Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek Időpont: Helyszín: Polgármesteri Hivatal „B” épület 5350, Tiszafüred, Kossuth.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kormányzati szolgálati és a közszolgálati jogviszony
Advertisements

EGYENLŐ BÁNÁSMÓD A FOGLALKOZTATÁSBAN
2014 MUNKAJOGI ELŐADÁS.
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
Révkalauz, Fókuszban az atipikus foglalkoztatás munkáltatói Fórum
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Átirányítás, kiküldetés, kirendelés Szombathely,
Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió
JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány let.com A munkavállalást befolyásoló egyéb tényezők • Kereslet a csak a munkafeladatra koncentráló, ahhoz időben.
ATIPIKUS FOGLALKOZTATÁS A KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG JEGYÉBEN
Az atipikus munkavégzés és társadalmi megítélése
Egyenlő értékű munkáért egyenlő bér?
Baranya Megyei Munkaügyi Központ
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
ZÖLD KÖNYV A MUNKAJOG JÖVŐJÉRŐL
Bukarest április1 A munkáltató tájékoztatási kötelezettsége -
XIX. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia
3. előadás.
Korén Andrea március 3. Munkaszerződés, beillesztési folyamat, munkaköri leírás, foglalkoztatási formák Korén Andrea
Egy nem-konvencionális forma
Munkajog és társadalombiztosítási jog II.
A magyar munkajogi szabályok harmonizációja az EU-ban
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Munkajogi alapismeretek
Atipikus foglalkoztatás szabályozásának egyes kérdései Nacsa Beáta május 14.
Mérlegen az atipikus foglalkoztatás május 14. A Fiatalok Ligája (a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának Ifjúsági Tagozata) álláspontja.
A távmunka válasza az aktuális munkaerő-piaci problémákra Simon Gábor Országgyűlési képviselő Távmunka Tanács elnöke Az Országgyűlés Foglalkoztatási és.
A távmunkával szembeni munkáltatói beállítódások fontosabb jellemzői A közép-dunántúli régióban végzett kutatás előzetes tapasztalatai KESZI ROLAND MTA.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Az alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztatott munkavállalók országos statisztikája, a továbbfejlesztés irányai Munkaügyi Tanácsok Országos Konferenciája.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
AZ ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYVVEL TÖRTÉNŐ FOGLALKOZTATÁS GYAKORLATA március 26.
A komplex rehabilitáció a kárfelelősség tükrében
A vállalkozási lehetőségekről gyermekgyógyászként Dr. Masszi György.
Amit a diákmunkáról tudni kell
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
Távmunkavégzés Távmunkavégzés a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott olyan tevékenység, amelyet információtechnológiai vagy.
Munkaerő-kölcsönzés A munkaerő-kölcsönzés különös szabályai.
A munkaviszony megszüntetése
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
Távmunka irányzatok, Szervezetek, Függetlenek, Önfoglalkoztatók A távmunka –végzés néhány jogi kérdése Déri Tamás Távmunka Programiroda © 2004 Egy előadás.
A bedolgozói munkaviszony (jogviszony) fogalma, létesítés szabályai, a munkavégzés helye, a munkáltató utasítás joga, bérezés.
A MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁS RENDSZERE
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA GYULAVÁRI TAMÁS
Az új Munka Törvénykönyve 2012:I. tv április 20.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
Munkajogi ismeretek.
Álláskeresés, foglakoztatásra irányuló jogviszony létesítése.
TÁVMUNKA LEHETŐSÉG ÉS VESZÉLY DR. FRANK RÓZA PHD NYME SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT KÖNYVTÁR- ÉS INFORMÁCIÓTUDOMÁNYI TANSZÉK.
MUNKAJOG – 7. Dr. Csőke Rita Munkajog, 2015/2016/2. BME GTK Üzleti Jog Tanszék1.
4. konzultáció A konzultáció menete: A kiosztott statisztikai jelentések csoportos feldolgozása (a feldolgozott cikkek a jegyzetek közül is letölthetőek)
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.
ATIPIKUS MUNKAVISZONYOK
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA
A MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁS RENDSZERE
Bérköltség - csökkenés - jogszerűen?
A MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁS RENDSZERE
A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége
Atipikus foglalkoztatási formák ismertetése
A MUNKAJOGI JOGFORRÁSOK RENDSZERE
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
A MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁS RENDSZERE
Krity Csilla Katolikus Pedagógiai Intézet
Közalkalmazottak besorolása, illetménye, pedagógusokra vonatkozó új munkajogi szabályok, előmeneteli rendszer.
Előadás másolata:

Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek Időpont: Helyszín: Polgármesteri Hivatal „B” épület 5350, Tiszafüred, Kossuth tér 1 sz. Forrás:

