Készítette:Keresztes Katalin Borbála KEKOAAF.PTE II. éves szabad bölcsészet szakos hallgató Óra: Kommunikáció az egyetemen Oktató:Viszket Anita 2010.04.17.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

Az új felsőoktatási törvény koncepciója Mi várható a felsőoktatásban
A magyar felsőoktatás.
Alapképzések kreditjeinek elismerése a mesterképzésben - a TTK-s megfontolások Dr. Varga Zsuzsa OKT egyetemi docens SZTE-TTIK.
Érettségi utáni továbbtanulási lehetőségek
Érettségi utáni továbbtanulási lehetőségek
A bolognai folyamat 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 14.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
. Az általános felsőoktatási felvételi eljárás 2012-ben Stéger Csilla főosztályvezető Oktatási Hivatal - Felsőoktatási Főosztály Pécs, december 5.
ÁTALAKULÓ FELSŐOKTATÁS Bevezetés a szociológiába WJLF ÁSZM I. évf. nappali tagozat.
Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar
Dr. Mészáros Gábor október 20. A szakmai képesítések elismeréséről szóló 2005/36 EK irányelv Dr. Mészáros Gábor október 20. Magyar Ekvivalencia.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS. REFORM? MAJEN? MI A JÓ EBBEN NEKEM?
Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar
Vegyész és kémiatanár mesterképzések
Környezettudományi MSc A Szegedi Tudományegyetemen.
A BA/BSc végzettség hasznosíthatóságának vizsgálata a Debreceni Egyetemen és Nyíregyházi Főiskolán végzett fiatalok körében Seres Edina
Tájékoztató a szakmai gyakorlatról
Az alapképzések bevezetésének tapasztalatai
Karácsonyi János Katolikus Gimnázium
Mesterképzés az EKF-en
Változások a felvételi eljárásban Előadó: Németh Péter hivatalvezető.
FELVÉTELI Előadó: Németh Péter igazgató. NEM VÁLTOZIK… …a pontos rendszer (emelt szintűért 50 többletpont, ha min 45%-os az eredmény), a.
Szakma és hivatás Kihívások és válaszok a közoktatásban és a pedagógusképzésben Budapest 2009 október 8. Átalakuló felsőoktatás: A Bologna folyamat 10.
Nyugat-magyarországi Egyetem
A tanárképzés új szerepl ő je: a mentor Kotschy Beáta Eszterházy Károly F ő iskola Kotschy Beáta Eszterházy Károly F ő iskola 2009.
Murin Emese magyar-angol-magyar mint idegen nyelv szak
Kommunikáció az egyetemen Konferencia április 17. Gellér Zsuzsanna Szabad bölcsész szakos hallgató, II. évfolyam Az elektronikus kommunikáció és.
1 Előadó: Tóth Anikó (Szabad bölcsészet szak, II. évfolyam) Kommunikáció az egyetemen Kommunikáció az egyetemen A Kommunikáció az egyetemen c. kurzus Kommunikáció.
A megújuló tanárképzés
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
A mesterképzések lehetőségei a Bologna- rendszerben.
Rejtő Sándor Könnyűipari Mérnöki Főiskolai Kar
Jelentkezési Tendenciák Kutatás —Műhelykonferencia Budapest, június 16. Fábri István: Jelentkezési és felvételi tendenciák Magyarországon
Befolyásolhatták-e a jelentkezői döntéseket a felvételi rendszer és a képzési szerkezet változásai?  Képzési szerkezet  Felvételi követelmények  Állami.
1 Felsőoktatási jelentkezés A szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezői Forrás: Educatio Kht. – OFIK, Felvi.hu
Környezettan alapszak (BSc)
FRANCIA NYELV, IRODALOM ÉS KULTÚRA MESTERKÉPZÉSI SZAK.
Bölcsész mesterképzések – kitörési pontok és az akkreditációs folyamat tanulságai Dr. Brenner Koloman ELTE BTK dékáni megbízott.
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 26.
Kommunikáció az egyetemen
A bolognai rendszer Jogszabályok: 2005.CXXIX
10 ÉVES A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS. Prof. Roóz József 10 ÉVES A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS. Eredmények és feladatok. Prof. Roóz József AIFSZ Kollégiuma Egyesület.
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. (12.) évfolyamra
Készítette: Kiss Éva.  A Maastrichti Szerződést követően kiépült oktatási politika alapjait a közösségi programok képezik  Szókratész program: feladata.
Kétciklusú képzés a műszaki felsőoktatásban Jobbágy Ákos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, BME.
Jankovits László egyetemi docens PTE BTK
DEBRECENI EGYETEM TTK Felvettek ban nappali tagozatra Diplomát kapott 2009.juniusban MSc-re felvett júliusban TTK BSc-ről összesenMSc-re.
Erdőmérnöki Kar QUO VADIS ERDÉSZETI OKTATÁS? Mészáros Károly dékán.
Az ELTE-TTK BSc szakjai, szakirányai, tervezett mesterszakok
Ráckeve, Matemetika oktatás mérnök és informatikus képzésekben 1 Dunaújvárosi Főiskola
Matematika oktatás mérnök és informatikai képzésekben Ráckeve, március 2-4.; B. Szendrei Mária, SZTE Szegedi Tudományegyetem (1872, 1921, 2000) 12.
Matematika oktatás mérnök és informatikai képzésekben
Perjésiné Hámori Ildikó
TÁMOP /1/A Interdiszciplináris és komplex megközelítésű digitális tananyagfejlesztés a természettudományi képzési terület alapszakjaihoz.
Tanári mesterképzés Tájékoztató Dr. Szabó Antal
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
Bolognai Folyamat a az európai és a hazai mérnökképzésben Jobbágy Ákos BME november 17.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
SZTE Egyetemi Tavasz TÁJÉKOZTATÓ A KÉTCIKLUSÚ KÉPZÉSRŐL Dr. Szendrei Mária Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete.
A külföldi hallgatók egyetemválasztási szempontjai
A BSc-MSc rendszerű tanulmányok tapasztalatai a műszaki és a természettudományi felsőoktatásban II. MŰHELYKONFERENCIA AZ ELTE BOLYAI KOLLÉGIUMÁBAN 2008.
A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja Veszprém Dr. Ferkelt Balázs főosztályvezető, MNB, Oktatási Igazgatóság március 17.
Bemutatkozik az EKF Természettudományi Kara Pénzesné Dr. Kónya Erika dékán.
A képzés szeptemberében indul!
A tanárképzésről Tél Tamás ELTE.
Készítette: Szabó Tamás
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
A könyvtárostanári képzési lehetőségekről
Előadás másolata:

