Dr. Stumpf István elnök, Századvég Alapítvány egyetemi docens volt kancelláriaminiszter Államépítés, avagy a kormányzási kapacitás növelése Pénzügyi Csúcstalálkozó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
határtalan technológia Szülőföldön boldogulás, határtalan technológia Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Budapest, november.
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
A neo-weberiánus állam vonzásában Stumpf István Századvég Alapítvány, Elnök MKT 46. Közgazdász-vándorgyűlés Eger június
A brit Konzervatív Párt megújulási kísérlete: A progresszív konzervativizmus.
Majoros András GAZDASÁGPOLITIKA 2009/2010. II. Majoros András
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata
Nemzetközi politikai gazdaságtan I.
Közigazgatási technológia
Egészségpolitika.
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Honnan hová? A magyar gazdaság 2006 előtt és után Varga Mihály szeptember szeptember 28.
Gazdaság a politikum fogságában. Államgazdaság Reálszféra „Strukturális válság” „Kiegyensúlyozott növekedés”
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Pénzügytan II. – február 23. Dr. Farkas Szilveszter
Magyarország 2015 Intézményi Reform Munkacsoport.
46. Közgazdász-vándorgyűlés, június 27., Cz.E. 1/17 Lisszaboni stratégia és a vállalati versenyképesség 46. Közgazdász-vándorgyűlés Czakó Erzsébet.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
AZ ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSÉI TERV (NSRK 2007–2013) KÉSZÍTÉSÉNEK NÉHÁNY VITAPONTJA Dr. Faragó László MTA RKK 44. Közgazdász vándorgyűlés, Nyíregyháza.
Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár kutatásvezető, GKI Zrt. Fejlesztéspolitika válságban és válság után.
A fiskális és monetáris politika követelményei a fenntartható növekedésben Járai Zsigmond közgazdász véleménye.
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR projekt 1 A NÖVEKEDÉS ÉS A VERSENYKÉPESSÉG REÁLGAZDASÁGI TÉNYEZŐI Chikán Attila egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem.
A lokalitás szerepe a munkaerőpiaci folyamatok alakításában László Gyula Pécs, május 19.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Gazdaságpolitika 2014 tavasz
MTA Regionális Kutatások Központja A decentralizált hatalomgyakorlás és a regionális fejlődés Pálné Kovács Ilona.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Mi a liberalizmus? "manchesteri" változat Alaptípus ("classic") "adóztató és költekező" (tax and spend) Liberalizmust inkább termékcsalád, semmint konkrét.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Kormányzás fiskális és szociális szorításban Dr. Stumpf István ICEG, február 17.
Mire való ma az állam? K öltségvetés, foglalkoztatás, gazdaságfejlesztés Bod Péter Ákos Budapesti Corvinus Egyetem.
Eladósodási pálya helyett új munkaerőpiaci megoldások Varga Mihály február február 17.
ICEG EC KELET-EURÓPA: MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK ÉS GAZDASÁGPOLITIKAI KIHÍVÁSOK AZ EU-CSATLAKOZÁS ELŐTT MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK A BALTI ORSZÁGOKBAN 2002.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
1 A MAGYAR GAZDASÁG VERSENYKÉPESSÉGE ÉS BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐI Chikán Attila a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének egyetemi tanára,
Foglalkoztatáspolitika és makrogazdasági stabilitás Herczeg Attila Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium szeptember 8.
Régió, megye, járás (kistérség): múlt- jelen- jövő Pálné Kovács Ilona MTA KRTK, Regionális Kutatások Intézete Pécs,
Gazdasági és társadalmi kohézió az Európai Unióban Dr. Kocziszky György egyetemi tanár intézeti igazgató Salgótarján Miskolci Egyetem, Európa Gazdaságtana.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Good Governance – Good Government Stumpf István Századvég Alapítvány, Elnök A sikeres vezető-döntéshozók konferenciája Heti Válasz – Figyelő November.
A határ menti együttműködések lehetőségei és korlátai Rechnitzer János, egyetemi tanár MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézete, Széchenyi Egyetem.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
A hazai fiskális politika általános kérdései és kihívásai 42. Közgazdász-vándorgyűlés Eger, augusztus
Gazdaság, politika, egészségügy- a furcsa háromszög Dr. Pusztai Erzsébet Egészségpolitikus, MDF.
Megszorítások, reformok, versenyképesség – Magyarország 2006.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 11. előadás november 23. Témakörök: 5. Az EU jogrendszerének közigazgatási alapjai 5.1. Az EU jogrendszerének.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
Dr. Iván Gábor, Külügyminisztérium, szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza – szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Az államháztartás.
22. Magyar gazdaságpolitika
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Magyar Útügyi Társaság
Európai Uniós ismeretek
Kormányzati szektor a vegyes gazdaságokban
A nemzetgazdasági tervezés megújítása
A tudásalapú gazdaság és társadalom: helyzetkép és kihívások Dr
Fordulatok után / fordulatok előtt
Előadás másolata:

Dr. Stumpf István elnök, Századvég Alapítvány egyetemi docens volt kancelláriaminiszter Államépítés, avagy a kormányzási kapacitás növelése Pénzügyi Csúcstalálkozó II. Hungarian Business Leaders Forum ICEG Európai Központ Magyar Tudományos Akadémia, szeptember 16.

