Forrás: http://www.hogyankell.hu/ Infografika Forrás: http://www.hogyankell.hu/

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Advertisements

A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Szövegszerkesztési alapismeretek
A poszter Összeállította: Ágoston Magdolna-2006
Gondolatok a jubileumi XX. Magyarországi Egészségügyi Napokról
Tevékenységmenedzsment 1. szeminárium
Számítógépes ismeretek 5. óra
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
FRAME-k (keretek). FRAME-k A frame-ek (keretek) segítségével a képernyőt felosztva egyszerre jeleníthetünk meg több webes dokumentumot a képernyőn. Fejlec.html.
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.
Készítette: Szabó Zénó
Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!
Készítette: Kecskés Imre
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Excel: A diagramvarázsló használata
Szövegszerkesztési szabályok
Prezentáció készítés Indítsa el a Microsoft Power Point programot.
Informatikus könyvtáros
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
Táblázatkezelés Az Excel.
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Google earth és a térinformatika kapcsolata
Gazdasági ismeretek.
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
Építészet és kritika – az írott sajtó (OCTOGON) Márffy Benjámin.
OKTOGON Architecture & Design építészeti magazin
Environmental Compliance Inspection Course Helyszíni tevékenységek Helyszíni tevékenységek.
Bemutatókészítés Takács Béla
A SYMLOG Systematic Multiple Level Observation of Groups/ Csoportok rendszerezett sok szempontú felmérése (Harvard University) SYMLOG.
Prezentáció a prezentációról
Készítette: Szabó Zénó
Vizuális Narratív Teszt (VNT)
Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába.
Zentai László: Térképészet Térinformatika sáv Térképészet Zentai László Eötvös Loránd Tudományegyetem Térképtudományi és GeoinformatikaiTanszék
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
A... TANTÁRGY OKTATÁSA KÍSÉRLETI/PROJEKT FORMÁBAN Projekt/kísérlet konkrét címe Név | Tanár neve | Iskola.
A prezentációkészítés alapjai
Kiállítás-tervező Kipróbáljuk, milyen feladatokkal kell megbirkóznia egy kis múzeum kiállításkészítő muzeológusának. Egy dia legyen egy szokásos múzeumi.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
TUDOMÁNYOS ELŐADÁS KÉSZÍTÉSE Kutatásmódszertan
Web-alapú humán lekérdező rendszer
Kurzus adatlap Transzparens, a legfontosabb információkat tartalmazó saját kurzus adatlap Minden kurzusnak külön adatlapja van Minden oktató a saját admin.
A videoeszköz beállítása A videokép megosztásához kamerára van szükség, de mások videoképét kamera nélkül is láthatja. A kamera beállítása: Kattintson.
Kördokumentumok 1..
Az internetes keresési módszerek
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Kördokumentumok 2..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 HasábokHasábok.
Készítette: Derecskei Nikolett
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
A tematikus térképek ábrázolási formái Zentai László: Térképészet
Hick törvénye Készítette: Kalmár Norbert. Bevezetés William Edmund Hick egy angol pszichológus volt Híres törvénye leegyszerűsítve azt mondja ki, hogy.
Honlap készítés és az ehhez szükséges informatikai alapismeretek A világháló jelentősége a KKV-k piachoz jutásában Forgács István (X-Meditor Kft.) Tel.:
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
1. Témakör. A tanév feladatai A terem rendje Ülésrend kialakítása Érintés és-balesetmegelőzés Eszközök bemutatása.
Az újságszerkesztő programok bemutatása, kép szöveg összhangja 14. témakör:
Megjegyzés: Ez a brosúra nyomtatásra készült. Mielőtt a speciális papírlapra nyomtatna, hagyományos papíron tesztelje, hogy a brosúra helyesen jelenik-e.
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Játszótéri biztonság az új szabályozások tükrében
EZ AZ ÉN MŰVEM Facebook oldal.
előadások tervezése és kivitelezése Kovács Ilona egyetemi tanár
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
„NYOMKERESÉS” Petőfi az interneten
A kutatási projekt címe Név Oktató neve Tanulmányi intézmény neve
A poszter Összeállította: Ágoston Magdolna-2006
Táblázatkezelés Az Excel.
A kutatási projekt címe Név Oktató neve Tanulmányi intézmény neve
Közösségi médiás képek sablon
Előadás másolata:

