Mi a Selfness, és mitől Selfness egy szolgáltatás?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Izgalmas kérdések ✤ Honnan jöttünk? Merre tartunk? ✤ Elég jól csinálom…? ✤ Hogyan találhatom és tarthatom meg belső békémet, harmóniámat? ✤ Olyan kérdéseket.
Advertisements

Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
A jó célkitűzés, mint a siker és önmegvalósítás alapja
VEZETÉKNÉV KERESZTNÉV | A KOM-PASSZ program ismertetése „KOM-PASSZ” pályaválasztást segítő program GEBAUER FERENC MFPI, március 7.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
FÉSZEKRAKÓ és GÓLYAVÁRÓ CSOPORT
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
A kerékpáros turizmus fejlesztési stratégia céljai, alapelvei Kerékpáros Tárcaközi Bizottság január 28. DR. KOVÁCS MIKLÓS turisztikai szakállamtitkár.
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
Euromenedzser 1 2 „Hidak és járható utak a tudomány és a gyakorlat között” a Magyar Tudományos Akadémia Gazdálkodástudományi Bizottság Tudásmenedzsment.
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
REFERENCIAINTÉZMÉNYI MENTOR SZOLGÁLTATÓ SZEREPBEN Bedőné Fatér Tímea tréner Felkészülés a mentorálás mesterségére.
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Életpálya-építés fiatalkorban
A fények és színek hatása... A fények és színek hatása... ( munkatársi csapat épités)
Mi az egészség? EGÉSZ –SÉG, TESTI – LELKI- JÓL LÉT.
EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG, FELELŐSSÉG, A LELKI ÉLET FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSE
A projektmenedzsment fogalma
1 Területi koordinációs kapacitások Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) Péti Márton főtervező.
7. előadás Ember és vezetés, vezetési stílus
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
Hogyan válhatnak a cégértékek a teljesítmény katalizátorává? A Cegos üzleti reggelije március 3.
Minőség 2012 – minőségbiztosítás a jövő szállodáiban Dr. Juhász László PhD BGF – KVIFK – Turizmus Intézet - Docens 1 Reformok útján Magyar Tudomány Napja.
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Az egyéni fejlesztési terv
Robert S. Kaplan – David P. Norton Csanádi Gábor Tamás C8ITGY 2007.
© "VERSENYKÉPESSÉG–FEJLŐDÉS–REFORM" konferencia november 7-8 KOMPETENCIA SZÁMVITELI ALAPOK dr. Laáb Ágnes BME, egyetemi docens, kandidátus elé r.
Az intézményi önértékelés és kapcsolódása a külső értékeléshez
Életközép - krízis Tóth Sándor Pécs,
Leading Change A változás vezető szemmel. Hogyan lehet sikeresen levezetni egy változási folyamatot?
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
Az informatikai tanácsadás jövője – mit tehetünk érte? Hetyei József Certified Management Consultant (CMC) NJSZT szakértő főiskolai vezető oktató, szakvezető.
Szociálpolitikai keretek
Az EEM helye a menedzsmentben
Controlling feladata A controlling időbeli dimenziói: 1. Stratégiai
Idegenforgalmi kommunikáció
Nyárnyitó Tini-nap „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Gróf Széchenyi István.
Fenntarthatóság és káoszelmélet
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
Szakdolgozat védés A társadalmi felelősség megjelenése a vállalati döntésekben és gyakorlatban Készítette: Harmati Andrea.
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
Az iskoláskor küszöbén
Az információ és kommunikáció szerepe a vidéki területek fejlesztésében Katonáné dr. Kovács Judit A Magyar Agrárközgazdaságtudományi.
Az út………….. Gondolatok az executive coach képzés módszertana mentén
UTAZÁS FÓRUM 2013 „T ö bb vend é get szeretnénk…” Kőnig Erika marketing igazgató stratégiai kapcsolatok, promóciók.
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
Ugrás az első oldalra 1 Skaliczki Judit A teljes körű minőségirányítási rendszer bevezetésének lépései Debrecen, 2004.
VIDÓ JUDIT: A SZÉPSÉGIPARBAN DOLGOZÓK MUNKAHELYI STRESSZKEZELÉSE.
EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadásról.
2009/2010. tanév Pestszentimre Ady Endre Utcai Általános Iskola.
Dr. Fülöp Gyula Új stratégiai kihívások
Maximális teljesítmény
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
Készítette:Tóth Sándorné
Kimagasló teljesítményt nyújtani…. Az összetettség és az alkotás művészete……………és a megvalósulás…..
BKIK – VI. Országos Tanácsadói Konferencia LEAN COACHING Bárány Péter, CMC üzletág-vezető Projektverzum Kft Budapest, március 21.
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
Belülről Vezetés “Egy teljes élmény magadért” 12 év – 50 csoport – 400 ember 12 év – 50 csoport – 400 ember A MEGÚJULÁS NAVIGÁTORA ÉLET ERŐ MŰHELY Cséffalvay.
A KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS MINT NEVELÉSI ÉRTÉK
Biyovis a mi üzletünk.
Testi – Lelki – Szellemi összefüggések
Tanítási filozófia Gyetvai Anna.
Hogyan készüljek fel egy nehéz tárgyalásra?
Előadás címe: Tudom, változnom kell!!!
Minőségfejlesztési munkacsoport KPSZTI Április 17-
Paradigmaváltás a wellness szolgáltatások terén
A képesítési keretrendszer a felsőoktatás szempontjából
A fények és színek hatása ....
Előadás másolata:

