Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016."— Előadás másolata:

1 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich www.amaped.at Kaposvár 2016

2 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich www.amaped.at Az AMAPED 2004-ben alakult Tagjai: Ausztriában élő magyar szakos tanárok, magyar anyanyelvű tanárok és a magyar nyelv oktatására jogosult nem magyar anyanyelvű tanárok. Az egyesület célja: a magyar nyelv oktatása magyar anyanyelvű és a magyart származási nyelvként beszélő gyerekek és fiatalok számára, iskolán kívüli oktatási programban

3 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Az egyesület székhelye Bécs 1. Kerületében van, de Bécs több helyszínén, és Bécsen kívül is (Bruck an der Leitha-ban, Eisenstadtban, Floridsdorfban, Gersthofban, Klosterneuburgban és Schwechatban) működnek csoportjaink. A bécsi központi helyen három terem áll rendelkezésünkre, ahol interaktív tábla, számítógép és egy alakuló könyvtár is rendelkezésére áll a hozzánk látogatóknak. A szomszédunkban levő Kerekasztal helyiségeit is használhatjuk esetenként.

4 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Tehetséggondozás – tehetségpont Az egyesület alaptevékenysége a magyar nyelv oktatása már önmagában is tehetséggondozás. A két- és többnyelvüség fejlödését segítjük. Az Ausztriában élő gyerekek oktatási nyelve a német, így a szókincsük is alapvetően német. Ezért mi kiemelten fontosnak tartjuk a magyar szókincs bővítését. Ennek érdekében különböző foglalkozásokat kínálunk, melyek vagy az egész tanévben tartanak, vagy időszakos projektek és táborok. Ezek egy részét az egyesület valósítja meg, más részét a partnereink a mi termeinkben:

5 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich

6 A magyar nyelvű szókincs elsajátítása érdekében egy mentori programon dolgozunk, melynek segítségével a gyerekek az érdeklődési körüknek megfelelő témán dolgozhatnak mentorukkal. A program végén egy kétnyelvű prezentációra kerül majd sor. A program részletes kidolgozásában segítségünkre van az Osztrák Népfőiskola. A népfőiskola szervezésében idén is indul egy képzés, melynek címe A civíl társadalom akadémiája. A képzés végén várhatóan startra kész lesz ez a mentori programunk.

7 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Foglalkozásaink: Színjátszó Néptánc, balett, jóga, sport Rajz, fotó, film, kézmüves foglalkozás Zene: ének és hangszerek Programozás

8 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Az anyagi forrásaink osztrák és magyar állami támogatások, pályázatok útján nyert támogatások, szervezetek és magánszemélyek anyagi és tárgyi adományai és sok sok társadalmi munka. Az egyesület foglalkozásait látogató gyerekek és fiatalok száma egy tanév alatt 350 és 450 fö között mozog. Sokan több foglalkozást is látogatnak. Minden korosztálynak – csecsemö kortól kezdödöen vannak programjaink.

9 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Az AMAPED gyakran kapcsolódik különböző versenyekhez és rendezvényekhez, ahol a tehetséges gyerekek lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, fellépésre. Természetesen a mi versenyeink is nyitottak valamennyi Ausztriában és akár a határon túl élő magyar nyelvű gyerekek számára. Több határon túli magyar egyesülettel és csoporttal is kapcsolatban állunk. Szavalóverseny Fotópályázat Rajz Olvasás

10 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich A gyerekek tudományos, müvészeti és sportban való érvényesülését egyaránt fontosnak tartjuk. Ezt több módon kívánjuk segíteni: Német nyelvi fejlesztés: német tanfolyamok, tanulószoba, az idén német nyelvü színjátszó csoport Az osztrák tehetséggondozó programok ismertetése és népszerüsítése. Tanácsadás, közvetítés intézmények és az érintett gyerekek között (Hova menjek? Kihez forduljak?)

11 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich A tehetséggondozásban kiemelkedő szerepe van a családnak, a szülőknek, ezért szakemberek bevonásával különböző témákban szervezünk beszélgetéssel egybekötött előadásokat felnőttek számára.

12 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Tevékenységünk csak széles társadalmi és intézményes összefogással lehetséges. Kapcsolatban állunk vagy felvesszük a kapcsolatot minden olyan intézménnyel és személlyel, ami vagy aki egy-egy aktuális kérdéseben a gyerekek segítségére lehet: tehetséggondozó intézmények, oktatási és nevelési intézmények (iskolák, egyetemek), egyesületek és civíl szervezetek (magyar, osztrák, nemzetközi), cégek és gazdasági intézmények, magánszemélyek és szülők.

13 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Elérhetőségeink: www.amaped.at E-mail cím: office@amaped.at

14 Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Bár anyagiakban nem bővelkedünk, hálásak vagyunk azért, hogy minden pillanatban rendelkezésünkre áll a legnagyobb kincs: a gyerekek kimeríthetetlen tudásvágya és tehetsége. „A tehetség nagy kincs. A szokásosnál is nagyobb felelősséget jelent egy-egy kiemelkedő képességű gyermek nevelése. A szülőknek hitük mellett szeretetükre, a gyermek igényeinek megértésére és türelemre van szükségük, hogy ne csak csodagyereket, hanem gyerekcsodát is lássanak gyermekükben.’’ (Gyarmathy Éva)


Letölteni ppt "Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016."

Hasonló előadás


Google Hirdetések