„Lépj egyet előre „ program és a Munkaügyi Központok támogatott képzési lehetőségei Csongrád Megyei Munkaügyi Központ Előadó: Lippainé Deák Emese közvetítő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának feladatai és lehetőségei a hátrányos helyzetű álláskeresők munkerő-piaci integrációjának elősegítése.
Az aktív eszközök a munkaerő-piacon
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
Pécsi Regionális Informatikai Szakképzési Fórum Pécs, szeptember 10.
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
általános főig. helyettes
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Szőke István Szakmai igazgató Dombóvár - Roma Fórum.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A szakképzetlen, szociálisan hátrányos helyzetű, munkanélküli emberek (fiatalok) munkaerő-piaci és társadalmi (re)integrációjának elősegítése integrált.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Munkaügyi Központ szerepe, feladatai SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
„Út a munkához”program 2009-es képzési tapasztalatainak bemutatása az Észak-magyarországi Régióban „Út a munkához” program 2009-es képzési tapasztalatainak.
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTŐ TÁMOGATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK ÉV Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Szombathely Szombathely,
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
A felsőoktatási fejlesztési részhozzájárulásról (képzési hozzájárulás) október 19. dr. Halász Zsolt.
A szaktanácsadás támogatása között
Álláskeresőként történő nyilvántartás
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Az együttműködő partnerek szemszögéből Pártfogói konferencia december 9. F OGLALKOZTATÁSI F ŐOSZTÁLY Tamásné Lehoczki Aranka osztályvezető.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
MUNKAERŐPIACI FOLYAMATOK Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szombathely Szentgotthárd, február 15.
Az „Út a munkához” program tapasztalatai és eredményei a munkaügyi szervezet tevékenységében Székesfehérvár, július 14.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
Tájékoztató az Ifjúsági Foglalkoztatási Kezdeményezés (Youth Employment Initiative - YEI) végrehajtásáról Jogszabályi háttér 1304/2014 EU Rendelet IV.
Társadalmi tudatformálás
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
A célcsoport bevonásának lehetőségei és gyakorlata a projektben
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
„Út a munkához”program
Székesfehérvár, július 14.
A magyar felnőttképzés rendszere - a szakértők szemével
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

„Lépj egyet előre „ program és a Munkaügyi Központok támogatott képzési lehetőségei Csongrád Megyei Munkaügyi Központ Előadó: Lippainé Deák Emese közvetítő ügyintéző

I.I. A program célja, időtartama, forrása A magyar felnőtt lakosság képzettségi színvonalának növelése érdekében olyan képzések indítása, amelyek során az abban résztvevők a korábbi képzettségi vagy/és tudásszintjüknél egy szinttel magasabb szintre kerülnek. A program február 1-től április 30-ig tart. A programba való jelentkezés május 31-ig, illetve visszavonásig tart. Az eredetileg 4 milliárd forint kerettel meghirdetett programban 11 ezer felnőtt képzését tervezték, de sikerült a forrásokat további 280 millió forinttal kiegészíteni, így további kétezer ember támogatását vállalta a Foglalkoztatási Hívatal. A keret 75%-a uniós forrás. A programban való részvétel saját erőt nem igényel.

3 II. A programban résztvevők 1. Felnőttek, akik 6 osztályt végeztek, és az alapfokú iskolai végzettség megszerzésére irányuló képzésben kívánnak részt venni; -akik 6 osztályt sem végeztek el, de felzárkóztató képzésben, majd azt követően szakképzésben kíván részt venni; -alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, de nincs szakképesítése, és annak megszerzésére irányuló képzésben kíván részt venni; -érettségivel rendelkezik, de nincs szakképesítése, és az érettségire épülő szakképzésben kíván részt venni; -már van szakképesítése, de arra épülő új szakképzésben kíván részt venni.

4 2. Akkreditált felnőttképzést folytató intézmények, akik -kérték a programban való részvételüket, -Hozzájárultak, hogy a Hivatal által közzétett kínálati listán szerepeljenek; -Tájékoztatták a Hivatalt az intézmény, ill. a képzés adatairól; 3. Foglalkoztatási Hivatal: -A program szervezése, -Szakmai követelmények érvényesítése, -Jogosultságok vizsgálata, -Szerződések megkötése, számlák kifizetése, -Szakmai és pénzügyi ellenőrzés. 4. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat területi intézményei (munkaügyi központok és kirendeltségeik) 5. Egyéb szervezetek civil szervezetek, önkormányzatok, ill. személyek (mentorok)

5 Felnőtt Képző intézmény Foglalkoztatási Hivatal Támogatási szerződésFelnőttképzési szerződés Együttműködési megállapodás III. A képzési program szereplőinek szerződéses kapcsolata

6 Támogatható képzések 1 A képzés formai megfelelősége (képző intézmény és a képzés) 2 A képzés iránya: - Alapfokú iskolai végzettség megszerzésére irányuló felzárkóztató; - OKJ-s szakképzés; - Programakkreditációs tanúsítvánnyal rendelkező képzés 3 A képzés időütemezése: óra között - a vizsgáztatással együtt december 31-ig megvalósul 4 Munkaerő-piaci indokoltság: A szakképzettség megszerzésére irányuló képzés akkor támogatható, ha - adott megyében hiányszakma vagy -- munkáltatói nyilatkozattal igazolja, hogy adott szakképesítés megszerzése a munkáltatói igénynek megfelel.

