Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai."— Előadás másolata:

1 GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai 21 európai 14 amerikai (észak-, közép- és dél-amerikai) 8 afrikai

2 Élne ott: 52 nő és 48 férfi 30 fehér és 70 nem fehér 30 keresztény és 70 nem keresztény 89 hetero-szexuális és 11 homo-szexuális

3 Ezek közül 6 személynek a kezében összpontosulna
Földünk vagyonának 59%-a és minden 6. az USA-ból származna. 100-ból: 80 élne omladozó faházban 70 lenne analfabéta 50 szenvedne alultápláltságban 1 haldoklana 1 éppen akkor születne 1-nek volna komputere 1-nek lenne (csak) egyetemi végzettsége

4 Ebből a megközelítésből kiindulva szükségünk lenne a
megértésre és a kellő szimpátiára De azért gondoljuk át ismét a következőket:

5 Ha Te ma reggel egészségessen ébredtél, akkor érezd magad szerencsésnek, mert a világon félmillió ember nem fogja túlélni ezt a hetet!

6 Ha Te még nem tapasztaltad meg egy háború szörnyűségeit, egy börtön cella magányosságát, a megkínoztatások fájdalmait, avagy a hosszas és reménytelen éhezésből eredő halálfélelmet, akkor sokkal szerencsésebb vagy mint 500 millió embertársad ezen a Földön!

7 Ha Neked tele van a hűtőszekrényed, ruha
Ha Te szabadon gyakorolhatod a vallásodat és minden félelem nélkül járhatsz templomodba, akkor sokkal szerencsésebb vagy, mint 3 milliárd embertársad ezen a Világon! Ha Neked tele van a hűtőszekrényed, ruha fedi a testedet, tető van a fejed fölött, ahol aludni tudsz, akkor sokkal gazdagabb vagy, mint a Föld lakosságának 75%-ka!

8 Ha rendelkezel egy bankszámlával és még készpénz is van a zsebedben, akkor Te már a világ-populáció privilegizált 8%-hoz tartozol!

9 Ha a szüleid még élnek és együtt laknak, akkor
Te egy különlegesen ritka személy vagy a mai Világban. Ennek az üzenetnek az olvasása is egy bizonyos ritka privilégiumot jelent, hiszen Te használni tudsz egy komputert, vannak barátaid, ismerőseid, akikkel érintkezni tudsz és ami talán a legfontosabb, hogy nem tartozol azon 2 milliárd ember közé, akik még olvasni sem tudnak!

10 ÉS AKKOR?

11 Dolgozzál, mintha a pénz nem is érdekelne.
Szeressél, mintha Téged soha, senki sem bántott volna. Táncolj, mintha senki sem nézne. Énekelj, mintha senki sem hallgatna. Élj, úgy mintha ez lenne a Földi Paradicsom.

12 Küld el ezt az üzenetet, talán elgondolkoztat vagy megmosolyogtat valakit az olvasás közben, netán örülni fog, hogy gondoltál rá. (…és ez a legszebb az egészben!)

13 KÍVÁNJUNK MINDENKINEK EGY JÓ NAPOT! A MIHÁLYGERGIEK NEVÉBEN:
EZEKTŐL FÜGGETLENÜL KÍVÁNJUNK MINDENKINEK EGY JÓ NAPOT! A MIHÁLYGERGIEK NEVÉBEN: KALIN


Letölteni ppt "GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések