Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KÖRDOKUMENTUM készítése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KÖRDOKUMENTUM készítése"— Előadás másolata:

1 KÖRDOKUMENTUM készítése
Vörös Márk 10D.Osztály Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Kaposvár Felkészítő tanár: Paluska Hajnalka Forrásaim: Microsoft Office Excel Microsoft Office Word Microsoft Office PowerPoint Paint

2 Most pedig be szeretném mutatni nektek, hogy hogyan készítsünk kördokumentumot! (Microsoft Word Szövegszerkesztő program segítségével) Készítsünk meghívókat a bátyám és a saját születésnapi partimra, ami még messze van, de sosem lehet korán kezdeni! Lássunk hozzá!

3 Kördokumentum készítése és lépései:
I.) Adatforrás elkészítése(Készítsünk el egy táblázatot a Word vagy az Excel segítségével, a barátaink adataival kitöltve) II.) Törzsdokumentum (Ez tartalmazza a konkrét levelet) III.) Körlevél (Itt egyesítjük az adatforrás -és a törzsdokumentum elemeit)

4 A, Worddel : Lépések: I. Lépés : Adatforrás készítése
Táblázat létrehozása a Word parancssorából

5 Táblázat részletei: Első sorba megadjuk az oszlopok számát
Második sorban a sorok számát Az automatikus méretezés állandón a legegyszerűbb, mert akkor ahogy beállítjuk úgy is marad!

6 Most pedig kaptunk egy üres táblázatot, amit ki kell töltenünk a barátaink adataival.

7 B, Excel-el: A második lehetőség pedig, az Excel-el való adatok összegzése: Ami könnyebb és egyszerűbb megoldás.

8 II. Lépés: Törzsdokumentum készítése
A Word formázási lehetőségeivel elkészítjük a meghívót!

9 III. Lépés: körlevél készítése :
Készítsük el az egyesített leveleket egy új dokumentumba! A körlevél készítésének lépései: A törzsdokumentum legyen megnyitva, „vagyis a levél”. Keressük meg, az eszközök nevű fült a parancssorban, majd itt a képen látható módon kezdjük el a körlevél készítését!

10 Most kaptunk egy ablakot, amiben végig kell vezetni a körlevél elkészítését!
2. 3. 4. Ki kell választani a dokumentum típusát, ami most levél! A körlevél elkészítésének módja, most aktuális dokumentum alapján készül. Most be kell tallóznunk a már meglévő törzsdokumentumot. (Excel vagy Word)

11 5. Be kell illeszteni a Word adatforrását!
Ha utólag úgy döntünk, hogy valakinek mégsem szeretnénk meghívót küldeni, akkor annak a nevéről csak le kell venni a pipát, így nem is készül neki meghívó. Törölni is lehet pár személyt, ha nem kívánjuk, hogy jelen legyen a partin. Ha nagy a névsor, és csak 1 személyt szeretnénk megkeresni, akkor a keresővel könnyen megtalálhatjuk. A személyeket utólag is lehet szerkeszteni, ha valami mégsem tetszene. Érvényesíteni csak internet segítségével lehet, hogyha pontos a cím.

12 6. Itt kell hozzáadni a levélhez a beillesztendő változókat a „További elemek…” paranccsal, amik már elő voltak készítve. (pl.:Név, mit hozzon, mikor jöjjön, kinek a szülinapjára jön).

13 7. Itt lehet végignézni a már beillesztett mezőket úgy, hogy már benne vannak az illető adatai, amikre szükségünk lesz a levelek kiosztásakor.

14 8. Itt kell egyesíteni a leveleket úgy, hogy egymás után kerülnek, nyomtatásra készen. A legutolsó lépés (ha már megvan az egyesítés), akkor már csak ki kell őket nyomtatni és már küldhetjük is el. Ez a 3. dokumentum, a kész levelek.

15 És ímé a 10 levél a 10 személynek
És ímé a 10 levél a 10 személynek. Már csak nyomtatni kell, és küldhetjük is az ismerősöknek!

16 Összegzés: A körlevél készítése során, 3 dokumentum készül el:
Törzsdokumentum: Levél megírása. Adatforrás: Táblázat elkészítése (Word vagy Excel-lel) a személyek adataival. Adatok egyesítéseként a nyomtatásra kész levelek.

17 Köszönöm a figyelmeteket!
Örülök hogy segíthetek nektek és sok más tanulónak, hogy könyebben elsajátítsátok a körlevél készítés műveletét.


Letölteni ppt "KÖRDOKUMENTUM készítése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések