Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
Advertisements

A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
Az olvasástanítás módszere:
Szülői elégedettség mérés eredménye
Utcai és lakótelepi szociális munka
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
A Bálint Márton Általános és Középiskola
Hogyan tovább, kollégiumpedagógus? Vopaleczky György
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Táplálkozz tudatosan! program Bemutató prezentáció.
Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.
M ASZKOK MÖGÖTT A gyermekpszichodráma módszerének bemutatása Készítette: Kovács Ágota.
Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve
Hogyan készüljünk az óvodás évekre?
Gyerekek a Biztos Kezdet Gyerekházban
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Napocska Napköziotthon
KÉSZÍTETTE: Földi – Szaniszló Lilla
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik
„A MI DALUNK” Picur Rádió - Ovi Roadshow
Béres Egészség Hungarikum Program Egészségrecesszió Kutatás Sajtótájékoztató április 23.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
TAPASZTALATOK AZ ÓVODAI NEVELÉS GYAKORLATÁBAN
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
Kedvezőtlen iskolai hatások,az iskolai környezeti ártalom
CSALÁD.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Közösségi portálok használata
Az Evezés Csak Te és a Sport. A helyes testtartás éppen olyan fontos, mint a jó erőnlét. (vízfogásnál a nyújtott kar, és az egyenes hát nagyban növeli.
Nyitnikék Óvoda 3533 Miskolc, Andrássy út 53/a /fax: 46/
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Az informatika tanítása Montessori-jellegű iskolában
Óvodai és iskoláztatási támogatás lehetőségei és korlátai Herczog Mária TÁRKI - Világbank műhelykonferencia május 7. Novotel Hotel.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Jó szülő vagyok? Foglalkozások fogyatékkal élőket gondozó szülőkkel
DIAKONIA KERESZTYÉN ALAPÍTVÁNY Koordinációs iroda KOLOZSVÁRI FIÓK MAROS- VÁSÁRHELYI FIÓK SZENT- GYÖRGYI FIÓK SZÁSZ- RÉGENI FIÓK 100 alkalmazott BRASSÓI.
Szájápolás, helyes fogmosás
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik a hanggal könnyebb bánni, mint a csönddel.
A tanulás segítése – a tanulás tanítása a napköziben
Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
ÖSSZESÍTŐ A versenyen résztvevő felnőttek kérdőíve KI MIT TUD területi döntő Eger, május 8. 9: az adott állításra vonatkozó információ hiánya 1:
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
Tanórai szokásaim 5/14.
Jegyzetkészítés 5/17.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
A éves gyermekek támogatása a tanulásban - szülői szemmel Prigl Ágnes szülő Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti.
Családoknak szóló, helyi szemléletformáló programok támogatása „Tehetséges vagyok a családom támogat” NTP-CSSZP-M –
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
Dr. Borsos Terézia Milyen fogkrémet használjunk? Klikk a folytatáshoz!!!
A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Család – és Gyermekjóléti Központ
Üdv, tanulók! Tanár neve.
Előadás másolata:

Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show Óriásfog Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show

BEMUTATKOZÁS Egervári Gábor fogtechnikus vagyok és immár 23 éve tevékenykedem az emberek fogaiért. Hivatásom a szakmám. A mosoly a legrövidebb út két ember között. Fontosnak tartom, hogy jót tegyünk egymásért, mi emberek. Hozzám általában akkor kerülnek az emberek, ha már baj van. Természetesen fontos dolog segíteni és jól megoldani valakinek problémáját, de úgy gondolom, hogy inkább a problémák okát kell megszüntetni. Így megszületett az ÓRIÁSFOG, aki elmegy a gyermekekhez játszik Velük és segít.

Minden gyermekhez – és persze felnőtthöz is – van kulcs, amivel el lehet jutni a lelkéhez és kapcsolatot lehet teremteni vele. Sajnos a mai világunkban túl sok a fal, a gát, a kapu, amit mi emberek építünk magunk köré és egymás közé. Úgy döntöttem, hogy megmászom, lebontom, kinyitom, kikerülöm ezeket és eljutok a gyermekekhez.

