Társadalmi Megújulás Operatív Program

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 A közoktatás az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Oktatási és Kulturális Minisztérium Hámoriné Váczy Zsuzsa szakmai főtanácsadó, osztályvezető 2007.
Advertisements

Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
Társadalmi Megújulás és Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TÁMOP-TIOP Soós Roland igazgató ÉRÁK.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Új Magyarország Fejlesztési Terv akciótervek Kiss Ambrus.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
A civilek szerepe a társadalmi megújulást szolgáló programokban
Tájékoztatás a Versenyképes tudás OP tervezetéről november 22. Közoktatás-politikai Tanács Dr. Sági Zsolt Főosztályvezető EU Koordinációs és Tervezési.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) Kisgyörgy Orsolya Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
A TÁMOP civileket érintő területei. A TÁMOP specifikus céljai 1.A munkaerő-piaci kereslet és kínálat összhangjának javítása 2.Az aktivitás területi különbségeinek.
Legyen jobb a gyermekeknek!
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
A referencia-intézmény fogalma, a közoktatásban elfoglalt szerepe
Versenyképes, gyakorlatorientált felsőoktatás Magyarországon Dr. Tuka Katalin főosztályvezető-helyettes Tudománypolitikai Főosztály augusztus 30.
Az informatika szükségessége és lehetősége a hazai és az Európai Uniós fejlesztési célkitűzésekben Dr. Köpeczi-Bócz Tamás.
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
OFA Hálózat évi tevékenységei
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
ÚJ TUDÁS- MŰVELTSÉG MINDENKINEK Gyula, június 23.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TIOP Kecskemét, június 21.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
1 A kompetencia alapú oktatás jövője a NFT II. tükrében Debrecen, Február 20. Hámoriné Váczy Zsuzsa, OKM.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Könyvtári konstrukciók az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjaiban Szakmai tájékoztató a városi könyvtárak számára Országos Széchényi Könyvtár.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Nem mondunk le senkiről – a Sárospataki kistérségben sem! Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ÁROP /B.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Foglakoztatás-politikai workshop Budapest, augusztus 23.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN Budapest, január 18.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN A CALDERONI INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA március.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Közoktatás-fejlesztési programok 2007-ben Új Magyarország Fejlesztési Terv Hámoriné Váczy Zsuzsa OKM Balatonfüred, november 14.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi fejlesztési lehetőségek Gál Ilona közgazdasági szakállamtitkár Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi.
NFT II. pályázati lehetőségei és koordinációja a Szegedi Tudományegyetemen október 1. Prof. Dr. Rácz Béla stratégiai rektorhelyettes.
A Társadalmi Megújulás OP és a Társadalmi Infrastruktúra OP Budapest, április.
Lorem ipsum.
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Előadás másolata:

Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP Dr. Csikós Andrea Dóra településfejlesztő 2007. Kecskemét

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP Európai Szociális Alapból ( ESZA) finanszírozandó – a TAMOP-hoz kapcsolódó – humánerőforrás fejlesztések Alapdokumentumok: TÁMOP 2007-2008. évre vonatkozó akciótervének 2007.05.18-i változata – JELENLEG MÉG BÁRMIKOR VÁLTOZHAT!

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP TEMATIKA A TÁMOP akciótervének általános bemutatása A TÁMOP-AT prioritástengelyeinek és intézkedéseinek ismertetése, különös tekintettel a térséget érintő humáninfrastruktúra fejlesztésekre Kérdések

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP Prioritási tengelyek: A foglalkoztathatóság fejlesztése, a munkaerőpiacra való belépés ösztönzése Alkalmazkodóképesség javítása (munkavállalók és szervezetek gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodásának segítése) Minőségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek A felsőoktatás tartalmi és szervezeti fejlesztése, a tudásalapú gazdaság kiépítése érdekében Egészségmegőrzés és a társadalmi befogadás, részvétel erősítése

