Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Forrás: http://www.hogyankell.hu/ Infografika Forrás: http://www.hogyankell.hu/

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Forrás: http://www.hogyankell.hu/ Infografika Forrás: http://www.hogyankell.hu/"— Előadás másolata:

1 Forrás: http://www.hogyankell.hu/
Infografika Forrás:

2 Forrás: http://www.hogyankell.hu/
Mi is az az infografika? Az infografika az információ grafikus megjelenítése. Segítségével az adatok vizualizálása történik, ezért az általa megjelenített információk viszonylag könnyen értelmezhetőek mindenki számára. Összeállításához használhatunk fényképeket, rajzokat, diagramokat és szövegeket, azonban az infografika több, mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint egy diagram vagy egy írott szöveg. Egy jó infografikával felkelthetjük a figyelmet, kreatívan és közérthetően mutathatjuk be például egy kutatás eredményeit, termékek népszerűségét, egy találmány történetét, egy társadalmi jelenséget, egy probléma lehetséges megoldásait, de akár önéletrajzunkat is elkészíthetjük ebben a formában. Forrás:

3 Forrás: http://www.hogyankell.hu/
Lépések Témaválasztás: döntsük el, hogy milyen témát szeretnénk infografika segítségével bemutatni! Ha szükséges, akkor szelektáljunk, és a témánk szempontjából valóban releváns információkra, adatokra koncentráljunk, hiszen az infografika pont nem arra lett kitalálva, hogy tízoldalnyi közlendőt jelenítsünk meg rajta. Tervezés: vázoljuk fel, hogy az egyes információkat, adatokat hogyan, milyen logika mentén szeretnénk megjeleníteni az infografikán! Ez azért is fontos, mert ha bonyolultabb összefüggéseket akarunk bemutatni, akkor ajánlott az átláthatóságra, a követhetőségre törekedni. Az infografikát akár részekre, kisebb-nagyobb egységekre is tagolhatjuk. Forrás:

4 Forrás: http://www.hogyankell.hu/
Lépések Sablon-választás: válasszunk az infografika-készítő program meglévő sablonjai közül, vagy mi magunk készítsünk egyedi, saját igényeinknek megfelelő sablont a rendelkezésünkre álló elemek felhasználásával! Az igényes kivitelezéshez az is hozzátartozik, hogy lehetőség szerint témánkhoz illeszkedő sablont, színeket és betűtípusokat választunk. Összeállítás: kezdjük el „felvinni” a kiválasztott vagy az általunk készített sablonra az információkat! A rövid szövegeket ikonokkal, fotókkal egészíthetjük ki, a számadatokat diagramok vagy rajzok segítségével jeleníthetjük meg. Forrás:

5 Forrás: http://www.hogyankell.hu/
Lépések Kreativitás: alkalmazzunk ötletes megoldásokat az információk megjelenítésére! Például az arányok érzékeltetésére számok helyett figurákat vagy ikonokat használhatunk (a nagyobb mennyiséget több figura /emberek, autók/ felsorakoztatásával érzékeltethetjük), vagy a különböző közösségi oldalak neveit nem kiírjuk, hanem közismert logóikkal ábrázoljuk. Egy-egy kiemelendő információra – legyen ez szöveges formában vagy egy fontos érték - térhatású, feliratozott címkékkel is rámutathatunk, vagy például kreatív diagramot állíthatunk össze az egyébként unalmas számadatok bemutatására. Már ezzel a néhány technikával is igazán látványossá tehetjük infografikánkat. Forrás:

6 Forrás: http://www.hogyankell.hu/
Lépések Ellenőrzés: nézzük át alaposan, ellenőrizzük le az elkészült alkotást, szükség esetén javítsunk, majd a számunkra megfelelő formátumban mentsük le a gépünkre! Nyomtatás vagy megosztás: az infografika felhasználásának módja szerint nyomtassuk ki, vagy töltsük fel online felületekre, ahol tegyük megoszthatóvá! Glogster (Google vagy Facebook-os belépés) easel.ly (regisztrálni kell)  Google docs - rajz  Forrás:


Letölteni ppt "Forrás: http://www.hogyankell.hu/ Infografika Forrás: http://www.hogyankell.hu/"

Hasonló előadás


Google Hirdetések