NETIKETT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Elektronikus levelezés
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Az internetezés veszélyei
Közösségi oldalak használata
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
Netikett – Internet Etikett
1 Játékszabályok a kibertérben Válas Péter Közoktatási Rendszergazda Egylet Toldy Ferenc Gimnázium E-kultúra Interfórum november 14.
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Elektronikus levelezés
 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.
Netikett Internetes bűnözés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
Elektronikus levelezés
Az iskolai Számítástechnika terem rendje és a NETIKETT
küldés.
A netikett Tartalomjegyzék: A netikett Általános irányelvek
University of Kent arculati kézikönyv
B.Sc. / M.Sc. Villamosmérnöki szak
Netiquett tudni illik, hogy mi illik
Elektronikus levelezés
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
A közösségi portálok használata. (Etikett,veszélyek…)
Cicognani a bolognai Sant’Orsola Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.
Elektronikus levelezés
Közösségi oldalak használata
1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben,
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Netikett offline kommunikáció
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Levelezési alapismeretek
Viselkedéskultúra.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Levelezés Készítette: Kós Réka.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Internet, Elektronikus levelezés
Hivatalos levél szerkesztése
Kapcsolatok ellenőrzése
15. Tétel Az elektronikus levelezés
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Számítógépes hálózat vezérlőegységei.  Hálózati adapterkártya.  Modem.  HUB, megfelelő címre küldő elosztó eszköz.  Repeater („ismétlő”), azonos típusú.
Élet az Interneten.
A hálózati terminológia alapszintű megismerése, internetes ismeretek
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Készítette: Pálinkás Petra
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Információ és kommunikáció Elektronikus levelezés.
Számítógépes bűnözés.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Axigen Mail server Ember László 2009.
Számítógépes ismeretek
Készítette: Sedlák Kata
Internet, Elektronikus levelezés
Szöveg beírásához kattintson ide Elektronikus levelezés BEADTA: SZABÓNÉ FALUHELYI RENÁTA
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Előadás másolata:

NETIKETT

Etikett Etikettnek nevezzük a társadalmi érintkezés formáinak megszabott rendszerét. Az etikett kultúránként más és más. Egy gesztus vagy viselkedési forma az egyik társadalmi csoportban udvarias lehet, de egy másikban akár udvariatlannak is számíthat ILLIK - NEM ILLIK

Netikett Az Internetre vonatkozó illemszabályokat, szokásokat, viselkedési formákat hálózati etikettnek, röviden netikettnek nevezzük.

Netikett Mindig töltsük ki a levél tárgya (subject) sort, ami tükrözze a levél tartalmát!

Netikett Válasz küldésekor (reply) ellenőrizzük levelünk tárgyát! Lehet, hogy a különbözõ levelezõk miatt már tele van "Re: Vá: Re: Re:" előtagokkal. Töröljük ezeket (egy kivételével). A válasz- ban csak annyit idézzünk az eredeti levélből, amennyi a válasz megértéséhez kell, és ne többet!

Netikett Ha továbbküldünk egy üzenetet (forward), akkor ne változtassunk rajta! Ha egy nekünk írt személyes levelet akarunk továbbítani, kérjünk előzetesen engedélyt a feladótól, hisz õ abban a hiszemben írta a levelet, hogy csak mi fogjuk majd elolvasni.

FEJLÉC TÖRZS ALÁÍRÁS

Netikett Használjunk vegyesen kis- és nagybetűt is, akárcsak a közönséges levelekben! A CSUPA NAGYBETŰ OLYAN, MINTHA KIABÁLNÁNK! Ne írjunk ékezetes karaktereket, csak ha már megbizonyosodtunk arról, hogy a címzett el tudja olvasni azt! Maximum 60 karakter széles sorokat írjunk..

Netikett Az élőbeszéd mimikája színezheti, de meg is változtathatja a kimondott szavak értelmét. Ezt írásban úgynevezett a smiley segítségével jelezhetjük, melyek írásjelekből alkotott arcfigurák :-) jókedvű, vicces :-i cigiző alak 8-) szemüveges alak :-( szomorú 8:-) kislány :'-( sírás :-O csodálkozás :-D nevetés :-> sátáni vigyor..

Netikett Soha ne használjunk trágár, illetlen kifejezéseket leveleinkben! Ha ilyen levelet kapunk, a legokosabb, ha nem válaszolunk A levél végén illik elköszönni, s ha fontosnak tartjuk, itt megadhatjuk elérhetőségünket is (email címünk általában megjelenik a levelezőkben), de ez a névjegy (sign) legyen rövid, 4 sornál lehetőleg ne legyen hosszabb!

Netikett Nem illik kéretlen információt (spam) küldeni emailben. Végül, de nem utolsó sorban: az Interneten történő levelezés nem biztonságos, kivéve ha valamilyen rejtjelező eszközt használunk! Ne írjunk semmi olyasmit egy e-mailbe, amit nem küldenénk el egy nyílt levelezőlapon! Az elektronikus levél is hamisítható. Ha bármi gondod van a levelezéssel kapcsolatban, akkor a legtöbb helyen a postmaster címre írhatsz segítségkérő levelet, mert ezt a címet legtöbbször megfelelő tudással bíró ember olvassa.

Netikett-Rövidítések leggyakrabban feltett (ismételt) kérdéseket és válaszok GYIK (Frequently Asked Questions) FAQ szerény véleményem szerint szvsz, (In My Humble Opinion) IMHO A buta, vagy felesleges kérdést feltevő kezdőknek válaszolhatja a számítógépes guru, hogy olvassa el a szoftverhez/hardverhez tartozó kézikönyvet, mert a kérdés annyira magától értetődő, hogy ott is megtalálható (RTM, Read The Manual). Persze az is megeshet, hogy a földön fetreng majd a nevetéstől (ROTFL - Rolling On The Floor Laughing)...