Szóbeli felvételi Kérdéskidolgozás. Ember és természet 1.Melyek hazánk természeti kincsei? Őrség, Kardoskúti Fehértó, Füzéri vár, Ipolytarnóc, Hévízi-tó,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ünnepek.
Advertisements

MÁTÉSZALKA, KOSSUTH UTCA
(középszintű érettségihez)
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
Integráció a sportiskolai és a művészeti nevelés segítségével A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pályázatáról Integráció sporttal és zenével.
Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz 
József Attila / / Tóth Márta.
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Könyvtári digitális tartalmak az oktatási multimédiák számára
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Ez az a nap, ez az a nap, mit az úr szerzett, mit az úr szerzett
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
Mese a tejről.
Az olvasás helye és megítélése az általános iskola felső tagozatában
Kastélykert Körzeti Óvoda
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Kalotaszentkirály.
Szendrő nevezetességei
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Az Országos Széchényi Könyvtár elektronikus szolgáltatásai.
”Babits Mihály a Net-en” Moldován István OSZK MEK osztály Irodalomtörténeti Szimpózium Babits Mihály születésnapján Szekszárd, november.
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban Moldován István MultiMédia az oktatásban konferencia Zsigmond Király Főiskola,
Márciusi jeles napok.
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
TÁMOP /08/1 vizsgaanyag Támogatható tevékenységek: A kompetencia alapú oktatás implementációja A hátrányos helyzetű és SNI-s tanulók esélyegyenlőségének.
és segíteni az embereket, akik hozzá akarnak férni ezekhez.
Öko tudatos szakképzési „jó gyakorlatok” a Krúdyban.
A fény Királya Õ, fenségbe öltözött
Oktatás kiemelkedő fontossága
Szent Ágoston hatása a kálvinizmusra
A Biblia.
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
2.2. A karácsonyi szokáskör
Badacsonytomaj.
 Budapesten, a II. kerületben, a Vízivárosban található  140 éves épület  2002-ben teljes felújítás és bővítés.
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Határtalanul pályázat
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
PROGRAM.
2012. március 31. – április 1. SYMA Sport- és Rendezvényközpont.
A HITOKTATÁSRÓL „…Jézus ezt mondta: „Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa.” (Mt 19,14)
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
Ünnepek © Németh György.
A néphagyományok, jeles napok, ünnepi szokások szerepe az óvodai nevelésben
(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Az intézmény alapadatai fenntartó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, 1051 Budapest, Nádor u.32. működtető: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata,1145.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Projektindító napProjektindító nap Szüreti mulatság Kerékpártúra a Bihari síkon Habitat Világnap alkalmából.
A középsúlyosan értelmi fogyatékos tanulók általános iskolája módszertani munkaközössége 2015/2016tanév.
Bornemisza Óvoda
Miért vannak az iskolának szabályai?
Veresegyház.
Székelykeresztúr Fekvése:
Fény Királya Ő, fenségbe öltözött. Örüljön a Föld!
Székesfehérvári Királyi Napok 2013.
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
A fény Királya Ő, fenségbe öltözött, örüljön a Föld, örüljön a Föld
Készítette: Falusi Renátó
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakgimnázium
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban
Ó édes Jézus, ég és föld dicsőséges királya, Hozzád repes az angyalok alázatos imája. Édes igád terhe ellen föllázadt a gonosz szellem, Szívek trónját.
Erdélyi kirándulás Élmények.
Előadás másolata:

Szóbeli felvételi Kérdéskidolgozás

Ember és természet 1.Melyek hazánk természeti kincsei? Őrség, Kardoskúti Fehértó, Füzéri vár, Ipolytarnóc, Hévízi-tó, magyar szürke marha, parlagi sas, kerecsensólyom 2.Miért fontos környezetünk védelme? Ha szemetelünk a szennyező anyagok a földbe kerülnek a talajvíz felveszi ezeket az anyagokat a csapvíz is szennyezett lesz 3.Környezetvédelmi dátumok: föld napja – , víz világnapja – Természeti katasztrófák veszélyei az emberre: vulkán kitörés – gázmérgezés, földrengés – házak emberre dőlése, árvíz – fulladás, lavina – maga alá temetés 5.Archimédesz: ókori matematikus, fizikus, Egyiptomban élt, feltalálta a csigasort

Irodalom 1.Legkedvesebb nyári olvasmányom: Mark Twain: Tom Sawyer 2.Kedvenc költőm: József Attila 3.Ismert folyóirataim: Vas Népe, Természetbúvár,Szombathelyi 7, Szuper Infó, Savaria Fórum 4.Mit üzen a Biblia? erkölcsi biztonságot, tanulságos történeteket 5.Hogyan segíthet a számítógép irodalmi ismereteid bővítésében? Művekre kereshetek rá az interneten, a oldalonwww.mek.oszk.hu

Történelem 1.Lakóhelyed nevezetességei: Székesegyház, Iseum, Képtár, sok szobor és műemlék épület, sok templom 2.Templomok: Szent Márton templom, Ferences templom, Jézus szíve templom, Szentkirályi templom, Székesegyház 3.Nemzeti ünnepek az iskolánkban: a tornateremben műsorral, amin az irodalmi színpados tanulók mondanak verset és mesélnek történeteket, az énekkarosok énekelnek az ünnepről, valamint az ünnepség elején a Himnuszt, a végén a Szózatot énekeljük el 4.Népszokások: Karácsony betlehemezés, pásztorjáték, ostyahordás, regölés, Aprószentek napja. Húsvét locsolkodás, ételszentelés, kiszehajtás, barkaszentelés 5.I. István intézkedései: maximum 10 falunként egy templom, kötelező misére járás, királyi székhely Székesfehérvár, magántulajdonhoz való jog

Szabadidő, egészség 1.Milyen szerepet játszik a sport az egészségben? Fontosat, mert ha nem mozgunk legyengül az immunrendszerünk 2.Egészséges táplálkozás: Minden féle ételből (szénhidrát, fehérje, zsír) a megfelelő mennyiséget eszünk, vitaminokat és ásványi anyagokat is fogyasztunk, csak akkor eszek, ha éhes vagyok 3.Napom megszervezése: az iskolai órarendem alapján, az aznapi tanulnivaló mennyiségétől függően 4.Mit mond neked a zene? Híres zeneszerzők és művei: az aktuális hangulatom javítása érdekében hallgatok zenét 5.Egy kirándulási élményem: a tavalyi Budapesti kiállítás