Ancient Babylon MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Peterhof, vagy másképpen a Nyári Palota a legrégibb és a legleny ű göz ő bb valamennyi pétervári uralkodói rezidencia közül, 29 kilométerre fekszik a.
Advertisements

PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Az ókori Mezopotámia művészete
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
A frigyláda 11/A.
Mindenszentek temploma Pécs
Ókori mezopotámiai régészeti leletek
A képek és szövegrészek forrása
Készítette: Albert Krisztina
Mezopotámia Folytatás.
Manhattan a sivatagban
Mezopotámiai régészeti leletek
Cella Septichora.
Az ókori Mezopotámia művészete
Régészet Szerényi Dóra
BABYLON MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON.
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
Mezopotámia és Egyiptom építészete
A számírás története.
Ókori görög régészeti leletek
Perzsáktól származó régészeti leletek
Mezopotámia építészete
New York Project work by Henrietta Henczes. Times Square A városi színházi élet központjának, és New York City leghíresebb kereszteződésének tartják.
POMPEI Zene: Gheorghe Zamfír
Április végén-május elején virágzanak a növényvilág legszebb növényei közé tartozó rhododendronok (havasszépék). Kerekedjünk fel és nézzük meg virágzásukat.
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
ŐSKOR MŰVÉSZETE 5.oszt. Nékám Róbertné.
Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában
Készítette: Fröhlich Noémi
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Törökorezág 4. Kelet-Anatoliai körutazás Éva Tomozi képei
Világ legrégebbi még lakott városa
AZ ÍRÁS Ókori Hellász írása.
Hellászi lakáskultúra
Ókori görög régészeti leletek
Ókori Asszíria Pénz, kereskedelem.
Készítette: Kern Franciska
1. feladat Egy 16 m oldalú szabályos háromszög alakú füves rét kerületén valamely csúcsból kiindulva méterenként elültettünk egy répát. Aztán kikötöttük.
Az Óbabiloni Birodalom (Hammurapi és törvénye)
Az ókori Róma.
Salamon temploma 11/C.
Audio:-The White Cliffs of Dover - Jack Million Band.
Hellászi lakáskultúra
MASADA MASADA 2000 évvel ezelőtt a Chasmoneus-dinasztia egyik tagja, Jehonátán emeltetett erődöt a hegytetőn, ahonnan uralni lehetett a Holt-tenger körüli.
Bábel tornya.
Négy gyertya égett szép csendben.
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Mezopotámiai lakáskultúra
A Bábel tornya A Bábel tornya (más néven a bábeli torony) a Biblia egy ószövetségi leírásában szerepel, mely arról számol be, hogyan jöttek létre a világ.
Református istentisztelet 2014 december 28 óév utosló vasárnap.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
Torre pendente di Pisa elhajlástörténete harangjai adataileírása.
Susann Nordströms Orkester - True Love
Istennel beszélget egy ember
Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem
Kis országok az ókori Közel-Keleten
Windsor Castle - A Windsori Kastély
Szélenergia.
A Pun-Római háborúk.
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”
Mezopotámia művészete
5. évfolyam – 2. téma Ókori Kelet.
Babilon folyói mellett
Budapest Programajánló
Mezopotámia építészete
A TRÓJAI HÁBORÚ.
VILÁGÖRÖKSÉGEK NAGYBRITANNIÁBAN
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Kultúra Szalayné Kelemen Ildikó
Előadás másolata:

Ancient Babylon MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON

Babilon vagy Babilón, eredeti görög formájában (az istenek kapuja), héberül Babel egy ókori mezopotámiai nagyváros volt az Eufrátesz partján, amely fontos szerepet játszott a korszak történetében. Ma Irakban, el-Hilla városa közelében fekszik.görögistenekókorimezopotámiaiEufráteszIrakbanel-Hilla A Babilon több százezer lakosának biztonságát óvó hatalmas falrendszerről Hérodotosz így írt: „A falak tetején egymással szemben emeletes épületeket húztak fel, közöttük pedig egy négyesfogatnak is elegendő utat hagytak. A falakon körben száz torony áll, amelyek, akárcsak az ajtók és küszöbök, bronzból készültek.” Hérodotosz A régészeti leletek tanúbizonysága szerint a külső falak mintegy 8 kilométer hosszúak voltak. A város maga nagyrészt az Eufrátesz bal partján feküdt, de a túlsó oldalra is átterjedt – a közlekedést híd könnyítette meg. A két királyi palota (az északi és déli palota) közvetlenül a folyóparton, a belső fal két oldalán helyezkedett el. Pontosan mellettük állt a világhírű Istár-kapu, amelynek ma már csak 15 méter mély, téglákból álló alapozása és az égetett cserepei maradtak meg. Ezeket összeállítva a kapu rekonstruált magassága 14,3 méter lehetett. A rajta látható állatábrázolások (Adad bikái és Marduk sárkányai) mázatlan, bitumenbe ágyazott téglákból álltak a talajszint közelében, feljebb pedig domborműves, mázas téglákból.Istár-kapu15 méterAdadbikáisárkányaibitumenbe Az első jelentős ásatásokat a 20. század elején Robert Koldewey végezte, aki főként Nabukodonozor korának, azaz az i. e. 6. század korszakának Babilonját ásta ki. Babilon abban az időben volt a legszebb. Sajnálatos módon az ásatások során csak az i. e. 2. évezredi rétegekig jutottak el, így Hammurapi korát csak részletekben tudták felfedezni.20. századRobert KoldeweyNabukodonozori. e. 6. századi. e. 2. évezrediHammurapi

The Babylon Empire BC

The Tower of Babel

The Euphrates River

נהר חידקל The Euphrates River

The Tigris River

A 137. zsoltár Ültünk Babylon folyópartjain. Sirtunk. Babylon tenger nélkül él. Hárfánk a fúifán. Másképp szól a kin. Tölünk verejték kell, nem szenvedély. S nem érv, erönkböl mért dölt itt a vér. Hát kihult jobbom legyen rá az ámen, ha elfeledlek egyszer, Jeruzsálem. Jelünk itt falba karmolja a nép. Kik biztatják, sem tudják, mért teszik. Királyi jel, sok másjelet tulélt. Ne ródd fel, Uram, vétekül nekik! Ne vágasd falhoz szép kisdedeik... ! Ésfájó orcám rángajon majd a számhoz, ha elfeledJek egyszer, Arany János.

Vége