Az állam szerepének újraértékelése - az állam újrafelfedezése 1. a tradicionális államszerep válsága: a liberalizáció, dereguláció, privatizáció radikálisan csökkentette az állam képességét a gazdasági folyamatok befolyásolására; a neoliberalizmus politikai térnyerése a közszolgálat leépítést, a minimális állam koncepciójának elterjedést eredményezte a túlterhelt állam nem tudja kielégíteni a vele kapcsolatos igényeket, pénzügyi válságok, eladósodás, restrikciós intézkedések;

Az állam szerepének újraértékelése - az állam újrafelfedezése 2. megcsappant az állam hagyományos szervezőképességébe vetett hit, megroppant az állam legitimációja; az állam és társadalom közötti tradicionális kapcsolatrendszer erodálódott, új munkamegosztás a szolgáltatások biztosítására az állam és civil társadalom között; alternatív stratégia iránti igény a közösségi érdekek érvényesítésre: kormányzás előtérbe kerülése, mint az állam képességének erősítése annak érdekében, hogy a külső és belső változásokhoz adaptálódni tudjon.

Kormányzati kapacitás növelése: válasz az állammal kapcsolatos kihívásokra kétféle megközelítés: államközpontúállamközpontú: politikai és intézményes képesség az állami prioritások kijelölésére illetve a gazdasági-társadalmi folyamatok irányítására; társadalomközpontútársadalomközpontú: az állam koordinációs és együttműködési valamint stratégiai befolyásoló képességének erősítése a privát szférával, a policy hálózatok révén.

Kormányzati kapacitás növelése: válasz az állammal kapcsolatos kihívásokra nem az állam jelentőségének csökkenéseséről van szó, hanem szerepének átalakulásáról; revízió alá kell venni az állam, a társadalom és a civilizáció végét prognosztizáló elméleteket, sokkal nagyobb figyelmet kell szentelnünk a kormányzás minőségének, mint megkerülhetetlen és relatíve független faktornak;

Kormányzati kapacitás növelése: válasz az állammal kapcsolatos kihívásokra a globális változások megkövetelik az iránymutatást azért, hogy elkerüljük a negatív következményeket és kihasználjuk a pozitív lehetőségeket. A valóságban és normatív értelemben sem a piac, sem pedig a civil társadalom nem képes átfogó iránymutatásra és szabályozásra, erre csupán a kormányzás képes; éppen azért, hogy a jövő egyre összetettebb kihívásainak meg tudjunk felelni, új tartalmat kell adni a politikának, a demokratikus intézmények működésének és radikálisan át kell alakítani a kormányzást is.

Állami funkciók: Államépítés koncepciói I. „... amellett érvelek, hogy az államépítés minden társadalom számára az egyik legfontosabb kérdés, hiszen a gyenge vagy elbukott államok a Föld legégetőbb problémáinak szolgálnak táptalajul, például a szegénységnek, az AIDS-nek, a drogfogyasztásnak, a terrorizmusnak.” Francis Fukuyama, 2004.

Állami funkciók: Államépítés koncepciói II. „egy évtizeddel a korábban volt szocialista, rendszerváltó államokat három szóval tudtam volna jellemezni: privatizáció, privatizáció, privatizáció. De tévedtem, kiderült, hogy a jogrend valószínűleg alapvetőbb a privatizációnál” Milton Friedman, 2002

A kormányzat szerepe a modern társadalomban és gazdaságban A stabilitás megteremtése makroszinten; A gazdaság szabályozása iparági és mikroszinten; Közjavak és közszolgáltatások biztosítása; A jövedelmek újraelosztása (adórendszer – támogatási rendszer).

Alapfeladatok 1. szint Joguralom, a magántulajdon biztonsága (belbiztonság); Honvédelem (külső biztonság); Nemzeti statisztikai információk előállítása; Külügyek; Bevándorláspolitika; A termelés és a munkahelyek biztonsága; Makroökonómiai biztonság (monetáris politika).

Alapfeladatok 2. szint Alap- és középfokú oktatás biztosítása; Infrastrukturális ráfordítások; Tudományos kutatások támogatása; Környezetvédelem; Természetes monopóliumok szabályozása.

