Flesh 2/12b ker. szi..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hulladékok újrahasznosítási célja
Advertisements

A szemét útja Készítette: Musicz Tünde Bianka
Vegyszerezett világ – Kampány a mérgektől mentes jövőért Simon Gergely, Levegő Munkacsoport.
A LEVEGŐ.
Környezetvédelem Tanuló: Ursinyi Krisztián 1/9 élelmiszer eladó osztály (1/9 E2) Felkészítő tanár: Fülöp Márta Marianna Iskola neve: Terézvárosi Kereskedelmi.
AZ ÜVEGELT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?... MÜANYAG ÜVEGEK.
Természet Szerintem a természet nagyon jó dolog és igenis nagyon fontos .pl. mi lenne velünk növények nélkül? Vagy álatok nélkül ?Hát egyszerűen nem lennénk.
Eger-belváros környezeti problémáinak megismerése
The future A jövő.
Készítette: Hokné Zahorecz Dóra 2006.december 3.
Műanyagok Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Gumi és celluloid.
A Víz Világnapja Március 22..
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
A négy fő elem szerepe mindennapjainkban
Mit v/tegyünk, hogy jól mossunk…
Fenntartható életmód és életstílus
A földkéreg „kérge”: a talaj
Meg kellene érteni már végre, vagy újra? Sokan vágynak vissza a nem is oly régmúltba. Visszasírják sokan a régi biztonságot, Pedig nem rajongták, akkor.
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
A Víz Világnapja Március 22..
Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?
VÍZSZENNYEZÉS Környezetgazdaságtan – 6. előadás
KÉSZÍTETTE: SZELI MÁRK
Felelősséggel a környezetért!
A hulladék körforgása - hasznosítás
A GYÖNYÖRŰ NŐ Életfilozófia.
E-hulladék Csipet-csapat. Elektronikai hulladékok a háztartási hulladék között Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak,
„E-hulladék” Készítette: „El nem veszünk, csak átalakulunk” csapat Veszprém, 2012.
Szelektív hulladékgyűjtés
A szmog a környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd 
KÖRNYEZETTECHNIKA.
A talaj A földkéreg legfelső, laza, termékeny, a növények termőhelyéül szolgáló rétege.
Vízszennyezés.
Hulladékkezelés, hulladékgazdálkodás.
Egészségtudat és kemizáció
Környezeti problémáink A hulladékfelhalmozódás. Adatok Magyarországon évente közel 114 millió tonna hulladék keletkezik. Megközelítőleg 3,5 millió tonna.
A Duna partján történt események röviden! Pillman Nikolett Schäffer Ivett.
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 6. Előzd meg a hulladékképződést!
Tűz,Föld,Víz,Levegő…..
Víztisztítás családbarát áron!
A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK.
Mi az élet, miért fontos a víz az élővilágban
AZ PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...
Csökkentsük együtt a hulladékot!
A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly.
Mi fán terem az ételhulladék?
Állandóság és változás környezetünkben
Levegőtisztaság- védelem 11. Hulladéklerakók okozta légszennyezés.
A hulladékok fajtái és jellemzői
Környezetvédelem.
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
VÍZSZENNYEZÉS Előadók: - Kató Dávid - Zagyi Patrik
Levegőszennyeződés.  A levegőben természetes állapotban is sokféle gáz található:  négyötödnyi nitrogén  egyötödnyi oxigén.
Itt vagyok most, jó Uram, Hozzád száll e dal..
Környezetszennyezés globális következményei:
Környezetvédelem: olyan tevékenységek és intézkedések összessége, amelynek célja a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzése,
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. Magyarország egyik legnagyobb hulladékgazdálkodással és köztisztasággal foglalkozó vállalata, amely mintegy két millió.
Csökkentsük együtt a hulladékot! Az Európai Hulladékcsökkentési Hét bemutatja.
Milyen tudatlan az ember!
Készítette: Üsth Ella Mónika
„Vegyünk egy nagy levegőt”
Mitől szennyeződtek el hazánk felszíni vizei?
ELMONDOM HÁT MINDENKINEK!
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
AZ ÜVEGELT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...
Energiaforrásaink.
A háztartási hulladékok csökkentése Újrahasználat és újrahasznosítás Összeállította: az Ökológai Stúdió Alapítvány, Győr A projektet támogatta:
Talaj (litoszféra - pedoszféra )
Előadás másolata:

Flesh 2/12b ker. szi.

