Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Béres Egészség Hungarikum Program Egészségrecesszió Kutatás Sajtótájékoztató 2009. április 23.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Béres Egészség Hungarikum Program Egészségrecesszió Kutatás Sajtótájékoztató 2009. április 23."— Előadás másolata:

1 Béres Egészség Hungarikum Program Egészségrecesszió Kutatás Sajtótájékoztató 2009. április 23.

2

3 Dr. Tistyán László Fact Intézet vezető kutató

4 Túlsúlyban a válság Véleménye szerint melyek azok a problémák, amelyekkel a következő három évben kiemelten kell foglalkozni?

5 Egészségrecesszió: immunisak vagyunk? ► jó egészségi állapotban a gazdasági válságot is könnyebb átvészelni 87% ► a gazdasági válság a legtöbb ember egészségét megviseli 85% ► a gazdasági válság miatt az emberek elsősorban egészségük rovására takarékoskodnak 82% Egészségi állapot: kilátások öt év múlva

6 Magyar egészségtudat: álom és valóság Megtehetné, de nem teszi 49% 38% 47% 26% 40% 48% 34% 33% 36% 35% Ön szerint mennyire fontosak az egészséges, kiegyensúlyozott élethez…? E tényezők közül melyek azok, amelyeket jelenleg is megtesz, vagy megtehetne…?

7 Magyar egészség: túl gyorsan vész el… Milyennek tartja jelenlegi egészségi állapotát?

8 …és nincs értéke átlagéletkor: 50,1 év átlagéletkor: 39,0 év

9 Egészségmagány ► a magyar felnőttek 15%-ának egyetlen barátja sincs ► a magyar felnőttek 60%-a egyetlen közösségnek sem tagja ► a magyar felnőttek 12%-ának nincs egyelten barátja, és nem tagja egyetlen közösségnek sem

10 Egészség és közösség: a két véglet A következőkben felsoroltak mennyire fontosak Önnek? Az említettek közül melyikkel és mennyire elégedett élete jelenlegi szakaszában?

11 Egészségmagány: közösség nélkül Van olyan csoport, közösség, ahova rendszeresen eljár, amelynek munkájában rendszeresen rész vesz? Milyennek értékeli jelenlegi egészségi állapotát?

12 Egészségmagány: barátok nélkül Ha nincsenek barátaink, betegebbek vagyunk „Van Önnek olyan igazi jó barátja, akivel problémáit, gondjait meg tudja osztani, meg tudja beszélni?” „Milyennek értékeli jelenlegi egészségi állapotát?”

13 Következtetések ► Egy betegeskedő, az egészségét túl fiatalon felélő nemzet néz szembe a recesszióval ► A többség pesszimista a tekintetben, hogy a válság az emberek egészségi állapotát is meg fogja viselni ► Saját egészségük javulásával kapcsolatban azonban túlzottan optimista várakozásaik vannak, amely egészségtudatosságuk alacsony szintjére utal ► Miközben ismerik és többségében elérhetőnek tartják az egészségmegőrzés eszközeit, mégsem élnek vele ► Ezek közül is kiemelkedik, hogy az emberek nem ismerik fel: az aktív közösségi élet, a barátok kedvezően hatnak az egészségi állapotra is

14 Gém Erzsébet Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutató

15 Születéskor várható élettartam

16 1000 főre jutó halálozás

17 Krónikus betegségek

18 Rák és szívinfarktus

19 Béres Egészség Hungarikum Program

20 Béres Egészség Hungarikum Program 2009 ► Egészségterv készítő pályázat 2008, 9 nyertes település ► Egészség Vendégséget szervezünk a nyertes települések részére ► Újra kiírjuk egészségterv pályázatunkat 5 – 10 000 fős településeknek ► Folytatjuk egészségterv készítő képzésünket ► Keressük a kapcsolatot a felsőoktatási intézményekkel Dévaványa Erdőkertes Encs Kerekegyháza Nagyszénás Szeghalom Túrkeve Újkígyós Vámospércs

21 Elismertünk, elismertek Béres Egészség Hungarikum Díj, 2008 CSR Hungary Díj, 2008

22 Válasszuk az egészséget 2009-ben! Legyen az egészség is Hungarikum!


Letölteni ppt "Béres Egészség Hungarikum Program Egészségrecesszió Kutatás Sajtótájékoztató 2009. április 23."

Hasonló előadás


Google Hirdetések