A bőr tulajdonságai By:Horváth Robíí.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Intelligens fényvédelem
Advertisements

Kémiai reakciók és energia az élő szervezetekben
7. Milyen szabályok betartásával érezhetitek magatokat nagyon jól a napon?! Kedves gyerekek! A rengeteg mesélnivalóm után most még egy rendkívül fontos.
4. Mit tanulhattok az állatoktól, hogy megvédjétek magatokat ezektől a titokzatos veszélyektől? Az élővilág tagjai számára teljesen természetes az, hogy.
A napsugárzás jótékony hatásai:
Ismerje meg bőrtípusát!
Miben más az Ultra Prestige fólia? •Olyan víztiszta átlátszó hővédő biztonsági fólia, mely az ultra 400-as 28 rétegű biztonságú fólia és a több mint 200.
AZ ÉVSZAKOK KOZMETIKAI PROBLÉMÁI
3. Mikor, miért és milyen láthatatlan veszélyek leselkednek rátok?
Kezelés A mezoterápia fénypontja 2013-ban. HALLOTTÁL MÁR RÓLA? A hírek szerint az Amerikai Egyesült Államok elnökének felesége, egyedülálló növényi őssejtet.
Body Mass Index vagyis Testtömeg index
Sportolás hatása szervezetünkre
Kültakaró.
SUGÁRHATÁSOK A NAPFÉNY JELLEMZŐI.
A FÁJDALOMMENTES SZÉPÜLÉS
A szervezet és a környezet határán
NouriFusion TM A bőrápolás alapjai 12 fantasztikus termék Két könnyen követhető rendszer (normál és száraz bőrre / normál és zsíros bőrre) Egyszerű, rugalmas.
MEGEMELT, HATÁROZOTT ARCKONTÚR
5. Milyen bőrtípusba tartoztok, és miért gazdálkodjatok okosan a naptőkétekkel? Bőrötök alapszíne, szeplősödési hajlama, szemetek és hajatok színe alapján.
Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3
A napozás előnyei és hátrányai
Time Reversing SkinGenist TM. Az új Time Reversing visszaállítja a fiatal bőrre jellemző tulajdonságokat:
Elképesztő ajánlat bármilyen AVON Sun termék vásárlása esetén  Mitől új: Új Activi D-technológia, továbbfejlesztett formula Új csomagolás  Miért fontos.
NONIMED ARCÁPOLÓ CSALÁD
Copyright ©2009 by Oriflame Cosmetics SA Copyright ©2009 by Oriflame Cosmetics SA.
A test mélyebb rétegeiben
Az ultraibolya sugárzás biológiai hatásai
Sumér, az első civilizáció
A bőr funkciói.
Nu Skin White System Bizonyítottan hatékony összetevőkből álló fejlett rendszer, melyet a természetes bőrszín visszaállítására és fenntartására terveztek.
Integrált kezelési rendszer Klinikailag bizonyított bőr kezelés Eredmény akár már 7 nap múlva Ex kluzív technológia Áttekintés.
SZERVEZETI ALAPFORMÁK
4-es katalógus újdonságai
A bőr betegségei.
A helyes táplálkozás.
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
UV sugarak sejtkárosító hatása
Szövetség. A NATO fontosabb szervei és működésének jellemzői Készítette: Faludi Miklós.
A sztenderdizáció hátrányai a szociális munkában Összeállította: Ágoston Magdolna Skype: agomag.
Koszorú- és agyérbetegségek: tények és megelőzés
Ózonlyuk - probléma? Az ózonról általában Mi az ózonlyuk-probléma?
Állatok kültakarója ‘1rész.
Állatok kültakarója ‘1rész.
A bőr.
 van jótékony koleszterin ?  gyógyítható a cukorbetegség ?  napoznunk kéne minnél többet, főleg 11-3 óráig és hogy kerülnünk kell a naptejet ?  kerülnünk.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
1 Napozószerek. 2 Napfény Energiaforrás, amely gyógyító, serkentő hatású Károsítja a bőrt, felgyorsítja öregedését.
A szervezet és a környezet határán
TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Önbarnító készítmény – bronzosítás Napozás utáni készítmény – hidratálás SOL az egész családnak & SOL továbbfejlesztett.
Elosztott paraméterű hálózatok
Levegő védelem Készítette: Kánya Gergő.
WELLNESS TURIZMUS MENEDZSMENT 5.
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Hullámhossz és frekvencia.  Hullámhossz  Ultraviola (UV) sugárzás:  UV-A: jótékony hatású: csontképződés, barnulás  UV-B: káros hatású: korai ráncosodás,
NONIMED ARCÁPOLÓ CSALÁD. NONIMEDNONIMED ARCÁPOLÁS AARCTISZTÍTÓ TEJ PPEELING NNAPPALI KRÉM SSZEMKÖRNYÉK ÁPOLÓ ÉÉJSZAKAI KRÉM.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
Emberi tulajdonságok genetikai háttere
A szem színe készítette: Szekeres Kinga. Mitől függ a szem színe? A szem színéért a szivárvámnyhártya pigmentjei a felelősek. A világoskék és a sötétbarna.
Ezt csinálják az állatok is, amikor a Nap sugarai égetnek.
A bőr.
3. Mikor, miért és milyen láthatatlan veszélyek leselkednek rátok?
BŐR.
Az érzékeny és napallergiára hajlamos bőr nagyon magas
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
AZ ÖN BŐRE JELENLEG ÖNT IS ZAVARJA... az egyenetlen bőrtónus?
A közigazgatás általános kérdései
5. Milyen bőrtípusba tartoztok, és miért gazdálkodjatok okosan a naptőkétekkel? Bőrötök alapszíne, szeplősödési hajlama, szemetek és hajatok színe alapján.
Élettelen környezeti tényezők és hatásaik az élőlényekre
Előadás másolata:

A bőr tulajdonságai By:Horváth Robíí

Maga a bőr A bőr vagy kültakaró a szövetes állatokat kívül borító szövet,és egyben a legnagyobb szervünk. Legfontosabb funkciója a szervezet külső behatásoktól való védelme. A gerinceseknél a bőr három rétegből áll: A hámréteg feladata a bőr legfelső védő rétegének megújítása. Az irha feladata a bőr rugalmasságának és tartósságának biztosítása. A bőralja feladata az energiaraktározás, hőszigetelés és a nagyobb fizikai hatások tompítása.

Legfőbb bőrszínek Melanin=Festékanyag Az élőhám termeli még a melanin-t is, mely véd a sugárzástól, képes alkalmazkodni a környezeti feltételekhez (napsütés hossza,UV sugárzás).

Napozás,Szolárium,Önbarnító? Szolárium: - Normalizálja a magas vérnyomást Előnyei: -Csökkenti a magas koleszterin-t - Jó közérzetet teremt -D3 vitamin képződik a testben Hátrányai: -UVA,UVB sugarak öregítik a bőrt -A bőr veszít a zsír-és nedvességtartalmából -Idő előtti ráncosodás

Önbarnító Az önbarnító krémek ideiglenes barnaságot eredményeznek,de ez a legártalmatlanabb módszere a „napozásnak”. Előnyei: - Nincs káros hatás - Hidratálják a bőrt Hátrányai: - Nehéz egyenletesen elkenni - Összekenheti a ruhát még meg nem szárad - Csak „kölcsönzi” a barnaságot.

Napozás Hátrányok: - Bőrrák kialakulása -UVA sugarak mélyebbre Mindnyájan tudjuk, hogy Nap nélkül nincs élet a Földön. A nap energiát tölt az emberi testbe, ezért kifejezetten szükséges az ember számára. A napozni bőrszíntől függően kell. A világosabb bőrszín hamarabb megég mint a sötétebb. Fontos a védelem! Egyes kutatók ellenzik, mások ajánlják a különböző faktor számú naptejeket. Hátrányok: - Bőrrák kialakulása -UVA sugarak mélyebbre hatolnak mint az UVB sugarak.

Mi is az a „Faktor”? Fényvédő faktor: Ez a szám adja meg a készítmény hatékonyságát a leégésért felelős UVB (ultraibolya-B) sugarakkal szemben.

A bőrrák Bőrrák gyakorlatilag bárkinél kialakulhat. Veszélyeztetettek különösen azok, akik munkájuk révén (vagy önszántukból) sokat tartózkodnak napon, vagy túlzásba viszik a szoláriumozást. Bőrrákok férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhatnak, egyes válfajai lassan növekednek, ám több rendkívüli gyorsan terjedő, s az időbeli felismerés és kezelés nélkül csakhamar halálhoz vezető bőrrák is létezik. Legfontosabb a megelőzés, különösen az anyajegyek rendszeres ellenőrzése.

Danke für Watching my muvee!