Beszállítói EBK események

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
14. Tétel.
Advertisements

Az áruházak üzemeltetőinek tűzvédelmi feladatai
A munkavédelem speciális kérdései
Munkavédelmi világnap-2014.április 28.
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
Munkavédelmi képviselők fóruma
10. Tétel.
3. tétel.
MEGBÍZOTT ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓK KÉPZÉSE / TOVÁBBKÉPZÉSE
TŰZ ÉS MUNKAVÉDELMI MEGBÍZOTTAK ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSE A Debreceni Egyetem GF Munkabiztonsági Önálló Osztály (MBO) Szervezésében.
Készítette: Mikes Balázs
Munkáltatók és munkavállalók kötelességei
Munkavédelmi előírások rendszere
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Állam munkavédelmi feladatai
Kémiai biztonság 2006/2007. tanév II. félév
A SZEPTEMBER 7-ÉN BP.KELETI PÁLYAUDVARON TÖRTÉNT KISIKLÁSOS BALESET VIZSGÁLATA Két hasonló kisiklás Európában KBSZ SZAKMAI NAPOK Budapest, 2007.
Kártérítési felelősség
Új kihívások a katasztrófavédelemben
Mandrik István ügyvivő Munkavédelmi Bizottság munkáltatói oldal
17. tétel.
A munkavédelmi képviselő részvétele a munkabalesetek kivizsgálásában, a foglalkozási betegségek megelőzésében Némethné Márton Erika TVK Munkavédelmi Bizottság.
Magyar szerepvállalás az EDF Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók érdekeinek megjelenítési lehetőségeire. Dr. Kurunczi.
Munkahelyi egészség és biztonság
Érintésvédelem Készítette: Szántó Bálint.
A rendelet célja a munkahelyen jelen lévő, veszélyes anyagok és veszélyes készítmények expozíciójából eredő egészségi és biztonsági kockázatok elkerüléséhez,
Hatósági ellenőrzések és annak tapasztalatai a fürdők szemszögéből
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Ipari katasztrófáknyomában 6. előadás1 Mélységi védelem Célok: Eszközök meghibásodása és emberi hibák esetén bekövetkező meghibásodások kompenzálása A.
MOL-csoport Kivitelezői EBK rendszere – Új elemek
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Dr. Izsó István Zalakaros, május 17.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Előadó: Tarcali Mihály
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
AMSz – HSE_1_G7.1.1_TVK5.1 Alapvető Munkabiztonsági Szabályok A munkavégzés engedélyezésének új szabályozási keretrendszere.
Vállalkozók új EBK oktatási rendszere
MeFTIR alkalmazás kivitelezőket érintő aspektusai
Ellenőrzés, karbantartás, felülvizsgálat
HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK TAPASZTALATAI
Beszállítói EBK Fórum Kurucz Csaba Tiszaújváros, október 4.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
Munkavédelem munkabiztonság - munkaegészségügy
„Jogszerű? Legyen!- JOGSEGÉLY+ Mini Szakmai Konferencia”
Balesetbiztosítás. Milliós segítség Választható csomagok, fix díjtételek Nem kell tarifálni! Nincs egészségügyi kockázatelbírálás!
BIZTONSÁGTECHNIKA ÉS MUNKAVÉDELEM
Készítette: Kincses László
Hogyan készülünk fel a évi nagyjavításra? FF és EBK.
„BIG JUNE” Hogyan készülünk fel a évi nagyjavításra?
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
Munkára képes állapot ellenőrzésének anomáliája a munkahelyen Poór László ügyvezető.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
„A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia február 1. A munkabalesetek vizsgálata a évtől hatályos előírások szerint.
A munkáltató munkavédelmi kötelezettségei Összeállította: Dr. Váró György.
PENTSTAR SERVICE KFT. EBK különdíj 2014 TVK győztese EBK vezető – Károlyi Róbert.
Felkészülés a munkavédelmi ellenőrzésekre Összeállította: Szabó Béla munkavédelmi referens Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály.
Munkabaleseti gyorstájékoztató Transzformátorszekrényben mérőóra csere közbeni ívsérülés Alsóőrs június 11. kb óra.
Tűz- és Munkavédelmi oktatás Immunológiai Intézet 2014.
2016 Nagyleállás előtti vállalkozói fórum Viszóczki István Tiszaújváros.
A közfoglalkoztatás munkavédelmi szabályai Viktor Veronika Tolna Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv március.
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
A munkavédelmi törvény évi legfontosabb változásai Dörner Rezső munkavédelmi szakmérnök.
Munkahelyi biztonság és egészség
Található-e hurokvágány a kocsiszín területén?
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
Elektromos kéziszerszámok, kisgépek érintésvédelmi ellenőrzése
Földmunkagépek emelőgép üzemmódban
ÜDVÖZLÜNK A VÁLLALKOZÓI FÓRUMON!
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
Előadás másolata:

Beszállítói EBK események TVK Beszállítói Fórum Tiszaújváros, 2012. október 3. Kurucz Csaba Petrolszolg FF és EBK vezető

DUFI – AV-3 aknába csúszásos baleset A karbantartók feladata az előkészített vezetékre történő karima felhegesztése. A tűzveszélyes munka előkészítése során, az ott található szintáttörést ponyvával fedték le a kezelők. A karbantartást végző munkavállaló a takaróponyvára lépve, a szintáttörésbe esett.

