Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bemutatjuk Önnek SlidePlayer.hu oldalt
Advertisements

Az érintőképernyők.
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
Hardver ismeretek Háttértárolók
Mi az? Kicsi, hordozható, mindig be van kapcsolva? Mobiltelefon :-)
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
Rendszer Stabilitása Automatikus frissítés Irodai programcsomagok funkciói Irodai programcsomag támogatásának bemutatása Reményi György.
Hosszú akkumulátor élettartam Vékony és könnyű Felhőn át összekapcsolt ÉS fogyasztás érintés szép app-ok társ létrehozás egér és billentyűzet funkcionális.
Windows 8 TÓTH ANDRÁS MIHÁLY Windows üzletágvezető.
Készítette: Bátori Béla 12.k
© 2006 Avaya Inc. All rights reserved. Kommunikáció bárhol, bármikor! Rohály Gábor ügyvezető igazgató.
BIOS újdonságok és érdekességek
Készítette : Barati István Médiatechnológus asszisztens
Végfelhasználói Promóció Navigator > Navigator Promotion 2004, 2006, 2008 and óta mejelenő promóciók Díj: Euro 2004 jegy Díj: iPod.
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
A szoftverek.
HÁLÓZATOK.
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
 Az alaplap kiválasztása előtt figyelembe kell venni, hogy milyen processzort szeretnénk magunknak, hiszen ettől függ, hogy milyen lapkakészletű/foglalatú.
Emeltszintű Etanácsadó Otthoni internetes ügyintézés Készítette: Horányiné Horváth Viktória Csilla.
Mobile a T-Miobile-tól 2005 március 8 Page 1 Mobil Exchange Server megoldás T-Mobile MDA III. készüléken a T-Mobile-tól.
Készítette: Alko-soft Bt A Braille eszközök általános jellemzői.
Fontos fogalmak az informatikában.
Hálózatok.
Levelező program beállítása webmail-hez
MP4 lejátszók.
Okostelefonok....
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Számítógépvírusok Készítette: Babay Attila.
JÓ GYAKORLAT Digitális taneszközök használata történelem órán
Mit kell beletenni egy multimédiás számítógépbe? A számítógép felépítése nagy vonalakban.
Minden levelemet az inboxomból szabályokkal és kézzel millió kis almappába rendezgettem naponta Amikor ez elkészült, mindig úgy éreztem, tényleg készen.
Elektronikus levelezés
Copyright © 2005 | update software AG | update software Magyarország Kft. Radics Sándor principal IV.
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Alapfogalmak I. Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas.
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
FLASH Készítette: Rudnay Gyula Györök Ferenc. Mi is a FLASH? A Flash eredetileg webes animáció készítő programnak indult, de ma már szinte ipari szabványnak.
Vírus típusú csaj: Észre sem veszed, és beköltözött a lakásodba, mindent kisajátít. Internet típusú csaj: Fizetned kell, hogy hozzáférjél.
Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések HOGYAN HASZNÁLD A PTC OLDALAKAT?
A barátságos MySQL Papp Szabolcs INFO ÉRA november 18.
Számítógép-hálózatok
Operációs rendszerek fejlődése
Windows Mobile és GPS használat Újratervezés az oktatásban Ladányi Gusztáv.
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
Töltsd ki és küldd el! Küldd el! A Bemutatkozó tartalma A jelentkező neve =Kiss Katalin címe=1234 Budapest, Kiskati u. 12. telefonszáma=
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
A PDA felhasználási területei, jellemzői
Okostelefon (smartphone) Gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefon. Teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
 A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban.  Többnyire rosszindulatú,
Az én kedvenc mobiltelefonom
PDA és Okostelefon.
Készítette:Pohl Kristóf Felkészítő tanár:Mógorné Áment Erika Református Általános Iskola Balatonfüred 8230 Balatonfüred, Iskola u. 2.
Mobil alkalmazások fejlesztése Vonalkód leolvasó Symbian alapú mobiltelefonra Készítette: Tóth Balázs Viktor.
A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Perifériák: Monitor Nyomtató Billentyűzet Egér Hálózati kártya Háttértárak: FDD HDD CD/DVD.
Mobil alkalmazások fejlesztése Vonalkód leolvasó Symbian alapú mobiltelefonra Készítette: Tóth Balázs Viktor.
A számítógép felépítése
Mobil operációs rendszerek
Microsoft Corporation Alapítva: április 4. (Albuquerque, Új-Mexikó) Alapítók: Bill Gates, Paul Allen Cégvezető: Satya Nadella Székhely: Redmond,
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Szövegszerkesztő programok MS Windows XP operációs rendszer alatt
Számítógép-hálózatok
CONNECTRA rendszer bevezetése
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
PDA - trend és valóság Geges József Ph.D.
Előadás másolata:

