Szja-változások 2009. Karácsony Imréné szakállamtitkár Pénzügyminisztérium 2008. december 3.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapest Áfa  A legtöbbször ellenőrzött adónem, a legnagyobb adóbevételt adja – Közvetett, többfázisú  SZÁMLAELLENŐRZÉS  Adószám érvényessége,
Advertisements

Pénzforgalmi elszámolás [2012. évi CXLVI. tv. Áfa tv. XIII/A. fejezet]
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
Adótörvény változások év közben
Vállalkozási információk Előadó: November 27.
Járulékok, hozzájárulások, cégautóadó
Béren kívüli jutatások 2012 IVSZ Badak Béla okl.könyvvizsgáló
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
Szja célja adókötelezettség jellemzői hatály illetőség teljes körű és korlátozott adókötelezettség adókötelezettség keletkezése belföldi illetőségűek.
K+F adóalap kedvezmény E-Qualitas Egyesület Badak Béla okl. könyvvizsgáló.
Általános forgalmi adó
A szállásadás adóügyi kérdései
Személyi jövedelemadó & Általános forgalmi adó Sándor Zoltán 2010/2011/2.
1 TÁRSASÁGI ADÓ Többször módosított évi LXXXI. tv. jellemzői A költségvetési bevételekben évről-évre kb. 6-8 %-ot képvisel.
Az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló évi XLIII. törvény
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
Szolgáltató adóhatóság 2009’ Bevallások egyszerűsítése Elektronikus szolgáltatások bővítése TEÁOR és szakmakód konverzió Sajtótájékoztató február.
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
Szociális hozzájárulási adó
Társadalombiztosítási
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény változásai
A személyi jövedelemadó
Áfa Várható változások 2012  Közhatalmi tevékenység fogalma  ig: feltétel az, hogy a tevékenység során az államigazgatási jogkörben.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
2012. évi adótörvény változások. Az adótörvényeket módosító törvények évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények.
Szarvasné Vadászi Csilla
Vagyon-, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem Mezőgazdasági tevékenység adózása az Szja-ban.
Cafeteria 2011 Dr. Orbán Ildikó.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
2010. évi XCIV. törvény az egyes ágazatokat terhelő különadóról.
Az Európai Unió más tagállamába kiküldött munkavállalók társadalombiztosítási jogállása, közteher-fizetési kötelezettség Széll Zoltánné előadása.
Titre de la présentation
SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ
Az áfa-törvény jövő évi változásai
Őstermelők adózása - SZJA - Kompenzációs felár - TB
ADÓ Adótörvény változások 2006/2007 Demetrovics Gergely, szenior menedzser február 2.
Bevallás 2014 Egyéni vállalkozók és őstermelők
Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy.
Általános forgalmi adó 2009.
A pénzügyi lízing lényege, számviteli kezelése
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Bevalláshoz kapcsolódó jogszabály módosítás Készítette: Pestuka Gabriella Osztályvezető NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága.
Személyi jövedelemadó 2014 Guzmics Zsuzsanna Audit Service Kft. GGI INDEPENDENT MEMBER
Közösségi ügyletek és számlakorrekciók NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság Jogi, Tájékoztatási és Törvényességi Főosztály Tájékoztatási.
2015. évi változások Járulék, egészségügyi hozzájárulás, szociális hozzájárulási adó, kisadózó vállalkozók tételes adója, egyszerűsített foglalkoztatás.
Láncügyletek áfa kezelése szeptember 19.. Láncügylet Definíció: ugyanazon termék több alkalommal történő továbbértékesítése oly módon, hogy a termék.
A Számvitelről szóló évi C. törvény módosításai Készítette: Szabó Gabriella.
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
Személyi jövedelemadó 2009 Guzmics Zsuzsanna
Gábriel Péter
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
Társasági adó 2011, évi változások  Adókulcsváltozás 10% 500 M Ft-ig 19% 500 M Ft felett  Megszűnik a külföldi szervezet társasági adó-kötelezettsége.
Járulék- és egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettséggel kapcsolatos változások év.
Egyházak számvitele Horányi Márton. 296/2013. Korm. rendelet évi CCVI. tv Törvényi háttér:
Egyéni vállalkozásból származó jövedelem adózása Mezőgazdasági kistermelők adózása TB járulékok.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény GAZDÁLKODÓI TÁJÉKOZTATÓ Berta-Mudri Krisztina Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság Háza 8000.
Kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA)
Az első házasok kedvezménye
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Összehasonlító példák
NEMZETKÖZI SZÁMVITEL I.
Társadalombiztosítás, szociális hozzájárulási adó, egészségügyi hozzájárulás 2017-es változásai Dr. Kiss Mariann.
A SZÁMVITELRŐL SZÓLÓ ÉVI C. TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSAI
2012. évi CXLVII. SZÁMÚ A KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁSOK TÉTELES ADÓJÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY/KATA/ ÉVI VÁLTOZÁSAI Készítette :Szalainé Somogyi Valéria.
Adóváltozások 2009.
Dr. Kiss Mariann Tájékoztatási Főosztály
Várható Adóváltozások 2009
Előadás másolata:

Szja-változások Karácsony Imréné szakállamtitkár Pénzügyminisztérium december 3.

Cégautóadó február 1-jétől a személyi jövedelemadóban megszűnik a cégautó adó. A törvény kimondja: adómentes a kifizető, külföldi székhelyű jogi személy, egyéb szervezet által biztosított személygépkocsi magáncélú használata, továbbá azzal összefüggésben úthasználatra jogosító bérlet, jegy juttatása február 1-jétől a gépjárműadóban tárgyi adóként új cégautóadó szabály.

Új cégautóadó I. Az adó tárgya: a nem magánszemély tulajdonában álló azon a személygépkocsi, amely az Szja tv. fogalmi meghatározása szerint, személygépkocsinak minősül, továbbá az a személygépkocsi, amely után a számvitelről szóló törvény szerint költséget, ráfordítást, illetve az Szja tv. szerint tételes költségelszámolással költséget, értékcsökkenési leírást számoltak el. Nem vonatkozik az adófizetési kötelezettség az átalányadózó egyéni vállalkozó és az evás egyéni vállalkozó személygépkocsijára. Nem vonatkozik az adófizetési kötelezettség a kizárólag elektromos hajtómotorral ellátott személygépkocsira. Nem adóköteles az a magánszemély tulajdonában álló személygépkocsi, amellyel összefüggésben költséget kiküldetési rendelvény, vagy munkába járásra tekintettel számoltak el.

Új cégautóadó II. Az adó alanya –A személygépkocsi járműnyilvántartás szerinti tulajdonosa, pénzügyi lízingbe adott személygépkocsi esetén azonban a lízingbe vevő. –Hatósági nyilvántartásban nem szereplő személygépkocsi esetében az, aki a gépkocsi után költséget számol el. Mentes az adó alól a különös méltányolást érdemlő helyzetben lévő személygépkocsi, például háziorvosi ellátáshoz szükséges személygépkocsi.

Új cégautóadó III. Az adó mértéke havonta: 1600 cm3 hengerűrtartalmat vagy 1200 cm3 kamratérfogatot meg nem haladó hajtómotorral ellátott személygépkocsi 7000 Ft, Az előző pont alá nem tartozó személygépkocsi esetén Ft Az adót negyedévente, a negyedévet követő 20- áig kell teljesíteni, amelyből levonható a negyedévet terhelő gépjárműadó, feltéve, ha azt megfizették.

Új cégautóadó III. Az adókötelezettség keletkezése, megszűnése –Nem magánszemély esetében az adókötelezettség a tulajdonszerzést követő hónap első napján keletkezik. –Magánszemély esetében annak a hónapnak az első napja, amelyet megelőző hónapban költséget számoltak el. –Megszűnik az adókötelezettség annak a hónapnak az utolsó napján, amelyben a gépkocsit eladják, illetőleg a költségelszámolás megszűnik.

Kiküldetési rendelvénnyel való elszámolás A kiküldetési rendelvénnyel való elszámolást a jövőben minden kifizető alkalmazhatja. A kiküldetési rendelvény tartalma változatlan.

Köszönöm a figyelmüket