DUFI – AV-3 aknába csúszásos baleset Okok: A szintáttörést korábban fedő takarólemez nem állt rendelkezésre és a beesés elleni védelem egyéb módon nem került kialakításra. A karbantartást végzőnek erről nem volt tudomásuk és előzetesen nem ellenőrizték. Intézkedések: A munkaterület előkészítése során, amennyiben az szintáttörések, csatornák, aknák és hasonló felületek letakarásával jár, meg kell győződni arról, hogy a takarás megfelelő teherbírású felületre történjen. Amennyiben a letakart felület teherbírása nem megfelelő, kiegészítő teherbíró felület kialakítása (pl. pallóterítés) szükséges, vagy a veszélyes területet fizikailag körül kell határolni. A munkaterület megfelelő előkészítettségéről a munkát végzőknek is meg kell győződniük. Amennyiben hiányosságot tapasztalnak, a munkairányító köteles a tevékenységet felfüggeszteni.

DUFI – Aromás üzem, vegyi anyaggal történő érintkezés A nagy leálláson dolgozó cég alkalmazottjai a DUFI Aromás Üzemében, a Xilol Izomerizálóban végeztek tömítéscserét egy csőhíd melletti járószintre épült állványon. A leállás előkészítése során kiblindelt csőszakaszon található szerelvény tömítését kellett kicserélni. A szerelvény eltávolítása követően a csővezetékből váratlanul xilol elegy folyt ki, ami a dolgozók ruházatára illetve egyikük arcára került. A sérülteket a helyszínen ellátták, majd kórházba további ellátásra és megfigyelésre szállították. A baleset munkanapkieséssel nem járt.

DUFI – Aromás üzem, vegyi anyaggal történő érintkezés Okok: A megbontott csőszakaszban, a rendszer leürítését és inert gázos öblítését követően is maradt veszélyes anyag. A helyszínen dolgozó munkavállalók nem rendelkeztek teljes körű információval a veszélyforrásokról és a védekezés módjáról. Intézkedések: A munkaengedély kiállításakor, a technológia üzemeltetőjétől minden információt meg kell kapni a lehetséges veszélyforrásokról és ezekről minden munkavégzőt tájékoztatni kell. Információk alapján meg kell határozni a biztonságos munkavégzés szabályait és a szükséges egyéni védőeszközöket.

DUFI – 10038 tartály, munkabaleset Az 10038 számú tartálynál rekonstrukciós munkákat végeztek. A beépített stabil oltórendszer felújítás során, a karbantartást végző munkatárs egy hosszabbítót akart csatlakoztatni az elosztószekrénybe. Az előző napi esőzés következtében átázott talajon megcsúszott és lába kibicsaklott.

DUFI – 10038 tartály, munkabaleset Okok: A tartálynál folyó egyéb munkálatok során a munkaterület átrendezésre került. Ennek következtében az elosztó egy nem biztonságosan megközelíthető helyre került. Intézkedések: A munkaterület biztonságos kialakítása a területfelelős, ezen esetben a fővállalkozó felelőssége. A hasonló esetek elkerülhetősége érdekében, a fővállalkozó területi képviselője köteles kialakítani az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeit (pl.: a biztonságos közlekedési és menekülési utakat, meghatározni az anyagok, veszélyes- és nem veszélyes hulladékok tárolásának helyi szabályait, stb.).

DUFI – Recirk-2 áramütéses munkabaleset A hálózat 2-4-es aknáinál végezték a vízleeresztő csövek hegesztését, illetve varratjavítási munkálatait. A művelet során használt sarokcsiszolót a munkavégzés megkezdése előtt ellenőrizték és a alkalmasnak találták. A használat során a sarokcsiszoló műanyag burkolata egy mozdulat során váratlanul lecsúszott, így a tevékenységet végző jobb kezének hüvelykujjával valószínűleg a villanymotor szénkeféjéhez ért. A munkavállalót áramütés érte, pillanatra egyensúlyát vesztette, keze, mindkét alkarja görcsbe rándult, a sarokcsiszoló működése a burkolat elmozdulása után azonnal leállt, csak a korong forgott tovább a tehetetlensége miatt.

DUFI – Recirk-2 áramütéses munkabaleset Okok: A baleset kapcsán állásfoglalást kértünk a hivatalos márkaszerviztől, hogy mi okozta a villamos eszköz burkolatának üzem közbeni lecsúszását. A szakszerviz arra a megállapításra jutott, hogy a készülék nem eredeti alkatrészekkel (szénkefe, hálózati kábel, házfedél rögzítő csavar) van ellátva, azonban nem fogalmazott meg konkrét véleményt a balesettel kapcsolatban. Intézkedések: Az újabb balesetek elkerülése érdekében a sérült munkáltatója elindította minden kézi villamos berendezésének szemrevételezéssel történő soron kívüli felülvizsgálatát. Továbbá a balesetet okozó géppel megegyező típusú sarokcsiszolóinak fokozatos kivonását.

Köszönöm a figyelmet! 10