7 IV. A képzés alanyaira vonatkozó prioritások -A keretek 70%-át az alacsonyabb (legfeljebb alapfokú iskolai) végzettséggel rendelkezők képzésére kívánjuk fordítani; -A támogatásra jogosultak között előnyben részesülnek: a) az alacsonyabb iskolai végzettségűek, b) állásnélküliek, c) az ellátásban levő munkavállalási korú inaktívak, d) az egyéb inaktívak e) akik a mentorok javaslatára, közreműködésével kerülnek a képzésbe f) azok a felnőttek, akiknek a képzettség megszerzése esetén a mikro - és kisvállalkozásoknál nyílik lehetőség a foglalkoztatásra

8 V. A képzés alanyaira vonatkozó prioritások -A szakképzés megszerzésére irányuló képzésekben résztvevők esetén a támogatásokat olyan felnőttek támogatására fordítjuk, akik keresett szakmákra irányuló képzésekben vesznek részt. -A munkaviszonyban állók esetén csak a felzárkóztató, valamint az OKJ szerinti szakképzésben való részvételt támogatjuk. -A prioritások alapján kvóták kerülnek kialakításra. -A megyénkénti és kategóriánkénti kvóták a beérkezett kérelmek ismeretében az indulástól számított 2 havonként felülvizsgálatra és szükség szerint módosításra kerülnek.

9 VI. A támogatás  Formája:  A képzési költséget és a vizsgadíjat a hallgató nevére szóló számla ellenében a Foglalkoztatási Hivatal a képző intézménynek fizeti. A képzés sikeres befejezése esetén további egyhavi minimálbér összegének megfelelő utólagos juttatás kifizetésére van lehetőség.  Mértéke:  - Teljes képzési költség + vizsgadíj (átlag ,-Ft/fő)  (elméleti képzés 240 Ft/óra, gyakorlati képzés 560 Ft/óra+vizsgadíj, akkreditált képzések esetén 400ft/fő/óra, felzárkóztató képzés 350 Ft/órafő, fogyatékkal élő esetén 780ft/fő/óra).  - Egyhavi minimálbér (2006-ban ,-Ft, 2007-ben ,- Ft)  Időtartama:  A képzés időtartama, illetve 1 hónap.

10 VII. A programba való bekerülés elősegítésének módja és a programban résztvevők feladatai 1. Munkaügyi központok kirendeltségeinek feladata: --Tanácsadást nyújt az induló képzésekről, a képzésbe kerülés feltételeiről, javaslatot tesz a legmegfelelőbb képzési, támogatási formára. --Együttműködik a képző intézményekkel, a Hivatallal, és a mentorokkal a hátrányos helyzetű felnőttek képzésbe vonása érdekében. --Rendszeres tájékoztatást nyújt a mentorok részére az elérhető képzési ajánlatokról.

11 2. Mentorok: -A Hivataltól és a munkaügyi központok kirendeltségeitől kapott instrukciók alapján működnek közre a hátrányos helyzetű felnőttek képzésbe vonásában. -A hátrányos helyzetű felnőttek képzését, képzésbe vonását, a Hivatal – megyénként 2 fő – mentorálással megbízott szakembere segíti. -Feladatuk a programba vonható személyek felkutatása, a munkaügyi kirendeltségekhez történő eljuttatásuk, segítésük a képzés ideje alatt. -A konkrét képzési támogatási forma kiválasztásával kapcsolatos testreszabott tanácsadást a mentorok által támogatott felnőttek esetében is a kirendeltség végzi.