Forrás: http://www.hogyankell.hu/ Infografika Forrás: http://www.hogyankell.hu/

Forrás: http://www.hogyankell.hu/ Mi is az az infografika? Az infografika az információ grafikus megjelenítése. Segítségével az adatok vizualizálása történik, ezért az általa megjelenített információk viszonylag könnyen értelmezhetőek mindenki számára. Összeállításához használhatunk fényképeket, rajzokat, diagramokat és szövegeket, azonban az infografika több, mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint egy diagram vagy egy írott szöveg. Egy jó infografikával felkelthetjük a figyelmet, kreatívan és közérthetően mutathatjuk be például egy kutatás eredményeit, termékek népszerűségét, egy találmány történetét, egy társadalmi jelenséget, egy probléma lehetséges megoldásait, de akár önéletrajzunkat is elkészíthetjük ebben a formában. Forrás: http://www.hogyankell.hu/

Forrás: http://www.hogyankell.hu/ Lépések Témaválasztás: döntsük el, hogy milyen témát szeretnénk infografika segítségével bemutatni! Ha szükséges, akkor szelektáljunk, és a témánk szempontjából valóban releváns információkra, adatokra koncentráljunk, hiszen az infografika pont nem arra lett kitalálva, hogy tízoldalnyi közlendőt jelenítsünk meg rajta. Tervezés: vázoljuk fel, hogy az egyes információkat, adatokat hogyan, milyen logika mentén szeretnénk megjeleníteni az infografikán! Ez azért is fontos, mert ha bonyolultabb összefüggéseket akarunk bemutatni, akkor ajánlott az átláthatóságra, a követhetőségre törekedni. Az infografikát akár részekre, kisebb-nagyobb egységekre is tagolhatjuk. Forrás: http://www.hogyankell.hu/

Forrás: http://www.hogyankell.hu/ Lépések Sablon-választás: válasszunk az infografika-készítő program meglévő sablonjai közül, vagy mi magunk készítsünk egyedi, saját igényeinknek megfelelő sablont a rendelkezésünkre álló elemek felhasználásával! Az igényes kivitelezéshez az is hozzátartozik, hogy lehetőség szerint témánkhoz illeszkedő sablont, színeket és betűtípusokat választunk. Összeállítás: kezdjük el „felvinni” a kiválasztott vagy az általunk készített sablonra az információkat! A rövid szövegeket ikonokkal, fotókkal egészíthetjük ki, a számadatokat diagramok vagy rajzok segítségével jeleníthetjük meg. Forrás: http://www.hogyankell.hu/

Forrás: http://www.hogyankell.hu/ Lépések Kreativitás: alkalmazzunk ötletes megoldásokat az információk megjelenítésére! Például az arányok érzékeltetésére számok helyett figurákat vagy ikonokat használhatunk (a nagyobb mennyiséget több figura /emberek, autók/ felsorakoztatásával érzékeltethetjük), vagy a különböző közösségi oldalak neveit nem kiírjuk, hanem közismert logóikkal ábrázoljuk. Egy-egy kiemelendő információra – legyen ez szöveges formában vagy egy fontos érték - térhatású, feliratozott címkékkel is rámutathatunk, vagy például kreatív diagramot állíthatunk össze az egyébként unalmas számadatok bemutatására. Már ezzel a néhány technikával is igazán látványossá tehetjük infografikánkat. Forrás: http://www.hogyankell.hu/

Forrás: http://www.hogyankell.hu/ Lépések Ellenőrzés: nézzük át alaposan, ellenőrizzük le az elkészült alkotást, szükség esetén javítsunk, majd a számunkra megfelelő formátumban mentsük le a gépünkre! Nyomtatás vagy megosztás: az infografika felhasználásának módja szerint nyomtassuk ki, vagy töltsük fel online felületekre, ahol tegyük megoszthatóvá!   Glogster (Google vagy Facebook-os belépés) easel.ly (regisztrálni kell)  Google docs - rajz  Forrás: http://www.hogyankell.hu/