Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap"— Előadás másolata:

1 Magyar Természet Napja HELYI ÉRTÉKEK BEMUTATÁSA A FŐVÁROS LAKOSSÁGA SZÁMÁRA
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap Palotai-sziget és Szent István park A projektet a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapja támogatta. Zene: Faragó Judy István Vén budai hársfák

2 a Magyar Természet Napja.
A Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a (WWF) Magyarország sokat dolgozott egy olyan nap megrendezésén, amely a magyar természeti értékekre és annak megóvására figyelmeztet. Eredményes volt a három legnagyobb természetvédelmi civil szervezet által kezdeményezett társadalmi összefogás – 2015-ben létrejött a Magyar Természet Napja. Időpontjául május 22-ét választották, amely világszerte a biológiai sokféleség világnapja is egyben!

3 Ünnepeljünk együtt, találkozzunk május 22-én a Margit-szigeten!
Sok jeles nap van már világszerte, amely a Föld értékeire hívja fel a figyelmet. Rajtunk a sor, hogy mi magyarok is kiálljunk azért, ami fontos nekünk. Számos ország tett lépéseket az elmúlt években azért, hogy a fenntarthatóság és természeti értékeik védelme meghatározza a jövőjüket, hallassuk a hangunkat, jelezzük, hogy szükség van a természeti kincseinkre, nemzeti örökségünkre! Erre a napra sok érdekes programot terveznek a civil Természetvédő szervezetek Budapesten a Szent István Parkban lesznek rendezvények május 22-én vasárnap óra között. Játszóházak, madárgyűrűzési bemutató, természeti értékeink kiállítások, számos érdekes program vár minden érdeklődőt! Előzetesen BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti bizottsága természetismereti kirándulásra hívja a természetet kedvelőket. Izgalmas és érdekes majdnem érintetlen budapesti ártéri erdőbe a Palotai Szigetre várjuk az érdeklődőket, majd együtt megyünk a rendezvény helyszínére a Szent István parkba. Ünnepeljünk együtt, találkozzunk május 22-én a Margit-szigeten!

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17 Palotai-sziget és Szent István park
Magyar Természet Napja HELYI ÉRTÉKEK BEMUTATÁSA A FŐVÁROS LAKOSSÁGA SZÁMÁRA MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap Palotai-sziget és Szent István park Útvonal: Palotai sziget - Szent István park rendezvényhelyszín Táv: 4 km Szint: 20 m Találkozás: A 3-as METRÓ Újpest-Központ végállomásán.  Az aluljáróban a metró kijáratánál. BKV Busz indul (104-es) 9 óra 10-kor. A Természetvédelmi terület bejárása után visszaérkezés a Metróhoz majd a Lehel úttól séta a Szent István parkba, a Magyar Természet Napja rendezvényre kb. 12 órára. Túravezető: Telek György MTVSZ Magyar Természetvédők Szövetsége BTSSZ Budapesti Természetbarát Sportszövetség ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály A projektet a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapja támogatta.


Letölteni ppt "MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap"

Hasonló előadás


Google Hirdetések