Lehetséges kiegészítő funkciók Felsőoktatás; Egészségügyi szolgáltatások, társadalombiztosítás; Nyugdíjak; Jövedelemtámogatás a szegényeknek; Munkanélküli segélyek;

Államháztartási kiadások funkciók szerint Állami működési funkciók (igazgatás, külügyek, védelem, jogbiztonság, igazságszolgáltatás); Jóléti funkciók (oktatás, egészségügy, tb., szociális, jóléti, stb. szolgáltatások); Gazdasági funkciók (támogatott gazdasági tevékenységek: energiaellátás, mezőgazdaság, közlekedés, távközlés); Államadósság kezelés (az államadósság finanszírozásához kapcsolódó kamatkiadások).

Az államképesség (Fukuyama)

Magyar helyzet jellemzői többféle kihívás egymásra csúszása: –a tradicionális jóléti állammodell általános válsága –a rendszerváltoztatás államának válsága –az EU-s csatlakozás állami konzekvenciáinak végiggondolatlansága

A rendszerváltozás államának válsága koherens államfelfogás és azt követő politikai gyakorlat hiányában: sodródó állami szerepvállalás; strukturális és funkcionális feszültségek a magyar közigazgatás rendszerében: önkormányzatok kontra központi kormányzat, hiányzó kormányzati középszint;

A rendszerváltozás államának válsága „kamikaze” kormányzat kudarca után válságkezelési stratégiák: Bokros csomag: antiszociális sokkterápia, makrogazdasági egyensúly, növekedési pályával; patrióta gazdaság és társadalompolitika kísérlete, aktív állami szerepvállalással, felemás eredményekkel; a „jóléti rendszerváltás” politikájának csődje az államháztartás válságának elmélyülése;

Állami funkciók: Államépítési koncepció ?. „ a liberálisok lenézik, a konzervatívok istenítik az államot, hát mi szocialisták majd használni fogjuk” Gyurcsány Ferenc, október

A rendszerváltozás államának válsága a társadalmi- gazdasági- politikai normativitás totális eróziója: a kormányzati gazdaságpolitika hitelvesztése; a költségvetési politika ellehetetlenülése, fiskális terror koncepcionális háttér nélkül, a jövő elzálogosítása; a közigazgatás folyamatos kampány- üzemmódra állítva, gyakori személycserék felsővezetői posztokon, bizonytalanság, kaotikus viszonyok, politikai zsákmányrendszer;

A rendszerváltozás államának válsága a politikai párbeszéd-képtelenség miatt az elemi szakmai kommunikáció és koordináció hiánya; az átfogó reformelképzelések jegelése, választási időszámítás bevezetése, rövidtávú szavazat -és gazdasági profitmaximalizálás abszolút dominanciája; stratégiai gondolkodás és cselekvés teljes hiánya,

A rendszerváltozás államának válsága romló környezeti feltételek: demográfia folyamatok, gazdasági aktivitási mutatók, élő munkát terhelő költségek, egyenlőtlenségi mutatók romlása; az EU kormányzati magatartás ad hoc jellege, nemzeti politikai és parlamenti kontrollmechanizmusok kidolgozatlansága;

A rendszerváltozás államának válsága a társadalmi tervezés rendszerének kiépületlensége, összehangolási problémák a közigazgatáson belül és kívül; a Nemzeti Fejlesztési Tervhez fűződő illúziók szétfoszlása; „látványpékség” a mediatizált konfliktusok világában.

Állami kiadások (AHT arányában), 2003 Kormányzati főfunkciók szerint

Összes kiadás a GDP arányában az új tagországokban és az EU 15-ben

Államépítés a versenyképességért és a szociális kohézióért az állam új szerepfelfogásának tisztázása: elmozdulás a „governance” szemlélet felé; normativitás morális tartalmának visszaállítása: az antikorrupciós elkötelezett, pártfinanszírozás és a közbeszerzési rendszer reformja, szigorú szankciórendszer; erőforrásokat mobilizáló, képességerősítő kormányzati filozófia és magatartás: állami funkciók újragondolása és megerősítése;

Államépítés a versenyképességért és a szociális kohézióért átfogó kormányzati és közigazgatási reform, a választási rendszerrel és az elektronikus közigazgatással együtt a köztisztviselői kar hosszú távú érdekeltségének és szakmai minőségének megteremtése;

Államépítés a versenyképességért és a szociális kohézióért policy intézetek és think thank hálózatok együttműködésének megteremtése; a kormányzati kapacitás kiszélesítés a választások után: –feltételei –feltételei: kidolgozott elképzelések, szakmai viták és kritikák eredményeinek beépítése, politikai bátorság elkötelezettség és támogatás

Összegzés 1.a kormányzati tevékenység társadalmi- gazdasági rizikófaktorrá válása; 2.az elkövetkező ciklus kormányzatának beszűkült mozgástere; 3.az Uniós támogatások elbizonytalanodása, csökkenő önerős források; 4.pro aktív kormányzati magatartás; 5.nincs mód várni, az idő nem nekünk dolgozik.