Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

New York Project work by Henrietta Henczes. Times Square A városi színházi élet központjának, és New York City leghíresebb kereszteződésének tartják.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "New York Project work by Henrietta Henczes. Times Square A városi színházi élet központjának, és New York City leghíresebb kereszteződésének tartják."— Előadás másolata:

1 New York Project work by Henrietta Henczes

2 Times Square A városi színházi élet központjának, és New York City leghíresebb kereszteződésének tartják. Modern látványosságai, valamint a környéken lévő bárok, éttermek is vonzzák magukhoz az idelátogató vendégeket. Igaz, hogy a New York Times elköltözött, de a szerkesztőség épületére a nyitásakor elhelyezett kristálygömb még mindig látható. Az MTV stúdiói, az E Walk szórakoztató és bevásárló központja és irodaházak is találhatók a Times Square-n.

3 The Empire State Building New York legmagasabb, leglátványosabb, legszembetűnőbb épülete. Felépítése után a helységek bérbeadása nehézkes volt, de a kilátók különlegessége, népszerűsége, közkedveltsége a bevételt biztosította. A gyorslift percenként 366 m-t tesz meg felfelé, a csúcson lévő antenna TV és rádióadásokat sugároz a környező államokba. A minden évben, februárban megrendezett Empire State Lépcsőfutás is nagyon kedvelt.

4 The Statue of Liberty A kikötő fölé emelkedik, a szabadság szimbóluma, a franciák centenáriumi ajándéka volt. A 93 m magas szobor neve Lady Liberty, egyik kezében a fáklya, a másikban könyvet tart. Lépcsőkön lehet eljutni a több emelet magasan lévő koronába és a fáklyába. www.hunvista.net/terkep/

5 The World Trade Centre Manhattan fölé 27 éven át itt magasodó ikertornyokat 2001 szeptemberében érte a terrortámadás, melynek következtében a két épület instabillá vált és összeomlott. A környezetében irodatömbök, és szállodák mellett hatalmas üzletekkel és éttermekkel is ellátott alsó szint volt kialakítva. Az egész épületegyüttest egy híd kötötte össze a World Financial Centerrel, amely nem sérült meg. A helyére kerülő új felhőkarcoló, az 541 méter (1776 lbs) magas Freedom Tower (Szabadság- torony) építési munkálatai már megkezdődtek, mellette pedig emlékművet állítanak az áldozatoknak is.

6 The World Trade Centre Site

7 Macy’s


Letölteni ppt "New York Project work by Henrietta Henczes. Times Square A városi színházi élet központjának, és New York City leghíresebb kereszteződésének tartják."

Hasonló előadás


Google Hirdetések