Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„NYOMKERESÉS” Petőfi az interneten

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„NYOMKERESÉS” Petőfi az interneten"— Előadás másolata:

1 „NYOMKERESÉS” Petőfi az interneten
Írjon/másoljon ki valamely/bármely 3 db az interneten fellelhető Petőfiről/műveiről szóló anyagból 3, az ön számára is értelmezhető rövid szövegrészletet! Jelölje pontosan a forrást, a letöltés (másolás) dátumát, a választás indoklását! Kép forrása: letöltés )

2 Készítsen képzeletbeli facebook-profilt petőfi sándornak!
FIGYELEM! Nem jelenítheti meg nyílt Facebook-oldalakon! Egy belső levelezési rendszerben vagy zárt csoportban az internetezés etikus használatával gondozhatja a feladatot! Javaslat: az osztály 8-10 fős csoportba rendeződve dolgozzon! a) Jelöljön be „Petőfiként” ismerőst (min.10 fő) , és az ismerős is jelölje be „Petőfit” (min.10 fő)! Csak időbeli korlát lehet, térbeli nem. b) Töltse ki az alapadatokon túlmenően az érdeklődési körre vonatkozó elképzelését! c) Jelenítsen meg csoportokat (min. 2)! (Mely képzeletbeli irodalmi/történelmi stb. csoportoknak lehetett volna Petőfi a tagja?) d) Az első dia feladatából tegyen fel egy választott idézetet a levelezőben megnyitott felületre, amelyre társai hozzászólhatnak. Mindenki maximum három társának a választott idézetére reagálhat INDOKLÁSSAL!

3 Digitális lábnyom a) Keressen Petőfi munkásságával foglalkozó irodalomtörténészeket az interneten! b) Mutasson rá, hogy a TÉMA = jelen esetben Petőfi Sándor hálózatot modulál! (társadalmi hálózatok = social network / kapcsolatháló-elemzés) Fekete Sándor Petőfi Sándor Heinrich Heine (Forrás: PrintScreen készítése )

4 Új médiatrendek, digitalizáció, hálósodás
EMELT SZINTŰ KITEKINTÉS Társadalmi hálózatok (social network) „A társadalmi hálózat-elemzés azon sajátos kapcsolatok vizsgálata, melyek elemek (személyek, csoportok, szervezetek, országok vagy akár események) egy meghatározott sora között alakulnak ki. A hagyományos elemzésektől eltérően - melyek a társadalmi rétegződésben elfoglalt hely és a foglalkozás alapján magyarázzák a viselkedést - a társadalmi hálózat-elemzések az elemek attribútumai helyett az elemek közötti kapcsolatokra koncentrálnak.             A társadalmi hálózat-elemzések úgynevezett kapcsolati adatokkal dolgoznak. …” (Forrás: José Luis Molina / letöltés: ) Társadalmi kapcsolatháló-elemzés "A kapcsolatháló-elemzés a szociometriából indult, de annál bonyolultabb, időben is változó, nagyobb közösségek vizsgálatára alkalmas módszertan (Szvetelszky Zsuzsa, 2006). A kapcsolatháló-elemzés azonban különbözik a szociometriától (Szántó Zoltán, 2004). A különbség legfőképpen az elemzési egységek és a relációk általánossági fokában ragadható meg. A szociometria a mikroközösségekhez tartozó egyéneket és a rokonszenv–ellenszenv kapcsolatokat helyezi előtérbe. A szociometria által vizsgált közösségek minden esetben egyértelmű és világos határokkal rendelkeznek. A kapcsolatháló-elemzés ezzel szemben tágítja az elemzési lehetőségek határait: az egyénektől a társadalmi szervezeteken keresztül egészen a társadalmi rendszerekig terjedhetnek. Ezen kívül a kapcsolatháló-elemzők további különböző tartalmi relációkat (így adásviteli, politikai szerveződéseket, rokoni, gazdasági, szövetségi, kölcsönzési kapcsolatokat) is vizsgálhatnak. (Szántó, 2004; Kürtösi, 2004) (Forrás: letöltés: ) Új médiatrendek, digitalizáció, hálósodás


Letölteni ppt "„NYOMKERESÉS” Petőfi az interneten"

Hasonló előadás


Google Hirdetések