Regionális Fejlesztési Egyesület Tiszafüred A foglalkoztatás, munkaszerződések formái határozatlan idejű, hagyományos, teljes munkaidős szerződés határozott idejű munkaszerződés Munkaviszony típusok - a magyar munkajog hatálya alá tartozó munkaviszony - közszolgálati jogviszony - közalkalmazotti jogviszony - bírósági, ügyészségi jogviszony - a fegyveres erők és rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonya - biztosított bedolgozói jogviszony - az AM (alkalmi munkavállaló) könyvvel történő munkavégzés

Regionális Fejlesztési Egyesület Tiszafüred A nem tipikus (atipikus) foglalkoztatási formák Az EU fejlett országaiban a foglalkoztatottak: %-a ilyen formában dolgozik Előnyei Fokozhatják a munkával való elégedettséget, munka és a családi élet összehangolása könnyebb Csökkenthetik az igazolatlan hiányzásokat és a fluktuációt Növelhetik a termelékenység Hátrányai Nehezebben tervezhető A munkavállaló kiszolgáltatottabb lehet

Regionális Fejlesztési Egyesület Tiszafüred Formái Részmunkaidős foglalkoztatás Rugalmas munkaidő Kötetlen munkaidő Bedolgozói jogviszony Távmunka és típusai Otthon végzett munka Mobil távmunka (Pl.: tanácsadók, területi képviselők, üzletkötők) Virtuális irodában végzett munka Távmunka-központokban (tele-irodában), teleházakban végzett munka Kölcsönzött munkaerő Alkalmi munkavállalás Egyéb munkavégzésre irányuló jogviszony Önfoglalkoztatás Diákok foglalkoztatása Ösztöndíjas foglalkoztatás (munkatapasztalat-szerzés biztosítására jön létre) Megbízási jogviszony (Ptk. szabályozza)

Regionális Fejlesztési Egyesület Tiszafüred Definíciók Bedolgozói jogviszony határozatlan és határozott időtartamra is: A bedolgozó a munkáját általában saját lakásán, saját munkaeszközzel, önállóan, a munkáltató közvetlen irányítása nélkül, de a foglalkoztató által biztosított anyaggal (nyersanyag, kész-, fékész termék) végzi. Az úgynevezett „biztosított bedolgozói” jogviszony a folyamatos foglalkoztatás garanciálisabb formája. Távmunka (végezhető munka-, megbízási és vállalakozási jogviszonyban is, lehet teljes-, részmunkaidős, vagy alkalmi) Távmunkát végző munkavállaló = a munkáltató működési körébe tartozó tevékenységet rendszeresen az általa választott, a munkáltató székhelyétől, telephelyétől elkülönült helyen, információtechnológiai és informatikai eszközzel végzo és a munkavégzés eredményét elektronikus eszközzel továbbító munkavállaló. (Munka Törvénykönyve)

Regionális Fejlesztési Egyesület Tiszafüred Kölcsönzött munkaerő A kölcsönbeadó a vele kölcsönzés céljából munkaviszonyban álló munkavállalót - ellenérték fejében - munkavégzésre átengedi a kölcsönvevőnek. A kölcsönbeadót terhelik a foglalkozatással összefüggő kötelezettségek. Alkalmi munkavállalás Az alkalmi foglalkoztatás korlátozott időben lehetséges (90 nap/év/munkáltató, összesen maximum120 nap/2 munkáltató). E célra rendszeresített munkakönyv szükséges. Ebben kell leróni az úgynevezett közteherjegy értékét. Az alkalmi munkadíj Ft/nap mértékét a törvény táblázata tartalmazza. Szolgálati időt és egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságot szerez.

Regionális Fejlesztési Egyesület Tiszafüred Válság ellen atipikus munkavégzéssel Részmunka Részmunkaidős munkavállalónak az a munkavállaló tekinthető, akinek a normál munkaideje - egy hét, vagy egy időszak (maximum egy év) - átlagban kevesebb, mint az összehasonlítás alapját képező teljes munkaidős munkavállalók munkaideje. Hátrány: bér, szolgálat idő szerzése Távmunka Fő előnyei költséghatékonyság (nem kell irodát, gépparkot fenntartani, nincs rezsi) önálló munkavégzés, család és munka összeegyeztetése Fő hátránya elidegenedés önkizsákmányolás lehetősége

Regionális Fejlesztési Egyesület Tiszafüred Fő területei adatrögzítés, adatgyűjtés, adatfeldolgozás, ügyfélszolgálat fordítás, sajtó- és médiafigyelés, kutatás, elektronikus kereskedelem programozás, hálózatfejlesztés, rendszergazda, multimédiás fejlesztés tanácsadás, konzultáció, távoktatás, pénzügyi-számviteli feladatok (könyvelés, elemzés, tervezés) ügyfelekkel való kapcsolattartás rendszerező, nyilvántartó munkakörök

Köszönöm a figyelmet!