High Speed Networks Laboratory Szinkronitás. Hosszu Éva 2/20 Carl Jung: “Ok-okozati viszonyban nem álló események egyidejű bekövetkezése” A szinkronban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Advertisements

Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Készítette: Sábián Róbert
Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
KÉSZÍTETTE: Takács Sándor
Rezgések kölcsönhatása
Digitális világ A digitális reklám
1 Európai Nukleáris Kutatási Szervezet Európai Részecskefizikai Laboratórium CERN: Tudomány és technológia gyorsítója.
High Speed Networks Laboratory Szinkronitás. Hosszu Éva 2/20 • Carl Jung: “Ok-okozati viszonyban nem álló események egyidejű bekövetkezése” • A szinkronban.
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
Álmok… Caso não utilize a parte “voltando a sonhar” do modulo, favor deletar.
2006. február 17. Valószínűségszámítás és statisztika II. Telefonos feladat Egy kalapban van két korong, az egyiknek mindkét oldala piros, a másiknak.
Mountain of China Jól tudjuk…. és mégsem teszünk semmit.
Amikor Isten a nőt teremtette, késő estig dolgozott a hatodik napon
Gondolatok a barátságról
Európai Nukleáris Kutatási Szervezet Európai Részecskefizikai Laboratórium Bemutatkozik a CERN 05 Novembre 2003.
Beszélgetés Aaron Russo elmondása alapján idézve: Nicholas Rockefeller
Számítógép, navigáció az autóban
Kultúra mint kapcsolat Birher Nándor. „A tudás a világ alkotóelemeiről szerzett ismeret, a bölcsesség az elemek kapcsolódásának ismerete.” -szemléletmódváltozás-
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
( Képváltás kattintásra )
Számítógépek, és Gps-ek az autókban
Előadó: Szabó Márton (iwiw) Katalógus → házi feladatnak beszámít
Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!
Gráf Szélességi bejárás
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
Sok szeretettel….
Buddhizmus Ferencz Kinga.
Kevés az Ügyfél ?. 1.a legtöbb KKV-nek van weboldala 2.Időt és pénzt költenek a látogatókra Tény.
KÖSZÖNTÜNK TÁJÉKOZTATÓNKON ! Supreme2x2.
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Magasabbrendű idegtevékenység
Egy 92 éves kicsi, idős ember, ahogy felkelt, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellett szeretnénk tudni.
Életkor TESZT.
Olvasd lassan és csendben!.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
Ha álmaidat valóra szeretnéd váltani, nem szabad sokáig aludnod.
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
Egy hűvös reggelen a washingtoni metró egyik állomásán megállt egy ifjú és hegedülni kezdett. 45 perc alatt 6 szerzeményt játszott, mindet Bachtól. Becslések.
Baba Etológia.
Bemutatjuk a híres/fontos W  és Z 0 Bozonokat Sheldon Glashow Steven WeinbergAbdus Salam Ők jósolták meg elméletileg. Nobel díj: 1979 Ők pedig felfedezték.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Miért nem valóságos az idő?
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Névnapi Köszöntö - néhány humoros bölcsességgel és nosztalgia zenével.
NŐ A GYÖNYÖRŰ Szerkesztette: Dr. Hídvégi Márta pszichológus.
Valószínűségszámítás
A pontos idő: 18:58.
Budapest, február 24Relativity Theory and LogicPage: 1 Paradigmatikus effektusok: jellegzetesen relativisztikus jelenségek, amik eltérnek a newtonitól.
Leonyid Utyeszov Odessza Moszkva Énekes ◦ Dzsessz ◦ Sanzon Zenész ◦ zenekarvezető Színész.
Olvasd lassan és csendben!
Az öregség filozófiája
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
Sorolj fel 12-t, nem könnyű.
AMC a siker záloga!  Akár ingyenesen regisztrálhatsz  Vagy1.200,-Ft induló tőke kell  3 olyan partnert keress magadnak akiket érdekel  Kövesd a javaslatokat.
Bölcsességek, aforizmák
1. ELBESZÉLÉS Összeállította: Nikli Károly
Mikroökonómia gyakorlat
VIDEÓ I.. Tisztelt Érdeklődő! Az alábbiakban egy új, kiegészítő jövedelemforrásról szeretnélek tájékoztatni. Amennyiben előfordult már, hogy:
ELEKTRONIKUS KERÉKPÁR VÁLTÓ- RENDSZEREK KÖŐ KATALIN EC58AW.
Tantra Indiából
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Előadás másolata:

High Speed Networks Laboratory Szinkronitás

Hosszu Éva 2/20 Carl Jung: “Ok-okozati viszonyban nem álló események egyidejű bekövetkezése” A szinkronban levő emlékezetről: Visszafelé élni? - kérdezte Alice mély megdöbbenéssel. - Soha életemben nem hallottam még ilyet! -...de van egy nagy előnye is: az embernek mindkét irányban működik az emlékezete. - Hát az enyém biztos, hogy csak egy irányba működik - mondta Alice. - Én nem emlékszem olyan dolgokra, amelyek még nem történtek meg. - Hitvány egy emlékezet az olyan, amelyik csak visszafelé működik - jegyezte meg a Királynő. Mi a szinkronitás?

