TÁMOP /2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS projekt keretében

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az olasz diákok megérkezése Az első napon, mikor az olasz diákok megérkeztek, két csoportban ismerhették meg közelebbről is a magyar a nyelvet. Később.
Advertisements

Szeretem a könyvtáram!.
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
A Garay János Gimnáziumban
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Téma:Becse és környéke
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
VI. Interaktív Tábla Konferencia
A Fórum Kisebbségkutató Intézet szerepe a magyar tudományos életben Tóth Károly Somorja, december 2.
HATÁRTALANUL! • A pályázati program célja: minden magyar diák tanulmányai alatt legalább egyszer eljusson határon túli, magyar lakta területekre ( Felvidék,
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
A HORVÁT NEMZETISÉGI OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
Szeretettel köszöntjük az iskolánk, és ezen belül az informatika-matematika szakirány után érdeklődő nyolcadikos tanulókat.
MKE 44. Vándorgyűlése Helyismereti Szekció Győr, július 13. péntek Magdics Erika Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola, Győr.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Beiskolázási tájékoztató december
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
Albert Einstein idézetek.
A németalföldi művészetben a 15. szd
TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról. „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek.
Hogyan segítik a tanításkísérő szemináriumok az összefüggő egyéni szakmai gyakorlatot? ELTE PPK N. Kollár Katalin
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
TÁMOP „Együtt a tiszapartis tehetségekért” „Ezt írjuk - így mondjuk” Iskolai vers- és prózamondó és –író verseny.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
A nagy mesemondó Készítette: Kamenszki Zita.
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
 2 egér  Sorozat feladatok: 80 pénz érme 4 mérés  Egymásután következő számok és csak a szembelévőét látja 5-ször mondják, hogy nem tudom utána tudom.
Comenius Comenius programokról általában Az egész életen át tartó tanulás Európai Uniós program egyik pályázati egysége: 1.Iskolai Együttműködések.
Idegenvezetők világnapja Idegenvezetők világnapja történelmi bemutató óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot. Némely európai.
NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Szombathely
Személyközpontú diáktámogatás a Dobbantó programban Győrik Edit Kongresszus után – a változások folyamatában Budapest, május
ISTEN hozott köztünk!.
Változások a közoktatásban és szakképzésben Setényi János 2011 Naszály-Galga TISZK, Vác.
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap Két ország, egy cél, közös siker! Dr. Kovács Ferencné.
PEDAGÓGIAI PROGRAM A KATONAI EMLÉKPARKBAN
A rapszódia műfaja 29/A. 1. Irodalom – zene - irodalom A homéroszi történeteket előadó énekes: rapszódosz Egyszerre csak egy-egy darabot tud előadni Rapszódia:
Városközponti Főigazgatóság Kossuth Lajos Általános Iskola Tájékoztató az „Önkéntes segítő gyakorlat” tárgyhoz augusztus 23.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
 SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET  A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázat projektindító.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Zrínyi Miklós Általános Iskola
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Határtalanul pályázat
Általános iskola első osztály
Magyarország gazdaság- és társadalomtörténete
Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése 2009-ben az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szervezésében célunk, hogy a Zöld Diákparlament.
Óvodai szülői értekezlet Szentgotthárdi Oktatási Intézmény.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Hogyan jutsz el hozzánk? A Jókai felől könnyen megközelíthető iskolánk. 3-as vagy 69-es villamossal 5-ös busszal Mexikói útig Valamint: Kisföldalattival.
10. alkalommal A 10. alkalommal megrendezett kiállításon a 74 kiállítót a 74 kiállítót 9 ezer több mint 9 ezer látogató nézte meg a két nap alatt.
A VILÁG HÉT CSODÁJA. E gy csapat diák azt a feladatot kapta, hogy készítsenek egy listát arról, mit tekintenek most a világ hét csodájának. V alószínűleg…
Új tanulásszervezés – mit és miért kell tennünk?
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
Készítette: Hundzsa Ferenc Jenei István Szombati Sándor Felkészítő tanár: Borbola Tímea Erkel Ferenc Gimnázium, Gyula.
Szülők iskolája program ÉVFOLYAM SZÜLŐI KÖZÖSSÉGE SZÁMÁRA.
Egyenlőbb esélyek – nők a munkaerőpiacon Fórum Szentgotthárd, február 15. OFA/2007/SZFK/7242/195 számú projekt „A program megvalósulását az Országos.
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
AZ IKSZ 50 ÓRÁJÁNAK INTÉZMÉNYI SZINTŰ TERVEZÉSE
Győri Kossuth Lajos Általános Iskola
Előadás másolata:

TÁMOP-3.4.3-08/2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS projekt keretében TÁRSADALOMTUDOMÁNYI NAPOK 2010/2011 Velünk élő történelem- A mi városunk Szolnok Indul az Indóház

A tehetséggondozás alapjai: A Tiszaparti Gimnáziumban a tehetséggondozás céljai: - a diákok képességeinek magas szintű kibontakoztatása - a tanulók személyiségének fejlesztése, amely cselekvésben nyilvánul meg - elsődlegesen nem az ismeretek bővítése, hanem olyan képességek fejlesztése, mint a kreatív, problémamegoldó gondolkodás. A tehetséggondozás alapjai: a tervezés a cselekvés a reflexió, értékelés A Társadalomtudományi Napok lehetőséget nyújtanak a tehetséggondozás mellett a közösségépítésre és önképzésre is.   IDŐPONTOK: 2010. március 30. 2011.március 28.

