIP. [Online.] Elérthetőség: http://hu.wikipedia.org/wiki/Myvip Wikipédia: Netikett. [Online.] Elérthetőség: http://hu.wikipedia.org/wiki/Netikett