Amilyen érték az arany, És édes a méz, Olyan drága szívednek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Folyamodjatok az Úrhoz,
Advertisements

Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
Amilyen érték az arany és édes a méz,
ITT A KARÁCSONY!.
„Férfinak és nőnek teremtette”
Nyisd meg a Menny kapuját és áraszd ránk a fényed! V égtelen szereteted öntsd ki ránk! / 2x/
Ez az a nap, ez az a nap, mit az úr szerzett, mit az úr szerzett
lala001 Zene: Meditation A konzervatórium előtt.
AZ ÉLET ÉVSZAKAI Volt egy öreg ember, akinek volt négy fia. Hogy a fiai világot lássanak és tanuljanak elküldte őket a messzi távolba egy körtefa felkutatására.
Napra Valentin.
Gitáros énekek.
Vezess, Jézusunk, S véled indulunk. Küzdelemre hív az élet, Hadd kövessünk benne téged! Fogjad hát kezünk, Míg megérkezünk!
Jó reggelt!.
Jó reggelt!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Térdre hull, vár a néped, (Itt) minden hang Rólad szól: Érted jöttünk el, Érted jöttem el! Lehelj ránk, hozd a Mennyet: Életre életet. Érted jöttünk el,
ISTEN hozott köztünk!.
Sokszor úgy érzem, Összeroskadok, Többé nem lesznek jó és szép napok,
Kenyered és Borod táplál engem, Te gyógyítod Szívem, hogyha fáj.
Sötét fenn az ég, fény sehol sem ég, Az arcomra álmos köd szitál.
Jézus, tiszta lényed nézve,
Minden ünnep legszebb fénye, Szép Karácsony eljött végre!
Ím, jászlad mellett térdelek, Ó, Jézusom, üdvösségem.
BETLEHEM.
Gyuri Úgy várom jössz e már.... Elmegyek, elmegyek.... "Egy ember akinek a zene jelentette az élet összes örömét" Budapest 1947 február szeptember.
AZ ÚRNAK SZELLEME VAN ÉNRAJTAM, FELKENT HOGY A SZEGÉNYEKNEK ÖRÖMHÍRT MONDJAK, ELKÜLDÖTT HOGY BEKÖSSEM A MEGTÖRT SZÍVEKET, HOGY SZABADSÁGOT HÍRDESSEK A.
Lépj tovább!. Ne engedd, hogy az emlékek a hatalmukban tartsanak. Épp fordítva: te tartsd a hatalmadban őket, s ne akkor emlékezz, ha rád tör a múlt,
Szent bizonyosság: Jézus enyém. Földi utamra sugárzik e fény
Jöjj lelkünk drága fénye, Szívünk édes reménye!
1. Halld meg a hívást, Jézusodét! Még ma kövesd Őt fogva kezét!
Csendes éj, szentséges éj! Mindenek nyugta mély; Nincs fenn más, csak a szent szüle-pár Drága kisdedük álmainál. Szent Fiú aludjál, Szent Fiú aludjál!
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Jöjj, ha éhes vagy.
Szakértői Magyarázat Nézzék meg ezeket a tökéletes testeket: a lány gyönyörű és sovány, a fiú meg sportos fiatal.…. Nem kétséges, ezek csak németek lehetnek!
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Jó reggelt!.
Jó reggelt!. Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. Ujjong a szívünk, dalra.
Drága Szentlélek, jöjj, vigasztalónak jöjj!
Kitárom szívem ajtaját
Jövel Szentlélek Úristen, Töltsd be szíveinket bőven Mennyei ajándékoddal, Szívbéli, szent buzgósággal. Melynek szentséges ereje Nyelveket egyező hitre.
Szakértői Magyarázat Nézzék meg ezeket a tökéletes testeket: a lány gyönyörű és sovány, a fiú meg sportos fiatal.…. Nem kétséges, ezek csak németek lehetnek!
ERZSÉBET KIRÁLYNÉ
Lelkem áldja Neved Istenem, Mert Te fény vagy a sötétben
Csodálva, imádva tekintek Kegyelmének tengeribe,
Légy áldott Isten, Fiad úgy szeretett, Hogy a fán szenvedett értem és mennybe ment! Halleluja, hála néked, Halleluja, ámen! Halleluja, hála néked, Ébreszd.
Ó drága kincs te szeretet, Jöjj, töltsd be fáradt lelkemet,
Nélküled, Uram gyenge vagyok. Gyenge, mint porszem, ha szél kavarog
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Emlékezés az Édesanyákra akik
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Nagy Istenem, ha nézem a világot, Mit alkotott te szent „Legyen” szavad; Ha látom én sok milljó alkotásod, Kiket vezetsz és táplálsz egymagad.
I-066.
235.
Harmatozzatok égi magasok
A TÉKOZLÓ FIÚ PÉLDÁZATA
Nőnapi versek Arany Viktortól
Jó reggelt! ADVENT 3..
fény, hogy el ne botoljunk.
Nem akarsz félszívű követőt, lényem tiéd.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
A gyenge szól: Erős vagyok, És a szegény felkel, így szól:
375.
I-064.
Neveld a gyermeked! Efézus 6:1-4.
AZ ÉLET ÉVSZAKAI.
Ó édes Jézus, ég és föld dicsőséges királya, Hozzád repes az angyalok alázatos imája. Édes igád terhe ellen föllázadt a gonosz szellem, Szívek trónját.
97.
Mi lapul egy könyvtáros orvosi táskájában?
Előadás másolata:

Amilyen érték az arany, És édes a méz, Olyan drága szívednek Minden nép. Minden gyermek a téren, ki játszik még, Minden bölcsôben szendergô csöppség.

Minden szebb jövôrôl álmodozó, Minden lépésben haladó autós. Érzem csontjaimban már az ébredést, S hogy minden tékozló fiú visszatér!

Messze tôlem gyenge moraj szól, Mint egy távoli mennydörgés. Érzem, hogy szellemed átjár… Terhem könnyû már, terhem könnyû már! Hát jöjj el! Jöjj tûzzel, És hozd el már az ébredést!

Minden fásult, Kiégett lelkész, Minden menny után Sóvárgó szív. Minden félelmei Közt hányódó, Minden könnyes Szemmel gyászoló.

Minden agg és fiatal, Férfi és nô, Minden gyermek És minden szülô. Érzem csontjaimban Már az Ébredést, S hogy minden Tékozló fiú visszatér!

Messze tôlem gyenge moraj szól, Mint egy távoli mennydörgés. Érzem, hogy szellemed átjár… Terhem könnyû már, terhem könnyû már! Hát jöjj el! Jöjj tûzzel, És hozd el már az ébredést!