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 1.prioritás: A foglalkoztathatóság fejlesztése munkaerőpiacra való belépés segítése és ösztönzése 1.1.1 Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának elősegítése 1.1.2 Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért 1.2.1 Hátrányos helyzetűek foglalkoztatását ösztönző járulékkedvezmények

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 1.3.1. A foglalkoztatási szolgálat fejlesztése az integrált munkaügyi és szociális rendszer részeként – I. fázis 1.4.1. Alternatív foglalkoztatási programok átmeneti támogatása 1.4.2. Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 2. prioritás: Az alkalmazkodóképesség javítása 2.1. Lépj egyet előre 2.2. Munkaerő-piaci kulcskompetenciák fejlesztése 2.3. Munkahelyi képzések támogatása - mikro- és kisvállalkozások 2.4. Munkahelyi képzések támogatása – ernyő-szervezeteken keresztül 2.5. Munkahelyi képzések támogatása – középvállalatok 2.6. A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 2.7. Pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése 2.8. A szak- és felnőttképzés struktúrájának átalakítása 2.9. „Új pálya” program 2.10. Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése 2.11. A partnerség és a párbeszéd szakmai hátterének megerősítése, közös kezdeményezések támogatása 2.12. Az akkreditáció rendszerének kialakítása

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 3. prioritás: Minőségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek 3.1. A kompetencia alapú oktatás és a korszerű pedagógiai módszerek elterjedésének támogatása a közoktatásban és a szakképzésben Fejlesztés koordináció( 21.sz. közoktatás) Innovatív iskolák Pedagógiai kultúra korszerűsítése, Pedagógusok új szerepben Mérésértékelés

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 3.2.A közoktatási rendszer hatékonyságának javítása, újszerű megoldások és együttműködések kialakítása Intézményi fenntartói társulások megrendelő szerepének „Építő közösségek”-Program a közművelődéi intézményrendszer és civil szféra atipikus, nem formális képzési szolgáltatásainak fejlesztése „Tudásdepó-Expressz” A könyvtári hálózat fejlesztése, nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében Kulturális örökségi értékek digitalizálása és Egységes Szolgáltató Felület kialakítása Új tanulási formák (digitális iskola)

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP „Múzeumok Mindenkinek” 3.3. A halmozottan hátrányos helyzetű és a roma tanulók szegregációjának csökkentése, esélyegyenlőségük megteremtése a közoktatásban HHH gyermekek integrált nevelését és esélyegyenlőségének biztosítását megalapozó szakmai fejlesztések és szolgáltatások biztosítása Oktatási esélyegyenlőségi programok HHH fiatalok falsőfokú képzésbe irányuló tovább tanulásának erősítése-”Láthatalan kollégiumi” Program Második Esély Gimnáziumok Antidiszkriminációs jelzőrendszer kiépítése

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 3.4. Az eltérő oktatási igényű csoportok oktatásának és a sajátos nevelési igényű tanulók integrációjának támogatása, az interkulturális oktatás

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 4. prioritás: A felsőoktatás tartalmi és szervezeti fejlesztése a tudásalapú gazdaság kiépítése érdekében 4.1. Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a felsőoktatásban 4.2.Tananyagfejlesztés 4.3. Képzők képzése, a pedagógusképzést támogató hálózatok korszerűsítése

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 4.4. Korszerű matematikai és természettudományos végzettséggel rendelkezők számarányának növeléséhez szükséges tartalmi és képzési kapacitások kialakítása 4.5. Felsőoktatás hatékonyságát növelő központi szolgáltatások fejlesztése 4.6. Központi felsőoktatási minőségfejlesztés 4.7. A tudáshasznosulást, tudástranszfert segítő eszköz-, és Felsőoktatás és gazdaság kapcsolatának erősítése, nemzetközi szintű tudásbázisok fejlesztése.

