Sikeres Székelyföld – 3 Fórumsorozat Csíkszereda, november 25. RÁDULY ATTILA Elnök, Zöld Nap Egyesület, Kézdivásárhely KÖRNYEZETTUDATOSSÁG.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

A történet helyből csalással indul, hiszen a politikusok arra kérnek felhatalmazást az emberektől, hogy az ő érdekeiket képviselhessék a parlamentben –
Jánosi Beatrix szeptember 08.
Márkaépítés – Hitelesség
Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
A TUDATOS VÁSÁRLÁS Venni vagy nem venni?.
Civilek szerepe a környezettudatos társadalomban
A fogyasztói orientáció és a piacok Magyarországon Dr. Sz ente Viktória Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék Piacot.
Adománybolt hálózat Bemutatót készítette: Boda Kitti március.
A kibocsátáscsökkentés első számú eszköze az energiahatékonyság
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Pénzintézetek társadalmi felelősségvállalása és a Green Banking koncepció KOVÁCS Sándor Zsolt tudományos segédmunkatárs.
Semmelweis terv - Értékek, alapelvek, célok és megvalósíthatóságuk feltételei Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva tanszékvezető.
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
CSERITI-Adományháló a jótékonyság új dimenziója
B2B-marketing - Bevezetés
Civil programok kommunikációja, a CSR-hez való kapcsolódás lehetséges módjai Dr. Győri Zsuzsanna KÖVET Egyesület október 24.
Külföldi módszerek? Mi az amit figyelembe kell vennünk: Hagyományaink, Céljaink. Cégünk összetétele, nagysága.
Közösségfejlesztés a debreceni városrészekben
Humánerőforrás és fejlesztési irányai az érdekképviseletben Csikai Miklós HR szakértő Nyíregyháza, május 27. A program az Európai.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése A társadalmi együttműködés útjai Önkormányzat - - Civil.
A POLITIKAI MARKETING HATÁSA A DEMOKRÁCIA MINŐSÉGÉRE
Hogyan válhatnak a cégértékek a teljesítmény katalizátorává? A Cegos üzleti reggelije március 3.
Önkéntesség a Debreceni Egyetem hallgatói táborában Lipcsei László MSZT Konferencia november 12.
Iskolák vidéki térségekben A társadalmi átalakulás történeti, kulturális beágyazottsága, ütközőpontjai a Kárpát medencében a XXI. század elején SOPRON.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
CSR.
12. Kulturális önszerveződés, önkéntesség
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja Homolka Éva Piac & Profit konferencia „Pénz,de honnan? Pénzszerzés és pénzgazdálkodás”
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” Dakó Andrea Piac & Profit konferencia.
Etikusság. Létezik-e a pénzügyekben avagy mi az a közösségi bank?
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
A stratégiai tervezés eszközei: STAKEHOLDER-elemzés
VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" szeptember Balatonalmádi Fiatal group leaderek Facebook használati.
A Szemléletformálás a környezetvédelemben. Hartay Mihály Ökopack Kft. ügyvezető.
A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon KÜLDETÉSNYILATKOZATA MUNKAANYAG: az augusztus i csoportmunkák, a vezetőségi együttgondolkodás,
MagNet Magyar Közösségi Bank a hazai vállalkozásokért Dakó Andrea Invitel InnoMax Üzleti Reggeli.
Munkavédelem és controlling
Make the Greener Choice Greener One Make the Greener Choice!
Környezetjogi alapelvek
Társadalmi Felelősségvállalás Napja szeptember 24.
1 „Fenntartható fejlődés” Új tartalmak közös (informatikai) platformon Kovács Kálmán államtitkár Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szabadka, 2008.
Szakdolgozat védés A társadalmi felelősség megjelenése a vállalati döntésekben és gyakorlatban Készítette: Harmati Andrea.
Y generáció Viselkedési jellemzők és változások az Információs Korban.
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
Tudatos a fogyasztó? Kozák Ákos március 28..
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
A világ jövője Szekszárdi Júlia Forrás: Nováky Erzsébet, Hankiss Elemér.
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Civil Európa – civilek Európában
A fenntartható fejlődés
A bajba jutottak komplex támogatása Hogyan segítjük a katasztrófák áldozatait Budapest, november 13. Adányi László programvezető Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
Milyen tényezők hatnak a fogyasztói viselkedésre?.
CSR.
Civil szervezetek szerepe a nevelési és oktatási feladatok ellátásában Harmóniában a környezettel=egészséges életmód.
KÖRNYEZETVÉDELEM.
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
„ Kalandvágyból felelősség” Ismerjük meg az Ifjú Polgárőrt Dr. Christián László PhD tanszékvezető egy. docens NKE RTK.
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
Környezet és közösségek a magyarországi Zöldutakon A fenntarthatóság útján.
Érzékenyítés. Általános értelemben: valamilyen kérdésre való fokozottabb érzékenység kifejlesztése. Érzékenyítés.
CSR.
Retailtainment.
Fenntarthatósági Fórum
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
Előadás másolata:

Sikeres Székelyföld – 3 Fórumsorozat Csíkszereda, november 25. RÁDULY ATTILA Elnök, Zöld Nap Egyesület, Kézdivásárhely KÖRNYEZETTUDATOSSÁG ÉS ÖNKÉNTESSÉG

ÖNKÉNTESSÉG Önkéntesség Társadalmi felelősségvállalás Az önkéntes tevékenység közvetlen anyagi haszonnal nem jár annak végzője számára. Célja: egy adott közösség megerősítése

ÖNKÉNTESSÉG A közösségi munkavégzés során erősödik a résztvevőkben : a felelősségvállalás az állampolgári elkötelezettség a bizalom a környezettudatosság a mások szempontjainak figyelembevétele a kölcsönösség a szolidaritás Esélyt kínál továbbá a társadalom perifériájára szorult különféle embereknek és csoportoknak a bekapcsolódásra.

A tudatformálás pénz, idő és szellemi kapacitás kérdése. A civil szervezetek szerepe az emberek megnyerése, szemének felnyitása. - az embereknek el kell mondani, hogy ismerjék a veszélyt, hogy tudják ők is felelősek a majdan bekövetkező károkért, ők is érzik majd közvetlenül a hatást. ÖNKÉNTESSÉG

Környezettudatosság Komoly erőfeszítést igényel a berögzült tipikus vállalati gondolkodásmód megváltoztatása Ma a vállalatok a környezetvédelmi kérdéseket lekezelik kockázati, megfelelési kérdésnek tekintik jellemzően PR vagy a munkavédelmi osztályok hatáskörébe utalják

A mostani reklámkészítés nem a környezettudatoságról vagy a tudatos vásárlói döntések favorizálásáról szól. Érzelmi kötődést építenek ki: márka fogyasztó Persze kettőn áll a vásár. Magunkra vessünk, ha hagyjuk magunkat behálózni ahelyett, hogy nyomást gyakorolnánk a vállalatokra, vezetőikre és persze saját magunkra is. Környezettudatosság

ÖNKÉNTESSÉG Felnőni látszik egy új fogyasztói generáció, akinek vásárlási szokásaiban már szerepet játszik a márkák mögött álló vállalatok társadalmi felelősségvállalása. Termékeik és szolgáltatásaik révén nagyrészt a vállalatok felelőssége, hogy milyen értékek mentén szerveződik a jövő társadalma, milyen lesz a jövő állampolgára és fogyasztója. Bízom abban, hogy a politikusok, a vállalatok és a civil társadalom egyaránt belátja, hogy alapvető változásokra van szükség a fogyasztásban, az életvitelben és az értékrendben.

Zöld Nap Egyesület Köszönöm a figyelmet!!!