Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ADVENT 2008
Advertisements

Készítette: Kulcsár Anikó
Nemesvitai Karácsony „Igazi Karácsonyi csodára várva”
„Hull a pelyhes fehér hó…”
Karácsonyi Népszokások
Ádvent 1. vasárnapja A VÁRAKOZÁS ÖRÖME
Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz 
A KARÁCSONYI IDŐ SZIMBÓLUMAI
Bevezető Zarándokúton vagyunk, és az Egyház felidézi előttünk Krisztus Urunk életét és egész megváltói művét, amely elvezet bennünket a Vele való személyes.
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
NÉGY GYERTYA.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Készítette: Pállai Viktória
Aknai Ramóna Horváth Vivien Fanni
Ez az a nap, ez az a nap, mit az úr szerzett, mit az úr szerzett
NÉGY GYERTYA.
Szentlélek jöjj, a világ vár!. Egység Lelke Béke Lelke.
Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola
Palócok jeles ünnepe, napja (én is palóc földről származom)
Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.
Advent By: Móra Dávid.
Advent Készítette: Nagy Krisztián
Advent Bihari Gusztáv.
Készítette: Hendrich Kíra
ADVENT Salmani Krisztián.
Istenünk, sok-sok feszültség,
Ébresztő!.
Advent alatt ti földön élő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Jézus él, Jézus él, Minden ember tudja meg, Hogy Jézus él! 2x
Ez az a nap, ez az a nap, mit az Úr szerzett,
Vezess, Jézusunk, S véled indulunk. Küzdelemre hív az élet, Hadd kövessünk benne téged! Fogjad hát kezünk, Míg megérkezünk!
Jó reggelt!.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Jó reggelt!.
Tudd van egy gyertya a szívünkben Van kié lobban, van kié nem
Jézus, tiszta lényed nézve,
BETLEHEM.
Mi is az az Advent?.
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
Készítette: Jon A. Palmer
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Az élet igéje Az élet igéje december december.
A FESTŐ szerint minden szellemiekben fogan meg először, s csak ezután jelenik meg látható világunkban, így a FESTMÉNYen is. E szellemi eredetről mesél.
A karácsony Készítette: ….
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
Ádvent 1. vasárnapja A VÁRAKOZÁS ÖRÖME
Egy jezsuita – akit ismerek . Csendesedjek el Fogadjam szívembe Azt, Akivel imádkozom és akiért/akikért imádkozom.
Csendesedjek el fogadjam szívembe Azt, Akivel imádkozom és akiért/akikért imádkozom.
Advent Az imádság, az önvizsgálat ideje ‘.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
ki lángra gyújthat és meggyógyíthat,
Szent bizonyosság: Jézus enyém. Földi utamra sugárzik e fény
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Obrusánszki Borbála: Őseink évszázadok óta Jézus születésének ünnepét tartják meg karácsonykor, néhány évszázadig ez volt egyben az újév kezdete. Néphagyományainkban.
Az Advent Advent - Várakozás.
Minta-tanmenet vegyes összetételű 5. osztályosok számára:
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk.
2012 November Katalógus.
Jó reggelt! ADVENT 3..
Advent angyalai Az első vasárnap angyala  Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az.
Amikor kegyelmed elrabolt Foglyul ejtett Szerelmed szívemig hatolt
Advent Ifjúsági énekek.
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.
NÉGY GYERTYA.
NÉGY GYERTYA.
Előadás másolata:

Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz Advent Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz

Advent jelentése Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele” Béke Hit Szeretet Remény. ˇ ˇ ˇ ˇ

Adventi koszorú gyertyái Katolikus liturgiának megfelelő adventi kMinden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm. A gyertyák egyben a katolikus szimbolika szerint egy-egy személyre vagy közösségre is utalnak: Ádám és Éva – mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást (hit); zsidó nép – akinek megígérte, hogy közülük származik a Messiás (remény); Keresztelő Szent János – aki hirdette Jézus eljövetelét, és készítette az utat az emberek szívéhez (szeretet); Szűz Mária – aki megszülte a Fiút (öröm – rózsaszín gyertyaoszorú, három lila és egy rózsaszín gyertyával

Adventi koszorú készítése házilag Fűszerkoszorú hozzávalói: Anyag: • 1 db puszpángkoszorú vagy más örökzöld koszorú, 45 cm átmérőjű • fahéjrudak • csillagánizs • csillagánizs-koszorú (esetleg magunk is készíthetjük) • narancsok • mandarinok • gránátalmák • szárított narancsszeletek • 4 db gyertyatüske • 4 db rózsaszín gyertya • arany vagy sárga gyertyafestő toll • kockás szalag, kb. 3 m • aranyszínű drót • olló • ragasztópisztoly Elkészítés: 1. A gyertyatüskéket szúrjuk a koszorúba. A szalagokból kössünk masnikat, majd rögzítsük dróttal a gyertyák mellé. A szalagot tekerjük a koszorú köré, a gyertyák közé. Ezután a narancsszeleteket illesszük a kép alapján a szalag alá. Két-két fahéjrudat ragasszunk össze, és a tetejére rögzítsünk csillagánizst, majd tekerjük körül őket lazán aranyszínű dróttal. A kész díszt ragasszuk a szalagra a kép alapján. 2. A koszorú közepét töltsük meg gyümölcsökkel, és helyezzük rá az ánizskoszorút. 3. A gyertyára fessünk mintákat a kép alapján. Hagyjuk alaposan megszáradni, majd szúrjuk a gyertyatüskékre.

 a gyerekeknek ki kell nyitni mindennap egy kis ablakot Adventi naptár  a gyerekeknek ki kell nyitni mindennap egy kis ablakot