Hasznosan segít ebben az ember nagyságú ÓRIÁSFOG Hasznosan segít ebben az ember nagyságú ÓRIÁSFOG. Ővele tanulnak a gyerekek figyelni, ügyesedni, fogat mosni, új ételeket felfedezni, új szemlélettel ismerkedni.

Szájápolási bemutató óvodákban, iskolákban. Tevékenységeim Szájápolási bemutató óvodákban, iskolákban.   Úgy történnek ezek a csodák, hogy megérkezem az intézménybe és átöltözöm. Belebújok és ettől fogva én vagyok az ÓRIÁSFOG. Természetesen vannak segítőim: SIKA az óriás fogkefe, SÖRTE az óriás fogköztisztító kefe, SELYEM az óriás fogselyem, az Óriásfogkrém, és az Óriás pohár.

Viszek magammal – többségében – igazi ételeket, finomságokat és sokféle fogkefét. Aktívan és célzottan megbeszéljük a fogmosási szokásokat, mozdulatokat, ismereteket. Igyekszem minden gyermeket megszólítani, segíteni nekik és megkeresem a közös hullámhosszt velük. Gyakoroljuk a fogmosást, nagyban az ÓRIÁSFOGON is, és életnagyságú fogkefével magunkon is.

Természetesen korosztályonként és csoportonként, mindig másként zajlanak az események, de mindig a gyermekekhez igazodom. Bevonom az óvónőket, a tanítónőket és a tanárokat is a közös tanulásba. Egy közösséget alkotunk a gyermekek javáért. A gyerekek segítenek az ÓRIÁSFOGNAK megtisztulni a fogkefékkel és a fogselyemmel is. Az együtt töltött idő alkalmanként 40-50 perc. A gyerekek még csöngetéskor sem akarják abba hagyni a mókát.

A Program bemutatása Megérkezés, az ÓRIÁSFOG és barátai bemutatása: SIKA, SÖRTE, SELYEM, ÓRÁSFOGKRÉM (homeopátia életkor függvényében). Fogmosási szokások és módok kérdés-felelet formájában: Hányszor, milyen fogkefével, milyen fogkrémmel, hogyan. Az ideális fogkefék, fogkrémek megbeszélése (egyéb szájápolási eszközök életkor függvényében). Kicsi gyermekeknél rávezető mozdulatok gyakorlása (új színezési mód elsajátítása). Számolni és tornázni szoktunk a gyermekekkel. Fogmosó mozdulatok bemutatása, elnevezésük, megtanulása és gyakorlása: az ÓRIÁSFOGON, és életnagyságban saját fogainkon is. Szemlélet és hozzáállás (figyelem, ügyes- >< -erős, kicsi- >< -nagy mozdulatok).  Fogaink számára egészséges és a többi étel, finomság élő bemutatója és megbeszélése, hatásuk és következményeik. Még sokféle különlegesség helyzetektől és közösségektől függően.

Elgondolkodtató Az én célom: Célt és példát lehet mutatni a gyermekeknek. A gyerekek és szüleik tanuljanak meg figyelni. A közös játékokkal 60-70 percig lekötöm a gyerekek figyelmét. Az én célom: Alakítsuk át a rosszul beidegződött fogmosó mozdulatokat. Tanuljanak meg a magyar gyermekek helyesen fogat mosni és legyen jobb az életük.

Családi és egészségnapi rendezvények

Fogápolási szaktanácsadás, egészségmegőrzés, fog és szájüregbetegségek megelőzésére való figyelemfelhívás Rajzpályázatok lebonyolítása és értékelése Interaktív bemutató gyerekekkel, színpadon Fogmosó mozdulatok bemutatása és megbeszélése Szülőknek segítség és rávezető játékok tanítása

Köszönöm figyelmét! Várom érdeklődését. Elérhetőségeim Facebook és YouTube oldalakon:Óriásfog Email:oriasfog@gmail.com Egervári Gábor Tel: +36/30-203-65-13