Megkértünk egy fináncszakembert, magyarázza meg egy olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse...

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers! CLICK TO ADVANCE SLIDES Egy fiatal nő várakozott egy nagy repülőtér várójában gépe indulására.
Advertisements

Mindig meg szoktam állni a hatalmas könyves kirakatok előtt,
Jó szórakozást kívánok mindenkinek;
Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
 Első elméleti vizsgázók száma évente a fővárosban  fő  Oktatók száma a fővárosban  Kb. 400 fő.
Merengés a hidakról… Forrás: :01 9/egy_picit_drgabb_lesz.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Gazdasági informatika
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Környezeti hatások közgazdaságtan előadás. Egy kis kitérő... •A pénz jelen értéke •Mennyit ér ma Ft ?
A házasság még nem a mennyország
Megnevezés Összeg M FtVárható beérkezés Ziltrend Co. SRL nov Lejárt követelések csökkentése - biztosítós ügyletekből.
Parajdi István.
HelpforYou Vedd a kezedbe a pénzügyeidet! Egy realizálható vízió, az álmaid Megvalósítására! Minden jog fenntartva: HELP FOR-ROH LTD.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
- 5.PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FOGALMAK ELKÜLÖNÍTÉSE –
It Italo Santelli Gerevics Aladár It Ha van egy leírt célod, ne azon aggódj, hogy hogyan éred el. Dolgozz rajta és a tudatalattid szállítja a megoldást.
M€gkértünk €gy fináncszak€mb€rt, magyarázza m€g €gy olyan szint€n az €urópai gazdasági válságot, hogy az okát mind€n szam... pardon, mind€nki m€gérth€ss€...
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok. Kérem, segítsenek.“
Újévi ima 1883-ból. Békés, meghitt Karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog Új Évet kívánok!
Albert Einstein idézetek.
Ábrahám legnagyobb próbatétele
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
A 9.B osztály Az osztály (eddigi) említésre méltó jelenetei. Sajnos az avatóról van még csak képünk, de majd később csinálunk. Na de nem ilyeneket :
Me to you, szakadt mackó. Me to you, szakadt mackó.
Ez egyike a legszimpatikusabb és legszebb maileknek,
Piller Rudolf SzélerőVép Kht.
Elektronikus adóbevallás
E-OS Innovatív Energetikai Zrt. A közvilágítás karbantartásának költségei
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
Na ne …  gondolhatná de ez nem vicc ! Nézzen be hozzánk !
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok, kérem, segítsenek!“
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Első afrikai útja Először 1903-ban Damaszkin Arzénnal járt Afrikában. Anyagi körülményei miatt utazásra reménye sem lehetett, Madarász Gyula ornitológus.
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
Kötelezettségek 7-8. feladat kidolgozása
SZJA feladatok Gazdasági közjog. Szja 1. 1.Munkabér: Ft/hó jutalom: Ft, étkezési utalvány: 3.000Ft/hó 2. FB tag: Ft/hó 3. megbízási.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
AZ ÓKORI RÓMA TÖRTÉNETE
Jézus főpapi imádsága Egy imádság az emberért Imádkozzunk Ővele.
Melyik döntési elvnek felelnek meg az alábbi bizonytalanság melletti döntések?
Megyei Matematika verseny
Dr. Tóth-Baranyi Zsuzsanna
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
TUDTAD?.
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Csak olvasd el… Angol szöveg, magyar fordítással.
Üdvözöljük GWIBIZ WORLDWIDE Üzleti Tájékoztatón. Legdinamikusabban fejlődő üzletek a világon! GWIBIZ WORLDWIDE Trendágazat Internet + vásárlás.
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
Sergei Bobkov Csodálatos Fa-forgács mûvészete
M€GKÉRTÜNK €GY FINÁNC $ZAK€MB€RT, HOGY MAGYARÁZZA MÁR M€G A VIŁÁGGAZDA$ÁGI VÁŁ$ÁGOT OŁYAN $ZINT€N, HOGY AZ OKÁT MIND€N $ZAMÁ... PARDON, MIND€N €MB€R M€GÉRT$€.
Gazdasági informatika
Gazdasági informatika
Gazdaságunk jellemzői, fejlődése Trianon után
Készítette: Koleszár Gábor
Előadás másolata:

Megkértünk egy fináncszakembert, magyarázza meg egy olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... A következő kis történetet kaptuk:

Egy kis falucskában ismeretlen lovag verte fel a tanyáját és 100 eurót ajánlott minden eladó szamárért.

Egy része a lakosságnak eladta a szamarát másnap a lovag még jobb ajánlatot tett: 150 euró darabja... minden szamárnak! A lakosság egy további része is az eladás mellett döntött...

Az elkövetkező napon már 300 [háromszáz] euróra tetézte az ajánlatát, az utolsó pár szamár is gazdát cserélt!

Látván, hogy több szamár nem akad, hát 500 eurót ígért minden szamárért, mit a jövő hétig kerít a falu bármelyik tagja... És távozott...

A következő napokban pedig elküldte a szolgáit a megvásárolt szamarakkal és 400 euróban árultatta darabját ugyanabban a falucskában.

A biztos jövedelem hitelében kaptak a falubeliek az ajánlaton és megvették a saját szamaraikat 400 euróért. Akinek meg pénze nem volt, hát kölcsönt vett fel...

Eljött az álmok hete, de az úrnak és szolgáinak bottal üthették a nyomát... Sehol nem voltak. Az eredmény: a falucska megtelt szamárral és nyakig adóssággal...

Aki kölcsönt vett föl, hiába adta volna a szamarát el, a költségeket és az adósságot nem tudta volna visszafizetni. A pénkölcsönzők elsírták a bajukat a hatóságnak, hogy segítség nélkül tönkre fognak menni és akkor ki fog tovább pénzt kölcsönözni? Mindenki tönkremegy?

Ahelyett, hogy a polgármester a falubelieket mentette volna meg és kárpótolta volna őket, odaadta a község pénzét a bankároknak pardon pénzkölcsönzőknek, hogy ne menjenek tönkre... Hiába na, közelebb a gatya mint a nadrág... A pénzkölcsönzők viszont nem törölték a falubeliek adósságát és továbbra is gyötörték őket a visszafizetésért! A polgármester elpazarolta a község kasszáját és így eladósodott.

Megpróbált a környező községektől pénzt kölcsönözni, ezek meg azt válaszolták, hogy nuku segítség és nuku pénz, mert úgy sem fogja tudni visszafizetni... eredmény: mindenki becsapva...

A pénzkölcsönzők egy csomó személytől elkoboztatták a már értéktelen szamarakat, zálog gyanánt.

A falubeliek egy csomó pénzt veszítettek, már akinek volt. Akinek nem volt, annak lett adóssága. A község tönkrement és elvesztette a hitelét. Pénzt csak nagyon magas kamatra kap a pénzkölcsönzőktől... Spórolni kell!A község csökkentette a hivatalnokok fizetését... Nos, ösmerős? Münk mik vogymuk? 

Szerző: ismeretlen Portugál eredetiből fordította egy román, abbul meg egy magyar... Képek a net-ről!