Cseh nyelvről fordította K.P.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Alsónémedi bemutatása
Siófok és környéki hungarikumok
VILÁG ÖRÖKSÉGE – MAGYAROSZÁG SZÍVE: A KÁRPÁT-MEDENCE
Alberobello kisváros Olaszország Puglia tartományának Bari megyéjében. Jellegzetes építményei a trullók, melyek különleges, habarcs nélkül, csupán a.
Giethoorn Hollandia Egy falu utak nélkül.
Római építészet Augustus korában
KIRÁNDULÁS ÓFALUBAN II. rész május 8.
Felsőregmec.
Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes.
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Siófok, ahol a FESTŐ műterme áll. Első tájképe is itt készült,
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
1963-ban egy derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepe, Törökország) otthonában egy falat bontott le és a fal mögött meghökkenve fedezett.
A II. VILÁGHÁBORÚ Története Készítette: Orbán Balázs 9/A.
Benito Mussolini
Pannonia Városai.
5. NAP.
Kalotaszentkirály.
Szendrő nevezetességei
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
Cseh nyelvre fordította:
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Budapest.
Cseh nyelvről fordította K.P.
Budapest nevezetességei!
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
Ungvár.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Aiguille du Midi Autoklikk 5mp.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
csodás Palotaszállója Isaac Stern – Massenet: Meditation
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Történelmi vonatkozások
automatikus Iseltwald és Giessbach Svájcban, a Berni Kantonban, a Brienzi tó partján található festői szépségű települések.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
Bér bemutatása.
Készítette: Dóbiás Kinga
Tevel (Bonyhádi kistérség).
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
KAMOND.
 A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi.
Nagykároly Készítette:
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
Alberobello Olaszország.
Svájc – Golden Pass Line
Copacabane Strand mehr USA FELSŐ-TÓ APOSTOL-SZIGETEK JÉGBARLANGOK
Molnár András bemutatja BERCHTESGADEN SASFÉSZEK FÉNYKÉPALBUMÁT.
régi magyar nevén: Veres-tó)
Somoskői vár Felkészítő tanár: Varga Tamás
Szalay Petra, Almási Lilla
Badacsony Készítette: Szabó Lilla
Budapest Magyarország Hungary
KAPRUN.
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Notre Dame Kolostor MONTSERRAT “A FEKETE MADONNA”.
I. Az első világháború és jellemzői Az első világháború frontjai
KAPRUN.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Előadás másolata:

Cseh nyelvről fordította K.P. Alpok területén Berchtesgaden Nemzeti park Cseh nyelvről fordította K.P.

KÖNIGSEE

A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes sóbányáiról, termál forrásokról és Németország egyik legmélyebb taváról, a Kőnigsee-ről, melynek mélysége192 m. A nemzeti park területének legmagasabb hegycsúcsa Watzmann csúcs (2714m t.f.) és szintén itt található a hírhedt Sasfészek, más néven Kehlsteinhaus, Adolf Hitler valamikori kedvenc erődítménye.

A tó kilátóhelye

A tavon csak elektromos hajtású hajók közlekedhetnek.

Tó feletti köd

A tó vize nagyon tiszta, ivóvíz minőségű, kézi hajtású csónakok használata és fürdés, úszás a tóban nem engedélyezett.

SASFÉSZEK

Sasfészek a nemzeti park legfőbb attrakciója egy keskeny csúcsháton helyezkedik el 1834 méter t.f. magasságban, közel a Kehlstein hegycsúcshoz. A Sasfészek a legtöbb térképen Kehlsteinhaus néven szerepel. Ezt a szállót Hitler 50-edik születés- napjára hű munkatársai 1937-38 nyarain 13 hónap alatt építették fel. A megközelítése Obersalzberg kb. 1000 m magasságú hegyi településből hegyi úton, néhány sziklába vágott alagúton át és végül a hegy belsejébe épített felvonóval lehetséges.

Autóút a Sasfészekhez

Autóbusz parkoló a Sasfészek alatt

Alagút a felvonóhoz

Kilátás a Sasfészek teraszáról

A Sasfészek fő helyisége az úgynevezett Oktagon, egy nyolcszögletű terem kandallóval. Ma ez szolgál vendéglőként. Innen nyílik Éva Braun szobája és egy üvegezett galéria, melyről csodálatos kilátás van a környező hegyekre. A Sasfészek alatt lévő Obersalzberg települést a nácik erőszakkal kisajátították. Itt húztak fel beton épületeket vezetők részére óvóhelyekkel Hitler itt rendezte be magának a Berghof-nak nevezett pihenőhelyett és itt irta a „Mein Kampf“-ot a 20 –as években.

„Oktagon“ vendéglő

A SASFÉSZEK

Kereszt a „Sasfészek“ felett

A második világháború végén 1945.április 25.-én a szövetségesek teljesen lebombázták az Obersalzberg települést, de a Sasfészket magát a hegycsúcson nem sikerült eltalálni. Az alsó település megsemmisült. Néhány évvel később az alsó település romjait felrobbantották annyira, hogy csak néhány épület alapja maradt meg.

Szent Bartolomei templom

SZENT BARTOLOMEI TEMPLOM Berchtesgaden Bajorországhoz csatolása óta (1810-tól) a Kőnigsee tavon, Hirschau félszigeten áll a bajor királyok vadászkastélya. Ma vendéglőként szolgál. Mellette áll a 1134-ben épült Szt.Bartolomei templom, mely mai alakját 1697-ben kapta. A tavi hajójáratok ennél a zarándok- helynél kezdik a turistáknak a környék bemutatását. A templom és kastély az időjárás függvényében csak évente kétszer közelíthető meg. A templom alapjai kb. 900 évesek, az akkori Chunigesee partjain alapították, Szt. Bartolomei-nek szentelt bazilikaként .

Kőnigsee környéke

Watzmann (2714 m. T.f..)

Sóbánya

Földalatti határ

Só rétegek

Földalatti tó

JENBACH környéke

Achenseebahn fogaskerekű vasút Végállomás J@ Achenseebahn fogaskerekű vasút