Készítette:Keresztes Katalin Borbála KEKOAAF.PTE II. éves szabad bölcsészet szakos hallgató Óra: Kommunikáció az egyetemen Oktató:Viszket Anita

Felhasznált irodalom: http// Barakonyi Károly: rendszerváltás a felsőoktatásban: Bologna- folyamat, modernizáció. Akadémiai Kiadó, Budapest

Hipotézis: A kreditvadászat-kreditvadász megkönnyíti a hallgatók egyetemi kihívásainak legyőzését Ennek jelentése, hogy a Bologna folyamat megkönnyíti az adat feldolgozást a hallgatóknak A kreditvadászat nyers fordításban a kreditek levadászása.

A Bologna folyamat: A folyamat lényege, hogy egyesítse az Európai felsőoktatást Célja: - áttekinthetőbb oklevelek létrehozása - Két fő részen alapuló oktatás - Kreditrendszer bevezetése - Hallgatói és oktatói tér kibővítése - Európai értékek ápolása

A több ciklusú képzés lényege,hogy eltér az eddigi képzéstől. Mivel eddig Magyarországon Főiskolai/Egyetemi képzések voltak. Ezek több dologban is letértek egymástól. Pl: időtartam,oktatás forma stb. A Bologna folyamat megjelenését több tényező is befolyásolta. Pl: Európai Unióhoz való csatlakozás A képzés így egységessé vált; két szintű lett (Bcs,Msc)

A Bologna folyamat konkrét célja mind ezáltal, hogy egy egységes oktatási rendszert hívjon életre. A megfelelő szintű alapképzéssel előkészíthesse a magasabb fokozatú master képzési szintet.

Képzési területek a Bologna rendszerben: A képzési terület azoknak a képzési ágaknak és szakoknak az összessége, amelyek hasonló vagy részben meg egyező képzési tartalommal rendelkeznek. A képzési ág a képzési terület azon szakjainak összessége, amelyeknek a képzési tartalma a képzés kezdeti szakaszában azonos.

Az előkészületek: Magyarországon 5 egyetem és 3 főiskola dolgozta ki a természettudományi (matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz, földtudomány és környezettan) alapszakokon a BSc szintű képzés követelményrét.

A folyamat előnyei: Alapképzés egységesítése azonos oktatás Az elmúlt évekbeli felsőoktatás változatlansága nehéz a vállatoknak a szakmai kapcsolattartás Külföldi „csere” diák program egységesebb oktatás által, egyszerűbb diploma a elismerés

Kreditvadászat előnyei: a hallgatók megosztják a különböző tapasztalatokat egységes oktatási rendszer által Könnyebb zh, vizsga felkészülés Nemcsak hallgatók,de oktatók is kapcsolatot tudnak tartani

A Bologna folyamat és a kreditvadászat konzekvenciája: Bár sok szakon,karon nincs ez a rendszer Mégis „könnyebbé” teszi a diploma elismerést külföldön. visszacsatolás figyelhető meg a rendszerben megjelenő intézmények által

e/inbox

Köszönöm a figyelmet