1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A lehetőségek megragadása, másokért
A kiáltó világ.
Íme, az én anyám és az én testvéreim
Ami a Tiéd.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A házasság még nem a mennyország
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Panasz utca Elköltöztünk
Gazdagság-identitás.
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ
Férfivá és nővé teremtve
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE
A Biblia emberképe Az Univerzumban 1 milliárd galaxis van
Vegyetek erőt! Folk Iván.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
ALAPIGE: 1Kir 3,
Az Élet Igéje szeptember „Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá.” (Mt 6,33)
Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
A locke-i azonosságkoncepció értelmezésének problémái Szívós Eszter.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Tehetség és Kompetencia Pedagógus konferencia Kodácsy Tamás Tehetség és kompetencia a Bibliában április 10. Miskolc.
Személyes élet és szolgálati látás elvétele, célok kialakítása.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Albert Schweizer A nagy titok
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
Koinónia a gyakorlatban
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Az én szüleim és a te szüleid
A békéltetés szolgálata
Készítette: Jon A. Palmer
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
2013. október Az Élet Igéje „Ne tartozzatok senkinek semmivel, csak kölcsönös szeretettel, mert aki felebarátját szereti, teljesíti a törvényt.” (Róm.
Isten mondta.
Jézus az igazi kincs.
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai?
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Anyagi javak tisztelete BE. 12. EKE Bibliaiskola Malik Péter Károly Lucfalva, március 21.
Hogyan viszonyuljunk hozzá?
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Isten akarata szerint élni ma
Felszólító igék Máté evangéliumában
XVII Évközi VasárnapC - év
Ami a Tiéd.
Előadás másolata:

1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság leginkább a türelmetlenségünkből, Isten iránti bizalmatlanságunkból ered. 1Tim 6,6-8 Az adósság leginkább a türelmetlenségünkből, Isten iránti bizalmatlanságunkból ered. 1Tim 6,6-8 Isten szemében utálatos az adósság Péld, 22,7 Isten szemében utálatos az adósság Péld, 22,7 Egy tanulmány szerint az elváltak %-a adósság miatt, de anyagi problémák miatt válnak el. Egy tanulmány szerint az elváltak %-a adósság miatt, de anyagi problémák miatt válnak el. Az adóssággal törődni kell, ki kell munkálni a megoldását. 2Kir 4,1-7; Az adóssággal törődni kell, ki kell munkálni a megoldását. 2Kir 4,1-7; Fordulj Isten emberéhez és tőle kérj tanácsot, ahogy a próféta tanítvány özvegye. Fordulj Isten emberéhez és tőle kérj tanácsot, ahogy a próféta tanítvány özvegye.

2ADÓSSÁG Isten betölti a közvetlen szükségedet és képessé tesz arra, hogy gondoskodj magadról. Mt 6,31-33 Isten betölti a közvetlen szükségedet és képessé tesz arra, hogy gondoskodj magadról. Mt 6,31-33 Testi, érzelmi, pszichés ára is van az adósságnak. Péld 22,7 Testi, érzelmi, pszichés ára is van az adósságnak. Péld 22,7 Házastárssal, családdal, munkatársakkal változhat és változik a viszony; veszekedés, vitatkozás, hibáztatjuk a másikat… Házastárssal, családdal, munkatársakkal változhat és változik a viszony; veszekedés, vitatkozás, hibáztatjuk a másikat… Jogilag kötelezve vagyunk arra, hogy vissza fizessük az adósságot. Jogilag kötelezve vagyunk arra, hogy vissza fizessük az adósságot.