12 A program jelenlegi állása Összes eddigi jelentkezettek száma: fő Ebből támogatott: fő Lemorzsolódás aránya: 2% Elbírálásra vár további: 1314 fő Levizsgázott hallgató: fő Az ösztöndíjat megkapta: fő

13 A második Nemzeti Fejlesztési Tervben a Lépj egyet előre program az első megvalósítani kívánt programok között szerepel, ezért jövő májustól újabb indítása várható. A korábban elutasított, 8 általános iskolai végzettségű hallgatókat újra megkeresik, hogy más, a térségben induló megfelelő tanfolyamot ajánlják fel nekik A hiányszakma listát aktualizálják. A program lehetséges jövője

A „LÉPJ EGYET ELŐRE” program létszámkeretei Csongrád megyében (összesen 500 fő) állástalan állásban állástalan állásban állástalan állásban 2760% 1840%9%Szakképzett 6360% 4240%21%Érettségi 16860% 11240%56%8 általános 7014%< 8 általános

A „LÉPJ EGYET ELŐRE” program lehetőségei Csongrád megyében 13 képző intézmény 18 féle szakma 68 tanfolyam

Hiányszakmák Csongrád megyében °Kerti munkás °t°t°fémforgácsoló °épület szigetelő °kőműves °épületburkoló °parkgondozó°burkoló °NC,CNC gépkezelő°ács-állványozó °Növényvédő és méregraktárkezelő °asztalos °nevelőszülő°abc eladó

Csongrád megyei Munkaügyi Központ további javaslata (hiányszakma lista) Nők célcsoportja: társasházkezelő nőiruha-készítő szociális gondozó és ápoló férfiak célcsoportja: fémforgácsoló épületburkoló érettségivel rendelkezők: logisztikai ügyintéző pénzügyi-, számviteli ügyintéző nemzetközi szállítmányozási és logisztikai menedzser általános iskolai végzettséggel rendelkező fogyatékkal élők részére: számítógép-kezelő (-használó) makói helyszínnel

18 Az eddig beérkezett 847 jelentkező kérelme közül a hivatal 341 fővel kötöttek szerződést. -18 képző intézmény a program résztvevője -alacsony iskolázottságúak bevonása (Apátfalvi Cigány Közösségi Házban 7-8 osztály befejezésére indított tanfolyam) A „LÉPJ EGYET ELŐRE” program alakulása Csongrád megyében

1.1. A MpA FA megyei képzési kerete terhére A támogatás alanyai: Az Flt. 14. §-ában meghatározott személyek • álláskereső • pályakezdő • gyes, gyed, gyet, terhességi gyermekágyi segély, ápolási díj – ellátásban részesül • közhasznú munkás • munkaviszonya várhatóan egy éven belül megszűnik • foglalkoztatása képzés nélkül nem biztosítható Képzési támogatási formák – forrás szerint

A választható képzések köre: • A megyei munkaügyi központ éves képzési listája (ajánlott) • Egyénileg választott képzés (elfogadott) Támogatások: • a képzési díj %-a • 90%-os utazási kedvezmény • keresetpótló juttatás • költségtérítés

Csongrád megyében a megkezdődött és lezárt tanfolyamok Ajánlattételi felhívás: március 8. Ajánlattételi felhívás: március szakirányban 31 szakirányban 63 tanfolyam indult 63 tanfolyam indult

1.2. A regionális képző központ programjai ( 23/2005.(XII.26.) FMM rendelet) A támogatás alanyai: • hátrányos munkaerő-piaci helyzetben lévő álláskeresők • munkaviszonyban álló felnőttek meghatározott köre

A választható képzések: • megyei munkaügyi központtal közösen egyeztetett képzési lista Támogatások: • képzési költség 100%-a • 90%-os utazási kedvezmény • keresetpótló juttatás • költségtérítés

A Békéscsabai Regionális Képző Központ és a Csongrád Megyei Munkaügyi Központ megállapodása alapján 2006-ban indult megkezdődött és lezárt képzések 1 4 szakirányban 23 tanfolyam indult.

1.3. HEFOP 1.1 program – ESZA A támogatás alanyai: A program résztvevői, vagyis • pályakezdők • tartós munkanélküliek • tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek

Képzési lista: • A célcsoport igényeihez illeszkedő, előzetesen megtervezett képzése • A képzők kiválasztása: közbeszerzési eljárás keretében Támogatások: • képzési költség 100%-a • 100%-os utazási költségtérítés • Megélhetést biztosító támogatás

Csongrád megyében megkezdődött és lezárt HEFOP 1.1 program keretében megvalósult képzések 14 szakirányban 14 szakirányban 16 tanfolyam 16 tanfolyam 9 képző intézmény 9 képző intézmény

utazásmunkanélküli ellátás 100%„Lépj egyet…” utazásker. pótló100%RKK 2006 utazás Megélhetést biztosító támogatás 100%ESZA 2006 utazásker. pótló %DECFA 2006Költségtérítés Ellátás a képzés idején Képzési költség Program 2.1. Támogatások összehasonlítása

2007-ben tervezett képzések: Mpa elkülönített képzési keret terhére tervezett képzések: 19 szakirányban 38 tanfolyam A MpA FA megyei képzési kerete terhére indított képzésekről a Munkaügyi Tanács dönt.

Köszönöm a figyelmüket!