Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A jövő épületei Top 10.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A jövő épületei Top 10."— Előadás másolata:

1 A jövő épületei Top 10

2 1, CCTV székház, Kína Az állami tévétársaság pekingi központja már készen áll, hiszen az olimpiára fejezték be. A főépület nm összalapterületén folyt a munka, míg a Kulturális Centrum négyzetmétere hotelnek, színháznak, moziknak és audió stúdióknak ad helyet. A CCTV székház Peking új imidzsének legfőbb hírnöke, ami hitük szerint Kína építészetét is új utakra vezeti.

3

4 2, Chicago Spire, USA Santiago Calatrava tervezte ezt az egyedülálló épületet a Michigan tó partjánál. Az 1200 lakást magában foglaló csodát építésze a természet elemeitől ihletve alkotta meg: a föld, a víz és a levegő találkozását hivatott szimbolizálni.

5

6 3, Dongtan ökováros, Kína Kína igyekszik jó képet kialakítani magáról a világban, s részben ennek az igyekezetnek köszönhető a minden szempontból önfenntartó ökováros 2010-re tervezett megvalósítása. A 86 négyzetkilométernyi területet elfoglaló hipermodern településnek az egyharmadán helyezkednek majd el az akár 50ezer embert befogadni képes lakóépületek, a maradék kétharmad részben pedig növényültetvények, valamint a nap- és szélenergia hasznosítására alkalmas berendezések kapnak helyet.

7

8 4, Freedom Tower, USA A hajdani World Trade Center helyén épül ez a monumentális torony, ami az építtetők reményei szerint a jövő, és az Egyesült Államok önmagába vetett hitének a jelképe. Antennájával együtt meghaladja a fél kilométeres magasságot, és közel négyzetméter alapterületével a világ legnagyobb irodaépülete lesz.

9

10 5, Hydropolis, Dubai re készül el a világ első víz alatti luxushotelje. Három egységből áll: a földi bázison fogadják a vendégeket, majd a víz alatti alagúton vonattal utazhatnak a szálloda részig, ahol 220 lakosztály várja a lenyűgöző látványra vágyó pihenőket. A sci-fibe illő építmény 20 méterrel a Perzsa-öböl vízfelszíne alatt, a londoni Hyde-park méretével megegyező területet foglal el.

11

12 6, Okhta Center, Oroszország Még az is megeshet, hogy Szentpétervár lekerül a világörökségi listáról a Gazprom energetikai birodalom üzleti központjának megépítése miatt. A 396 méteres felhőkarcoló látványa erőteljesen megosztja az embereket, tervezői viszont úgy vélik, jót tesz a városképnek a szerintük- kecses torony.

13

14 7, Piramis-város, Japán A Shimizu Mega-City Pyramid a Tokiói-öböl nagy beruházási terve. A gizai Nagy Piramisnál 12-szer nagyobb építmény 2 kilométer magas, és embernek szolgál majd állandó lakhelyéül. Alapterülete 88 négyzetkilométer lesz, és 8 szintjéből (amelyek egyenként 250 méter magasak) az első négy irodáknak és lakásoknak ad helyet, míg felül rekreációs, szabadidő- és szórakoztató létesítmények kapnak helyet.

15

16 8, Selyemváros, Kuvait A Madinat al-Hareer névre hallgató városka 2030-ra készül majd el. A 250 négyzetkilométeren hotelek, fürdők, sportlétesítmények kapnak majd helyet, de ez lesz a helyi média és a gazdasági élet központja is méter magas, 250 emeletes felhőkarcolója csak egy a tervezett ezerféle látványosság közül.

17

18 9, Jemen-Dzsibuti híd A 28 kilométer hosszú híd a Közel-Keletet köti majd össze Afrikával, a Báb-el-Mandeb szoros felett. 20 milliárd dollárból épül a világ leghosszabb függőhídja, ami 400 méterre tornyosul a vízfelszín felett. Kétségkívül a modern világ egyik csodájának ígérkezik a projekt: a híd mindkét végén teljes városokat alakítanak ki a következő néhány év alatt. Kétszer hatsávos autópálya, és egy négyvágányos vasúti szakasz halad majd a víz felett. Várhatóan tizenkét év alatt épül fel a híd, mindez egy olyan területen, ahol igen gyakoriak a földrengések.

19

20 10, Forgó felhőkarcoló: Dubai, Moszkva és New York A terv eredetileg Dubaira szólt, de az oroszok is benyújtották igényüket a különleges, szintenként forgó épületre. A két év alatt felépülő 80 szintes épület felső tíz szintjén luxuslakosztályok, alatta 35 emeletnyi "normál" apartman, lejjebb 15 emelet luxushotel, és legalul 20 szint kereskedelmi és szórakoztató központ kerül kialakításra. Az olasz tervező, Davis Fisher által megálmodott épület a szélenergiát is hasznosítja az épület mozgatásához, és olyan, mint egy gigantikus mobil szobor: minden órában más képet mutat.

21


Letölteni ppt "A jövő épületei Top 10."

Hasonló előadás


Google Hirdetések