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 4.8. Innovatív kutatói teamek alapkutatástól az alkalmazott kutatásig terjedő projektjeinek támogatása 4.9. A tudományos eredmények elismerése és disszeminációja 4.10. Nemzeti Kiválóság Program 4.11. Nemzeti Kutatóközpont kiváló külföldi kutatókat támogató ösztöndíjai

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 4.8. Innovatív kutatói teamek alapkutatástól az alkalmazott kutatásig terjedő projektjeinek támogatása 4.9. A tudományos eredmények elismerése és disszeminációja 4.10. Nemzeti Kiválóság Program 4.11. Nemzeti Kutatóközpont kiváló külföldi kutatókat támogató ösztöndíjai

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 5.2.1. Egészségügyi humánerőforrás monitoring 5.2.2. Képzési programok az egészségügyben foglalkoztatottak számára, hiányszakmák képzése, kompetenciafejlesztés 5.2.3. Regionális alapú országos egészségmonitorozási rendszer kiépítése 5.2.4. Foglalkoztatás támogatása 5.2.5. Szervezeti hatékonyság fejlesztése az ellátórendszerben

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 5.2.6. Megvalósíthatósági tervek minőségbiztosítása a Tervezett jelentős beruházásoknál, épület-, gép-, műszer- és energiakataszter modernizálása 5.2.7. Betegazonosítási –és irányítási rendszerek bevezetésének előkészítése 5.3. A kiemelt leghátrányosabb helyzetű térségek, valamint a településen belüli szegregáció csökkentését célzó komplex fejlesztések támogatása zászlóshajó program

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 5.4.1. Gyerekesély program országos kiterjesztésének szakmai módszertani megalapozása, együttműködésben a társterületekkel 5.4.2. a korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet program a leghátrányosabb helyzetű térségekben 5.4.3. Integrált helyi programok a gyerekszegénység csökkentésére programok 5.4.4. Biztos Kezdet program országos elterjesztése 5.4.5. Gyermekek és fiatalok integrációs programjai

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 5.5.1. „Első lépés” Alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai 5.5.2. Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának módszertani megalapozása 5.5.3. Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációja 5.5.4. A Gyermekvédelmi ellátórendszerben élő, illetve onnét kikerülő fiatalok önálló életvitel programjai

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 5.6.1. Szociális szolgáltatások modernizációja, központi stratégiai tervezési kapacitások megerősítése, szociálpolitikai döntések megalapozása 5.6.2. Központi szociális információs fejlesztések 5.6.3. Házi segítségnyújtás fejlesztése 5.6.4. Szociális képzések fejlesztése,szakemberek képzése, továbbképzése és készségfejlesztése valamint a helyi fejlesztési kapacitások megerősítése

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 5.6.5. A fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés szakmai hátterének kialakítása 5.6.6. A fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának elterjesztése és hozzáférhető szolgáltatások fejlesztése 5.6.7. Az elemi rehabilitációs szolgáltatás feltételeinek megteremtése 5.6.8. A komplex rehabilitáció szakmai hátterének megerősítése

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 5.7.1.Közösségi kezdeményezések és önkéntes programok támogatása 5.7.2. Önkéntesség elterjesztése 5.7.3.Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztő szervezetek támogatása 5.7.4.Anti-diszkriminációs műsorok,jogvédő tevékenység, kampányok támogatása 5.7.5. A diszkrimináció elleni küzdelem – társadalmi szemléletformálás

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP 5.7.6. A fogyasztóvédelem társadalmasítása tudatos fogyasztói magatartás kialakításával 5.7.7.Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése 5.8.1 Foglalkoztatásba ágyazott képzés 5.8.2. Foglalkoztatásba ágyazott képzés 5.8.3 Civil részvétel erősítése a kompetenciafejlesztés eszközeivel 5.9.1. A társadalmi kohézió növelése a biztonság megerősítésével

Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP KÖSZÖNÖM A MEGTISZTELŐ FIGYELMET! További információk: www.aranyhomok.hu