TÁRSADALOMTUDOMÁNYI NAP programja 2010. március 30 TÁRSADALOMTUDOMÁNYI NAP programja 2010. március 30. (kedd) VELÜNK ÉLŐ TÖRTÉNELEM A MI VÁROSUNK SZOLNOK DÉLELŐTT 4. óra a 9. d osztályban: (római kor) Gladius Hagyományőrzők, Tokaji János az óra utáni szünetben: római kor BEMUTATÓ az Aulában szünetekben – ZENE az iskolarádióban: első szünet: honfoglaláskor felidézése második szünet: török kor harmadik szünet: 1848/1849 negyedik szünet: nincs zene, római kori bemutató ötödik szünet: 1980-as évek zenéje 6. óra a 12. e osztályban: társadalomismeret óra (honfoglalás kor) Árnyak Szövetsége Hagyományőrzők, Sasvári István Óra utáni nagyszünetben: 13:20 honfoglalás kor BEMUTATÓ az Aulában DÉLUTÁN ELŐADÁSOK 1430 – 1530-ig Kunok a Kárpát-medencében – Dr. Bartha Júlia, néprajzkutató - KÖNYVTÁR A Szent Korona az újabb kutatások tükrében – Csicsek Ildikó, gimnáziumunk tanára – H/2 Gazdaságtörténet –rendszerváltás – Dr. Fülöp Tamás, a J.N.Sz. Megyei Levéltár igazgatója – H/1 Irodalom és rendszerváltás – Jenei Gyula, Az Eső c. folyóirat főszerkesztője – MAGYAR ELŐADÓ KIÁLLÍTÁS 2010. március 26-tól az Aulában és a zsibongóban Történelmi korok Szolnokon 9. d honfoglalás kor – Szolnok 10. d török kor – Szolnok 11. emelt szintű történelem csoportok 1848/49 Szolnok 12. emelt szintű történelem csoportok 1980-as évek tárgyi világa   FOTÓ PÁLYÁZAT – A MI VÁROSUNK SZOLNOK címmel diákoknak és tanároknak is! A kiállítás 2010. március 26-tól tekinthető meg. Sok szeretettel várunk minden érdeklődő diákot és kollegát!

2012 tavaszán a Társadalomtudományi Nap keretében MÚLT-TÚRÁT tervezünk „Szolnoki templomok”címmel

Értékelés egy diák szemszögéből Versrontó workshop Kele Fodor Ákos „tanár úr” a napokban igen rendhagyó módon értelmezte a verselemzés mikéntjét. Rendhagyó értelmezés, mégis pusztán arról van szó, hogy elhagyta a formális, iskolai kereteket és hagyott bennünket kitörni a hétköznapok szürkeségéből. Az elképzelés egyszerűen fantasztikus és noha – sajnos éppen ritkasága miatt – nehézkesen indult, a kíváncsiskodók egy remek beszélgetésnek lehettek résztvevői. Szervezett volt, mégis szervezetlen ez a kis játékidő; valójában alig volt valaki, aki tudatosan készülhetett volna lelkiekben. Márpedig az e fajta verselemzés nem is különbözik nagyon a tanóraitól, nemde?

Hiszen az ilyen: Megállapítjuk a versszakok számát, a vélt mondanivalók határait, a közölt érzelmek elejét s végét, és elkönyveljük szerkezetnek. Sorról-sorra lépünk, szótagot számolunk, rímeket keresünk, s ezeket belehajigáljuk az elődök által ránk hagyott értelmező-skatulyákba. Aztán pusztán a megérzéseinkre hagyatkozva felismerjük a mű apró rezdüléseit, lelki üzeneteit, és ha az óraszámba belefér, talán megoszthatjuk ezt másokkal is. Ez a tanóra aspektusa. Ezt most bővítsük ki egészen egyszerűen annyival, hogy van idő mindenre. S máris jobban érezzük magunkat, ugye? Ha belegondolunk, nem is olyan elképzelhetetlen. A titka: a csapat. A csapat, ahol mindenki egyenlő és a cél nem pusztán a tudás elsajátítása, hanem a tudás maga. Minden – érdekes és unalmas – ismertetőjegyével, a legbővebb tájékoztatóval egyenesen a diák által csomagolva.

Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra” (Weöres Sándor) „ Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra” (Weöres Sándor)

Köszönöm a figyelmet!