Tudatos vásárlás A Föld beteg és orvosra van szüksége. Klímabetegsége van, amit nedveinek egyensúlyvesztése illetve kissé megemelkedett hőmérséklet, de az orvosok jóslata szerint magas láz jellemez.

Sokak számára ismeretlen tény, miszerint otthonunk tele van vegyszerekkel. Nem-nem, ne csóváld a fejed, hogy Nálad bizony nincs, mert van. "Nem furcsa, hogy manapság sok mindenre azt mondjuk, hogy öko-barát megoldás, amikor ezeket 50 évvel ezelőtt mindenki így csinálta? Anyáink gondoskodtak róla, hogy nekünk már ne kelljen tisztítószerre költenünk. Ma már azzal együtt jön a víz a csapból.„

Na de mit is jelent az, hogy öko? Az öko-előtag az oikos szóból ered, görög fogalom, jelentése: ház, háztartás. Tágabb értelemben jelentheti azt a végtelen nagy házat, mely a lakóhelyünk, és ez a Föld maga.

Újrahasznált csomagolás Sokkal kisebb lenne a környezetszennyezés mértéke,hogy ha ottho- nunkba minél kevesebb hulladék, csomagolóanyag kerülne be. Pl nejlon táska, cipősdoboz Figyeljünk arra, hogy azokhoz a termékekhez mejekhez nem szükséges plussz csomagoló anyag ne kérjünk ezzel is óvhatjuk környezetünket.

Hulladékok lebomlási ideje: Kötél: 3-14 hónap Papír: 2-5 hónap Pamutruha: 1-5 év ( A cellulóz ha elásod nedves talajba évekig nem rothad el. ) Tejesdoboz: 5 év Nejlonzacskó: 10-20 év Pelenka: 50-100 év Konzervdoboz: 50-100 év Sörösdobozok műanyag karikája: 450 év Zöld üveg: 1 millió év Műanyag flakon: soha

Környezetszennyezés A környezetszennyezés lehet: Fizikai: zajszennyezés, hőszennyezés, fényszennyezés, Kémiai: szennyvíz, talajszennyezés Biológiai: mesterségesen átalakított (pl.: GMO) vagy tájidegen élőlények alkalmazása

Levegőszennyezés A kipufogó gázok miatt a levegő nitrogén- dioxid tartalma a napfény hatására szmogot és ózont hoznak létre melyek asztmát okoznak. Évente 700 ezerrel kevesebb ember halna meg a fejlődő országokban, ha ezeket a légszennyezőket kivonnák a forgalomból.

Vízszennyezés A kóros algásodás előzménye az, hogy a tengerbe műtrágya, valamint tisztítatlan, magas nitrát- és foszfáttartalmú szennyvíz kerül. A halak és más vízi élőlények nem jutnak elegendő napfényhez. Az algák mérgei az emberre is veszélyesek lehetnek.

Talajszennyezés Talajszennyezés fokozódásával járó tevékenységek: Hulladéktároló telepek bezárása Talajerózió növelése fák kivágásával Műtrágya, rovarirtószerek, a talaj termékenységét javító egyéb szerek ésszerűtlen használata.

A szarvas így szólt: "Az Embernek megvan mindene A szarvas így szólt: "Az Embernek megvan mindene. Több kívánsága nem lesz." Ám a bagoly azt mondta: "Nem így van. Tátongó lyukat láttam az Emberben. Csillapíthatatlan sóvárgást. Ettől szomorú, ezért akar még többet. Megy tovább, és elveszi, amit megkíván... Míg a Világ egyszer azt nem mondja: "Nem vagyok többé, nem maradt mit adnom."

Köszönjük figyelmeteket