Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A bemutató készítés bemutatója
Advertisements

A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Én így tanítanám a tabulátor használatát
Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Access Adatbáziskezelés
Operációs rendszerek Beállítások.
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Készítette: Szobonya Ferenc
Körlevél készítése.
Táblázat kezelő programok
RIPORT (JELENTÉS) TERVEZÉSE, KÉSZÍTÉSE
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Excel: A diagramvarázsló használata
A bemutató készítés bemutatója
Adatbázis kezelés Lekérdezések Készítette: Maradics Zoltán.
Szövegszerkesztési szabályok
POSZTEREK KÉSZÍTÉSE.
Dokumentum.
az MSAccess programmal
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 2. rész: Adattáblák létrehozása külső adatforrásból.
az MSAccess programmal
az MSAccess programmal
A körlevél készítésének menete
Access-Űrlapkészítés
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
Salamon Róza felkészítő tanár
KÖRDOKUMENTUM készítése
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
,,Én így tanítanám az informatikát”
Microsoft Access Űrlapok tervezése.
Microsoft Access Űrlapok.
Microsoft Access Jelentések.
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
Elemzések, jelentések készítése
Körlevél.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL I. rész.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
A prezentációkészítés alapjai
ADATBÁZISKEZELÉS ŰRLAPOK.
1. Feladat Hozzunk létre egy olyan programot amely számokat ír ki és a felhasználónak időre be kell gépelni ezeket.
EGYÉNI ANIMÁCIÓ.
Többoldalas dokumentum készítése
Kördokumentumok 1..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Táblázatok.
Készítette: Kiscsatári Nóra
Kördokumentumok 2..
Bekezdések formázása 1..
Prezentációk készítése
MICROSOFT WORD 2010 KEZELŐFELÜLETE
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 HasábokHasábok.
Dokumentum formázása.
Az Access 2007 újdonságai. Eltérések már indításkor is Indításkor új felületet kapunk Új adatbázis: sablonok segítségével is Mintapéldánk Árucikkek.accdb,
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 A munka véglegesítése, nyomtatás.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
Bekezdések formázása 2..
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
Számítások az Accessben Számított mező létrehozása Az adatbázisokat érdemes úgy tervezni, hogy ne tároljunk olyan adatokat, amelyek a többiből kiszámíthatók.
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Kördokumentum készítése
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Adatbáziskezelés.
az MSAccess programmal
Informatika Oktató: Katona Péter.
Előadás másolata:

Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 2 Jelentések létrehozása A jelentések segítségével tetszetős nyomtatott formát lehet adni a táblázatokban, lekérdezésekben előállított adatoknak. A jelentésen belül mindennek megadhatjuk a méretét és a megjelenési formáját, ahogyan azt a végleges formában, nyomtatásban látni szeretnénk. A jelentés készítésének több útját kínálja az Access. A következőkben a Jelentés varázslót használjuk, majd a Tervező nézetben adjuk meg a végleges formát.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 3 Jelentések létrehozása Miután megadtuk a jelentés alapját képező táblákat és lekérdezéseket, ki kell választanunk a jelentésben megjelenítendő mezőket is. Érdemes már most abban a sorrendben felvenni a mezőket, ahogyan (balról jobbra haladva) majd a jelentés oszlopait szeretnénk látni.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 4 Jelentések létrehozása Csoportszinteket lehet megjeleníteni, ha kiválasztjuk a fölérendelt adat mezőjének nevét. Például itt a tulajdonos neve alatt jelennek meg a territóriumok nevei.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 5 Jelentések létrehozása Fontos lehetőség, hogy a rekordok sorrendjét is be tudjuk állítani az alábbi párbeszéd-ablak segítségével: Maximum négy szempont (vagyis négy mező, oszlop) szerint lehet sorrendet kérni.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 6 Jelentések létrehozása A jelentés elrendezése már inkább esztétikai, mint tartalmi szempont... Gombnyomásra most végignézheti az elrendezések mintáit:

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 7 Jelentések létrehozása A stílus az alkalmazott színeket és karakterbeállításokat szabályozza. Most a „Tömör” stílust alkalmazzuk. Érdemes végigpróbálni a többit is...

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 8 Jelentések létrehozása Ahogy megígértük, a varázsló ténykedése végén a jelentéstervet kézzel is módosítjuk... … hiszen az eddig elkészült jelentés enyhén szólva nem kielégítő.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 9 Jelentések létrehozása A jelentésnek különböző állandó, laponként változó és adatjellegű részei vannak. A jelentésfej és a jelentésláb csak egyszer, az első, illetve az utolsó oldalon jelenik meg. A szint-fejlécek és a törzs az adatok formátum- beállításait tartalmazza

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 10 Jelentések létrehozása A jelentés fejléceit és más részeit az igényeknek megfelelően alakíthatjuk ki. Változtassuk meg a jelentésfejet és az oldalfejet! Az adatok kiírásakor használandó beállításokat a dokumentum azon részére kattintva vagy az eszköztáron, vagy a helyi menüben választva szabhatjuk meg.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 11 Jelentések létrehozása Miután minden szükséges (és szükségtelen…) beállítást elvégeztünk, megnézhetjük a nyomtatási képet, és nyomtathatunk is.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 12 Jelentések létrehozása - címkék Gyakran lehet szükség „etikett címke” használatára. Ilyen nyomatok előállításához is ad segítséget az Access. Alkalmazzuk a Címke Varázslót!

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 13 Jelentések létrehozása Az üres etikettcímkék nyomdai termékek, viszonylag szabványos méretben. Válasszuk ki a megfelelő címke sorát, vagy akár egyéni címkeméreteket is definiálhatunk.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 14 Jelentések létrehozása A címkéken használt betűtípus is beállíthatjuk: A gépünkön telepített összes betűtípus közül válogathatunk.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 15 Jelentések létrehozása A címkén elhelyezzük az állandó és a változó (adat) szövegeket: A címkén egy fix és egy adat szöveg lesz.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 16 Jelentések létrehozása A címkék sorrendjét egy vagy több mező alapján szabhatjuk meg. A mi példánkban a földrész neve lesz a rendezési szempont.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 17 Jelentések létrehozása A varázsló munkájának eredményét tekintsük jó kiindulási alapnak, és módosítsuk a címke tervét manuálisan!

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 18 Jelentések létrehozása A varázsló munkájának eredményét tekintsük jó kiindulási alapnak, és módosítsuk a címke tervét manuálisan! A felső, fix sort dőltté, az adatsort középre igazítottá tesszük.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 19 Jelentések létrehozása A nyomtatási kép megmutatja az eredményt, amit a szokásos módon nyomtathatunk ki.

Adatbáziskezelés az ACCESS programmal 20 Továbblépés a következő leckére... Vissza az előző leckére... Vége Vissza az elejére...