Mi a Selfness, és mitől Selfness egy szolgáltatás? Alcím: A kód neve: Lélek

Mi a Selfness? Tudatosságon alapuló, fájdalmat és károkozást nélkülöző, testi, lelki, gasztronómiai, pénzügyi, gazdasági, kulturális, spirituális minőségi szolgáltatás. A fitness és a wellness alapjaira épülő, de az egyént, mint értéket középpontba helyező új minőség. A test fizikai minőségén túl, a lélekkel és szellemmel is foglalkozik.

Mi a Selfness II.? A lélekközpontú szemlélet megtapasztalását és alkalmazását tartja küldetésének, az önismeret, önfejlesztés és öngyógyítás módszereit alkalmazva. Egyfajta életvezetési választás, amely a test, a lélek és a szellem egyensúlyának megteremtésére, illetve saját magunkkal, belső Énünkkel való jó kapcsolat kialakítására irányul.

A Selfness egy új értékrend. Vállalj felelősséget önmagadért, teljesítési stabilitásodért, merd irányítani az életed, a napirended, a karriered. Találd meg az örömet a munkában és tekints újra kihívásként arra, ami már megszokottá és elvárássá vált. Az önismeret minőségi fejlődésén át, a tudatos önfejlesztés a lélek és a test teljes harmóniáját biztosítja.

Hogyan hat a Selfness? Az összhang megteremtésével, a tudatosság alapjain olyan, eddig ismeretlen, és szunnyadó energiák is felszabadulnak, melyek erejével a motiváció intenzívebbé válik, felpezsdül, újjáéled. A korábban megszokott általános teljesítmény növekszik. A stressztől befásult, fejlődni már nem képes lélek, a blokkoktól felszabadulva, és mentesülve, az eddig ismert határain átlép.

A Selfness eredményessége. A sikerélmény, és a pozitív visszajelzések által folyamatosan fenntartható az újjáélesztett motiváció, így tartós és kimagasló teljesítmény garantálható. Ebben a folyamatban a tréner szerepe a test fizikai egészségének, és kényeztetésének eddig ismert feladatain túl, az irányított segítség. Az az elsődleges feladat, hogy olyan szögben tudjunk tükröt tartani (személy-csoport) felé, hogy ne legyen bántó a látvány, sőt jól essen belenézi.

A Múlt! Tíz éve Mattias Horx a Német Jövőkutató Intézet vezetője megalkotja, és publikálja a Selfness kifejezést. Hat éve Baranyai György a Szállodaszövetség Wellness szekció vezetője először nyilatkozik a Selfnessről Magyarországon. 2007 őszén megrendezésre kerül az I. Selfness Konferencia. Ez számít a trend hazai kezdetének.

A Jelen! Exponenciálisan bővül az EU-ban, és hazánkban is a szállodák selfness kínálata. Egyre több szolgáltatás kínálja termékeit selfness „fedőnév” alatt. Az általános, és középiskolák osztályfőnöki óráin megjelenik a selfness, mint szükséglet, a tananyag kiegészítése, és az eredményesség szempontjából 2013 őszétől a Szolnoki Főiskolán tananyagként jelenik meg a selfness, Dr. Boros Szilvia vezetésével.

A Jelen, és a Jövő! A jelen, és a jövő kódja: Lélek A lélek ereje, és a test teljesítménye, elválaszthatatlan egymástól,de az eredmény önismert mértékén, és minőségén múlik. Ezt egyre több vállalat - sportág vezető, felelős szülő, és magánember ismeri fel, és kezdi el bevezetni, alkalmazni. Az önismert sejtszintű alkalmazása, minden eddigi képzeletünkön túlnyúlik, úgy időben, mint eredményességben egyaránt.

Mitől Selfness egy szolgáltatás? A fitness és a wellness elsősorban a test fizikai egészségével, a „jól tartással”, és a kényeztetéssel kapcsolatos szolgáltatásokat kínálja. Míg a selfness a test fizikai minőségén túl, a lélekkel és szellemmel is foglalkozik. Szálloda, vagy szolgáltató hely szempontból: A fent jellemzett gondolkodásmódnak megjelenése, és alkalmazása, amely felvállalja ezt a minőségi váltást.

A jövő! Az önismeretre, öngyógyításra, önmenedzselésre való növekvő igény megjelenése úgy a kínálati, mind a keresleti oldalon. „A gyógyító Magyarország „gondolatának megvalósítása, azon az alapon, hogy merünk ráébredni emberi, földrajzi, szakrális, és spirituális tartalékainkra, és az ebben rejlő feladatainkra, kötelezettségeinkre.

Köszönöm a figyelmet! Varga János Selfness szakértő-tanácsadó Gerinc-Lélek specialista Elérhetőségek: Tel: +36706109399 Mail:varga.janos.tgy@gmail.com Web:www.vargaselfness.com