Szinkronitás Hosszu Éva 3/20 Hogyan tapsolnak az emberek a színházban? Hol tapasztalunk szinkronitást?

Szinkronitás Hosszu Éva 4/20 Hangerő vs rendezettség Nem egyszerre tapsolva hangosabb Egyszerre rendezettebb Hogyan alakul ki a szinkronitás?

Szinkronitás Hosszu Éva 5/20 Mitől alakul ki a szinkronitás?  Kell-e nagyon okosnak lenni?  Kell-e gondolkodni tudni?  Élőnek kell-e lenni? Mi kell a spontán szinkronizáláshoz?

Szinkronitás Hosszu Éva 6/20 3:14-től Madárrajok és halrajok

Szinkronitás Hosszu Éva 7/20 1. Minden tag csak a legközelebbi szomszédait látja. 2. Az egyének szeretnek felsorakozni. 3. Szeretnek egymáshoz közel maradni. 4. Ha jön egy ragadozó, mentsd a bőröd. Random irányokban menekülnek, majd a vonzás újra összehozza őket. 5:03-tól Hogyan működnek a rajok?

Szinkronitás Hosszu Éva 8/20 Metronómos kísérlet 12:20 Élettelen dolgok tudnak-e szinkronban lenni?

Szinkronitás Hosszu Éva 9/20 A bioritmus Élettani funkciók ciklusai Alvási ciklus Szinkronitás a mindennapokban

Szinkronitás Hosszu Éva 10/20 Mivel szinkronizálunk? 1 nap hosszával Végletek Amerikai tengerészgyalogosok: 18 órás nap Normál: 24 órás Vak emberek: 80%-ának alvási gondok Alvási kísérlet Az alvási ciklus

Szinkronitás Hosszu Éva 11/20 Szabad-e hídon menetelni? Videó: Millenium Bridge Videó: Tacoma híd Szinkronitás hidakon

Szinkronitás Hosszu Éva 12/20 Miért fontos az órákat szinkronizálni? Helymeghatározás 1500-as évek, nagy felfedezések: földrajzi hosszúság meghatározása Az órák szinkronizálása

Szinkronitás Hosszu Éva 13/20 Ma: GPS műholdas rendszer Hány műholdból áll? 24 Hány műholdat kell látni ahhoz, hogy működjön? 4-et Az órák szinkronizálása

Szinkronitás Hosszu Éva 14/20 Hogyan jön létre a szinkronitás önszerveződő hálózatokban? sok egymástól független weboldalon valahogy végül mégis kialakul egy közös tudásanyag gazdasági folyamatok: a bonyolult kapcslati hálózat mentén történő folyamat konvergencia Az ilyen rendszerekben az egyensúly szinkronizálási folyamatok mentén történik A szinkronitás szervezi a hálózatot, vagy a hálózat a szinkronitást? Szinkronitás hálózatokban

Szinkronitás Hosszu Éva 15/20 Villanyégős feladat K-reguláris gyűrűbe kapcsolt villanyégők Kezdetben néhány égő ég Mindenki a saját környezetét látja csak A feladat néhány (méret x2) lépésben egy válasz felé konvergálni: kezdetben az égők többsége égett vagy nem? Igen: mindenki ég Nem: mindegyik sötét Egy feladat szinkronitással

Szinkronitás Hosszu Éva 16/20 Hogyan lehet megoldani? Többségi módszer: mindenki megnézi a szomszédait, és az alapján dönt Nem működik minden esetben, sőt. A legjobb megoldás: a lehetséges kiinduló állapotok 82%- ában ad jó megoldást Villanyégős feladat

Szinkronitás Hosszu Éva 17/20 Maradjon az egyszerű módszer, javítsunk a hálózaton: Néhány élet kicserélünk átlós életre (~WS modell) A többségi módszer 88%-ban jól működik Villanyégős feladat kisvilág-hálózatban

Szinkronitás Hosszu Éva 18/20 Tüntetés egy egyszerű modellben (Granovetter) 100 ember Mindenkihez tartozik egy küszöbszám: ha legalább ennyien tüntetnek rajta kívül, akkor ő is beszáll Legyenek a küszöbszámok: 0,1,2, …, 98, 99 Mi fog történni? Mindenki tüntet Emberek szinkronban

Szinkronitás Hosszu Éva 19/20 Az előző modellben 100 ember Legyenek a küszöbszámok: 0,2,2,3,4, …, 98, 99 Mi fog történni? Csak az első ember tüntet Egyetlen apróságot változtattunk meg, és hatalmas a különbség Emberek szinkronban

Szinkronitás Hosszu Éva 20/20 Mitől lesz valamiből divatirányzat? Mi kell ahhoz, hogy valami megragadjon? Sok szerencse Kellően sok ember kövesse Ezek magukkal rántsák a többit 2 tipping point: kaszkádok kialakulása 1. Sok kicsi 2. Kevés, de nagy Hóbortok és irányzatok

Szinkronitás Hosszu Éva 21/20 Szinkronizált adatbázisok