Okostelefonok

A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre szükség? A válasz nagyon egyszerű: hódít az internet és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások. Ahhoz, hogy egyszerűen tudjunk csatlakozni ezekkel a masinákkal a Világhálóhoz, valamilyen mobil "sztráda" szükséges. Ennek az elvárásnak leginkább a GSM technológia felel meg. Mobil - tehát nem helyhez kötött - és az EDGE-nek köszönhetően már viszonylag gyors is. A régebbi PDA-k még nem rendelkeztek mobilrésszel, tehát telefonálásra nem használhattuk őket, viszont az irodai alkalmazásokban verhetetlenek voltak.

Az okostelefonok olyan operációs rendszert futtatnak, melyek szinte teljesen egyénre szabhatóvá teszik a terméket. Így lehetnek Windows és Symbian alapúak. Tesztalanyunk pedig a PDA-knál megismert PALM OS-t használja, mely szintén bővíthetővé, egyénre szabhatóvá teszi kedvencünket. A TREO 650-es biztonsággal tudja futtatni az Outlook-hoz, a Power Point-hoz, az Excel-hez és a Word-höz hasonló progikat, melyek egy Documents to Go programcsomagként vannak mellékelve. Igaz, ezek az alkalmazások sok esetben nem úgy jelennek meg a PALM-on, mint ahogy azt a PC-n megszokhattuk, de ezek a progik szinte minden irodai elvárásnak megfelelnek.

Üzemeltethetjük telefonként, hisz minden olyan szolgáltatással rendelkezik, ami a kommunikációhoz szükséges. Megtalálható benne a fejlett, többlépcsős telefonregiszter, az SMS és MMS szerkesztő. Természetesen alkalmas ek küldözgetésére és fogadására is, mivel alapból integrálták memóriájába az kliens alkalmazást. A multimédiás üzenetek alapjául szolgáló fotókat saját magunk is elkészíthetjük, hisz rendelkezik egy digitális zoommal megáldott VGA kamerával, amivel videoklipeket is készíthetünk. A gyors procinak köszönhetően akadozás nélkül és élvezhető minőségben játssza le ezeket az alkotásokat. Minden ilyen multimédiás állomány szinkronizálható számítógépünkkel, Bluetooth- on, Infrán és kábelen keresztül. Persze ezeket MMS-ként és ként is tudjuk postázni ismerőseinknek.

A szövegbevitelben a QWERTY billentyűzet segédkezik, melyet az érintő képernyőre is ki tudunk vetíteni, és a ceruzával tudjuk bökdösni a leírni kívánt karaktereket. Így jó gyorsan írásba tudjuk foglalni velős gondolatainkat. Még az a veszély sem fenyeget, hogy mire bepötyögjük, elfelejtjük, mit akartunk. Ezt a csodamasinát alapból használhatjuk manager kalkulátorként, számológépként, ébresztőóraként, diktafonként, videó- és MP3 lejátszóként és internetböngészőként. Programok telepítésével pedig jóformán mindenre használható, hisz több ezer olyan program létezik, ami erre az operációs rendszerre íródott.