3 „Áron vétettetek meg, ne legyetek embereknek a rabszolgái.” 1 Kor. 7: 23. Minél nagyobb adósságban vagyunk, annál inkább szolgája vagyunk a másiknak. Minél nagyobb adósságban vagyunk, annál inkább szolgája vagyunk a másiknak. Az adósság kihatással van a jövőnkre, a holnapunkra. Az adósság kihatással van a jövőnkre, a holnapunkra. Senkinek semmivel ne tartozzatok, hacsaknem azzal, hogy egymást szeressétek. Róm 13,8 Senkinek semmivel ne tartozzatok, hacsaknem azzal, hogy egymást szeressétek. Róm 13,8 Az adósságban nem mi irányítjuk a saját éle- tünket, hanem az adósság terhe. 5Móz 28,43-45 Az adósságban nem mi irányítjuk a saját éle- tünket, hanem az adósság terhe. 5Móz 28,43-45 Teljesen Istentől függünk. Teljesen Istentől függünk. Élj így : Ha Isten engedi, akkor ez és ez lesz. Élj így : Ha Isten engedi, akkor ez és ez lesz.

4 Mit kell tennünk, ha adósságunk van ? „Kiálts hozzám, és válaszolok. Hatalmas és megfoghatatlan dolgokat …” Hozzátok elém a problémáitokat, hozzátok elém a terheiteket, hozzátok hozzám a szükségleteiteket, az örömötöket, a dicsőítést, a hálaadást. Jeremiás 33,3 Kérjetek tőle, és kaptok, nem lehet, hogy válaszol, nem lehet, hogy kaptok, hanem meg fogja adni! Mt 7,7-9 Hozzátok elém a problémáitokat, hozzátok elém a terheiteket, hozzátok hozzám a szükségleteiteket, az örömötöket, a dicsőítést, a hálaadást. Jeremiás 33,3 Kérjetek tőle, és kaptok, nem lehet, hogy válaszol, nem lehet, hogy kaptok, hanem meg fogja adni! Mt 7,7-9 Ha a Mennyei Atyátok,- ha az én nevemben imádkoztok-, nem válaszol azonnal, akkor ne bátortalanodjatok el, ne adjátok fel, kérjétek tovább. Ha a Mennyei Atyátok,- ha az én nevemben imádkoztok-, nem válaszol azonnal, akkor ne bátortalanodjatok el, ne adjátok fel, kérjétek tovább. Nézzük meg, hogy milyen anyagi javaink vannak, amit esetleg nélkülözhetünk, ezt eladva csökkenthető az adósság-teher. Nézzük meg, hogy milyen anyagi javaink vannak, amit esetleg nélkülözhetünk, ezt eladva csökkenthető az adósság-teher.

5 Mit kell tennünk, ha adósságunk van ? Isten megjutalmazza, ha engedelmes vagy. Isten megjutalmazza, ha engedelmes vagy. Készítsünk költségvetést, és a meghatározott keretet ne lépjük át! Készítsünk költségvetést, és a meghatározott keretet ne lépjük át! Kell írni egy listát, hogy kinek tartozunk, mivel, mennyivel. Kell írni egy listát, hogy kinek tartozunk, mivel, mennyivel. Meg kell keresni a kölcsönadót és elmondani milyen visszafizetési stratégiát tudsz betartani, de ezt a stratégiát pontosan kell követned. Meg kell keresni a kölcsönadót és elmondani milyen visszafizetési stratégiát tudsz betartani, de ezt a stratégiát pontosan kell követned. Kezdjük el a törlesztést –még kevéssel is. Kezdjük el a törlesztést –még kevéssel is. Előbb a magasabb kamatozásút, és a kisebb összegűt. Előbb a magasabb kamatozásút, és a kisebb összegűt. Új adósságokba ne bocsátkozzunk, ha lehet soha többé. Új adósságokba ne bocsátkozzunk, ha lehet soha többé. Kezességet ne vállalj, legfeljebb gyerekednek. Kezességet ne vállalj, legfeljebb gyerekednek. ? Vehet-e kölcsön gyülekezet, ha igen kitől ?? ? Vehet-e kölcsön gyülekezet, ha igen kitől ?? „Keressétek először Isten országát, és az Ő igazságát”