A Zsidók egyik szent könyve a

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Szentcsalád nyomában
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Feltehetek egy kérdést?
Válás és újraházasodás a Bibliában
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Donatello és Michelangelo értelmezésében
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
Vegyetek erőt! Folk Iván.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi ráhangoló gondolatok
A BIBLIA KÖZEPE.
ALAPIGE: 1Kir 3,
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
A BIBLIA KÖZEPE. Vajon melyik fejezet a legrövidebb a Bibliában? A 117. Zsoltár.
Jézus te vagy minden álmom
Dávid király 11/B.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Ébresztő!.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Jézus él, Jézus él, Minden ember tudja meg, Hogy Jézus él! 2x
JÓ REGGELT !.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT!.
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az én szüleim és a te szüleid
Ő az Úr, Ő az Úr! Meghalt értem a kereszten, Ő az Úr!
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
A tisztelet különböző fajtái
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Ábel Folk Iván A HIT HŐSEI 1.. Ábelnak sem sem volt könnyebb, mint neked 1.Mózes 4:1-16;
A BIBLIA KÖZEPE. Vajon melyik fejezet a legrövidebb a Bibliában? A 117. Zsoltár.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Gondolatok a munkahelyen Mottó: „Ez nem egy iroda
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
Vicces, hogy milyen könnyű levegőnek nézni Istent, és csodálkozni, hogy a világ pokollá válik.
JÓ REGGELT !.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Református istentisztelet 2014 december 28 óév utosló vasárnap.
Kimondom már bátran: az Õ irgalma nélkül Semmit sem sem ér az életem.
Légy áldott Isten, Fiad úgy szeretett, Hogy a fán szenvedett értem és mennybe ment! Halleluja, hála néked, Halleluja, ámen! Halleluja, hála néked, Ébreszd.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
István király és a magyar keresztyén egyház kezdetei.
AZ ISTEN ÁLTAL ADOTT KÖNYVTÁR
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Jób könyve 1.. Játék Helyezzük Istent középpontba a tanulmányozás során Jeremiás 29:11-13 Zsoltárok 33:4-7,,Mert amit Isten kimond, az élő beszéd, erőteljes.
Jézus és a tízparancsolat
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Véred árán, hogy megválts.
JÓ REGGELT ! 4.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Értékeld az elmúlt évet:
JÓ REGGELT !.
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

A Zsidók egyik szent könyve a TALMUD A Biblia ószövetsége is az, ami Zsidó nyelven íródott. A Talmud egészen a modernkorig nem került teljes lefordításra más népek nyelvére. Vajon miért nem? George Bush

TALMUD idézetek „A nem zsidók nem soroltatnak az emberek közé, hanem a barbárok közé.” (Talmud, Sanhedrin 57a) „Ha egy pogány megüt egy zsidót, halált érdemel... ha valaki megüt egy zsidót az olyan, mintha Istent ütné arcul.” (Talmud, Sanhedrin 58b)

Csak 8 ezer pedofil rabbit sikerült elkapni Amerikában. TALMUD idézetek: „Ha egy pogány zsidót öl, akkor azért megtorlás jár, de ha egy zsidó öl meg egy pogányt, azért nem jár halálbüntetés.” (Talmud, Sanhedrin 57a) A „legjobb” tanítás: „Amikor egy felnőtt férfi közösülést folytat egy kislánnyal az semmi, mivel ha a lány fiatalabb, mint 3 éves, az aktus olyan mintha valaki benyomná az ujját a szemébe.” (Talmud, Kethuboth 11b) Csak 8 ezer pedofil rabbit sikerült elkapni Amerikában.

Legjobb mondat a Bibliában: „Testvérednek (zsidónak) ne adj kamatra sem pénzt, sem élelmet, sem egyebet, amit kamatra szokás kölcsönözni. A pogánytól kérhetsz kamatot, de testvéredtől (zsidótól) ne fogadj el kamatot, s az Úr, a te Istened megáldja kezed minden munkáját” (Zsidó nyelven írták a Bibliába: Második Törvénykönyv 23.20-21. Ószövetség) Hidd el, ezt is biztos isteni sugallatra írta a szentlélek a Bibliába. Tuti azt jelenti, hogy Isten előtt minden ember egyenlő.

Jézus is zsidó volt: = "Názáreti Jézus, a zsidók királya" A Keresztény vallás Dávid Zsidó királyhoz vezeti vissza Jézus családfáját. (Dávid csillag)

Simon Peres izraeli elnök szavai: „Olyan kis ország részéről, mint mi, ez szinte döbbenetes. Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, és fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot. És ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhová eljutunk.” (2007)

Ismétlés a tudás anyja: „A pogánytól kérhetsz kamatot, de testvéredtől (zsidótól) ne fogadj el kamatot...” Bibliai idézet, zsidó nyelven írták az ószövetségbe (Második Törvénykönyv 23.20-21.)

Zsidók által legsűrűbben Lakott országok: (Teljes népességhez viszonyítva) Izrael Amerika Magyarország (egyes források szerint)