Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább."— Előadás másolata:

1 PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább

2 BEMUTATKOZÁS Iskolánk az idei évben ünnepelhette fennállásának 175. évfordulóját, jogelődjét ugyanis 1873-ban alapították. A XI. kerületben, Dél-Budán található intézményünk többcélú: az alapfokú és középfokú oktatáson túlmenően szakmai képzést is nyújtunk érettségizett fiataloknak.

3 A három iskolatípust egy-egy rövid diasorozat mutatja be.
HASZNÁLAT A három iskolatípust egy-egy rövid diasorozat mutatja be. A kezdőlap gombjai: A diák alján lévő gombok: a kezdőoldal általános iskola gimnázium szakközépiskola sorozat előző diája sorozat első diája sorozat következő diája bemutató vége ez a dia

4 a kommunikációs, a logikai és mozgásképességet fejlesztő programunkat.
ÁLTALÁNOS ISKOLA Általános iskolánk alsó tagozatán az emelt szintű zenei képzés mellé bevezettük a manuális, a kommunikációs, a logikai és mozgásképességet fejlesztő programunkat.

5 ÁLTALÁNOS ISKOLA A felső tagozatos tanulóink számára megnövelt óraszámú ének és testnevelés tanítás folyik.

6 ÁLTALÁNOS ISKOLA Szaktanáraink valamennyi közismereti tárgyból differenciált képzést tartanak a tanulószobai foglakozások keretében.

7 a testi-lelki egészség megőrzése az egészséges életmóddal.
GIMNÁZIUM Négy évfolyamos gimnáziumunk az alábbi oktatási és nevelési célokat szolgálja: a továbbtanulni szándékozó diákjaink részére felkészítés az emelt szintű érettségire és a felvételi vizsgákra, a szakképzés iránt érdeklődőknek felkészítés az alapszintű érettségire és a szakmai képzésre, a művelt ember készségeinek kialakítása, a kultúrált és felelősségteljes magatartásmód megkövetelése, a testi-lelki egészség megőrzése az egészséges életmóddal.

8 Minden évben megrendezzük a diákévek jellegzetes programjait:
GIMNÁZIUM Minden évben megrendezzük a diákévek jellegzetes programjait: a gólyabált... a gólyatábort...

9 GIMNÁZIUM ...a szalagavató bált.

10 SZAKKÉPZÉS I. menedzser-asszisztens
A képzés jellemzői: Magas óraszámú intenzív idegen nyelvi képzés Idegen nyelven szakmai kommunikáció és levelezés Gazdasági és vállalkozási ismeretek elsajátítása Jogi és marketing ismeretek Bontott csoportú informatika és gépírásoktatás A szakképzettség megszerzéséhez egy nyelvből középfokú és egy nyelvből alapfokú nyelvvizsga megszerzése követelmény.

11 SZAKKÉPZÉS II. idegenvezetés
Idén indult az idegenvezetői képzés, ami egy éves. Az első félévben heti 18 óra nyelvoktatás folyik. A második félévben 18 nyelvóra mellett minden tantárgyat a tanult idegen nyelven hallgatnak a diákok.

12 MUSICAL STÚDIÓ A Petőfi Diákszínpadot – mai nevén – a Petőfi Musical Stúdiót ben alapította iskolánk két tanára. A stúdió létszáma mára közel 100 főre gyarapodott. Legfiatalabb tagunk 6 éves, legidősebb 40. A diákszínpad tagjai egész évben próbálnak, beszédművelésre, táncpróbára, énekórára járnak, színpadi mozgást tanulnak. Rendszeresen szerepelünk a Fővárosi Művelődési Ház színpadán és vidéken is.


Letölteni ppt "PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább."

Hasonló előadás


Google Hirdetések