Felnőttképzési akkreditáció. Jogszabályi háttér  a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény  a felnőttképzést folytató intézmények és a felnőttképzési.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kreditpontokkal kapcsolatos tájékoztatás
Advertisements

2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
főigazgató-helyettes
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
JOGORVOSLATI IRÁNYELVEK • A kormányzati árubeszerzésre és építési beruházásra irányuló közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódó jogorvoslatokkal foglalkozó.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
2013. évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései
A Nemzeti Sport Intézet szerepe a támogatási rendszerben
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
1 A felnőttképzés aktuális jogi környezete Nagy Zsolt.
Felnőttképzési tv. és a felsőoktatás Sum István OM
A piacgazdaságra nyitott rugalmas képzési rendszer intézményi jogi megvalósulása. A szak- és felnőtt képzőkkel szemben támasztott szakmai jogi feltételek.
Az új felnőttképzési törvényi változások az uniós projektek tükrében
Szakértői tanácsok az akkreditációs ellenőrzéshez
A felnőttképzés népszerűsítése az FMM és az NFI stratégiájában Március 6. Kossuth Klub.
Akkreditált intézmények és programok ellenőrzése Jókai István a FAT elnöke.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
Intézmény-akkreditáció a felnőttképzésről szóló évi CI. törvény és végrehajtási rendeletei szerint Eger, november 15.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
dr. Szalay Beatrix osztályvezető
Munkavédelmi előírások rendszere
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
A H ARMADIK ORSZÁGBELI ÁLLAMPOLGÁROK KÉPESÍTÉSÉNEK ELISMERÉSE Mészáros Gábor október 21.
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
Az MNB tőkepiaci engedélyezési eljárásai
Pedagógus oklevelek elismerése
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A Felnőtt képzésBEN
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
Ágazati szakképzés változásai
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Szakképzési dokumentumok
A felnőttképzési törvény évi várható módosítása dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály.
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
NAK, Szakképzési Igazgatóság
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Slenker Endre Magyar Energia Hivatal
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Készült Európai Migrációs Hálózat Nemzeti Ülésére
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az OFI szerepe pedagógiai szakmai szolgáltatások megújításában Hancock Márta Budapest február.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
2014. november Rendek Tímea
A jogszabályi környezet változása Tájékoztató a BMK, BNE szakmai fórumán október 30. Óváry István OKM Közművelődési Főosztály szakmai főtanácsadó.
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a felnőttképzési akkreditációról Torma Gabriella FAT titkárságvezető.
Az intézményi és programakkreditáció alapjai, összefüggése és folyamata Rettegi Zsolt felnőttképzési szakértő.
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
Szüksége van-e a közművelődési intézményeknek a felnőttképzésre, miért fontos a felnőttképzésben a közművelődés? november 16. Bagáriné V. Katalin.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
A foglakoztathatóság és a felnőttképzés kapcsolata Dr. Czomba Sándor Budapest november 6.
Minőségirányítás és Akkreditáció Bőhm Zoltán Budapest,
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS A FELNŐTTKÉPZÉSBEN
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Megjelent a végrehajtási rendelet!
Szakfelügyeleti tapasztalatok
Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Előadás másolata:

Felnőttképzési akkreditáció

Jogszabályi háttér  a felnőttképzésről szóló évi CI. törvény  a felnőttképzést folytató intézmények és a felnőttképzési programok akkreditációjának szabályairól szóló 22/2004. (II.16.) Kormány rendelet  az akkreditációs eljárás és követelményrendszer részletes szabályairól szóló 24/2004. (VI.22.) FMM rendelet

Eljárások Kérelemre indult eljárás  intézmény-akkreditáció  program-akkreditáció Hivatalból indult eljárás  akkreditált intézmények-, és programok ellenőrzése

Intézmény-akkreditáció A felnőttképzési intézményben folytatott képzési és felnőttképzési szolgáltató tevékenységnek, az intézmény irányítási és döntési folyamatok szabályozottságának vizsgálata és minőség szempontjából történő hitelesítése.

Intézmény-akkreditáció  a jogszabályoknak megfelelő működés biztosítása  a képzésben résztvevők védelme  az állami források védelme, az állami ráfordítások hatékony és célirányos felhasználásának biztosítása  a vevőközpontú, partnerközpontú működés biztosítása  az intézményi tevékenység nyilvánosságának biztosítása.

Az intézmény-akkreditációs eljárások  teljes eljárás keretében  egyszerűsített eljárás keretében - közoktatási feladatot ellátó szakképző intézmények - adatváltozás esetén 60 napon belül  jegyzék alapján - felsőoktatási intézmények

Az intézmény-akkreditáció alapfeltételei  a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásában szerepel  a felnőttképzést folyatató intézmény legalább egy, általa már megvalósított akkreditált képzési programmal rendelkezik  a szakmai tanácsadó testület által jóváhagyott éves képzési tervvel rendelkezik  a képzés mellett felnőttképzési tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújt

Az intézmény-akkreditáció további feltételei  rendelkezzen –humánerőforrás-tervvel –minőségpolitikával –minőségcélokkal –minőségirányítási rendszerrel –önértékelési rendszerrel  biztosítsa a képzés folytatásához, továbbá a felnőttképzési szolgáltatás nyújtásához szükséges személyi és tárgyi feltételeket  tervezze, fejlessze, értékelje tevékenységét  szabályozza intézményirányítási és döntési folyamatait  működtessen vevőszolgálatot és panaszkezelési rendszert

Az intézmény-akkreditációs kérelem benyújtása  a teljes eljárás keretében a 24/2004. FMM rendelet 2. számú melléklete szerinti formanyomtatványon a mellékletekkel együtt  a közoktatási feladatot ellátó szakképző intézmények esetében a 24/2004. FMM rendelet 5. számú melléklete szerinti formanyomtatványon a mellékletekkel együtt  a felsőoktatási intézmények esetén az OH által megküldött jegyzék alapján  módja: •három összefűzött, nyomtatott példányban (egy eredeti, két másolat) (egy eredeti, két másolat) •és egy gépi adathordozón (CD)

Az eljárási díj összege  Kérelemre indult intézmény-akkreditációs eljárás esetén (teljes eljárás) Ft  Közoktatási feladatot ellátó – más jogszabály alapján meghatározott- szakképző intézmény esetén Ft  Intézmény-akkreditációs egyszerűsített eljárás adatváltozás esetén Ft 7/2002. (XII. 6) FMM rendelet alapján 7/2002. (XII. 6) FMM rendelet alapján

Az akkreditált intézmény kötelezettségei Az akkreditált intézmény kötelezettségei 24/2004. FMM rendelet 13. §.   az akkreditáció érvényességi időtartama alatt az akkreditációs követelményeknek megfelelően kell működnie   a tevékenységéről közreadott tájékoztatókban, valamint a tevékenysége gyakorlása során használt képzési dokumentációkban fel kell tüntetnie az akkreditációs lajstromszámát   a tanúsítvány adataiban bekövetkezett változásokról tájékoztatnia kell a képzésben érdekelt partnereket   az akkreditált felnőttképzést folytató intézménynek a tárgyévi képzési terv jóváhagyását megelőzően évente önértékelést kell végeznie

Program-akkreditáció A képzési célnak való megfelelés, a megvalósíthatóság, továbbá a képzés tartalmi elemeinek és a pedagógiai/andragógiai követelményeknek való megfelelés vizsgálata és minőség szempontjából történő hitelesítése.

A program-akkreditációs eljárások  teljes eljárás keretében •felnőttképzési intézmény által kidolgozott képzési program esetén •a FAT által már akkreditált képzési program átvétele más felnőttképzési intézmény esetén  egyszerűsített eljárás keretében •adatváltozás esetén 60 napon belül (amennyiben az intézmény nem akkreditált)  bejelentés alapján •más törvény alapján akkreditált, vagy hatósági jogkörben engedélyezett program elismerésére irányuló bejelentés esetén  jegyzék alapján •felsőoktatási intézmények

A program-akkreditációs kérelem benyújtása  a teljes eljárás keretében a 24/2004. FMM rendelet 7. számú melléklete szerinti formanyomtatványon a mellékletekkel együtt  a bejelentés alapján beadott kérelem esetében a 24/2004. FMM rendelet 9. számú melléklete szerinti formanyomtatványon a mellékletekkel együtt  a felsőoktatási intézmények esetén az OH által megküldött jegyzék alapján  módja: •három összefűzött, nyomtatott példányban (egy eredeti, két másolat) (egy eredeti, két másolat) •és egy gépi adathordozón (CD)

- A FAT által akkreditált képzési program más felnőttképzési intézmény részére akkor akkreditálható, ha  a kérelmező intézmény szerződéssel igazolja az átadott akkreditált program felhasználási jogát, továbbá  a kérelmező intézménynél a program megvalósításához szükséges személyi és tárgyi feltételek rendelkezésre állnak.

Az eljárási díj összege Az intézmény által kidolgozott program-akkreditáció iránti kérelem  200 óra alatti képzési program esetén Ft  összóraszámú képzési program esetén Ft  összóraszámú képzési program esetén Ft  1001 óra feletti képzési program esetén Ft A FAT által már akkreditált képzési program más felnőttképzést folytató intézmény által történő felhasználására irányuló program-akkreditáció  200 óra alatti képzési program esetén Ft  201 – 1001 összóraszámú képzési program esetén Ft 7/2002. (XII. 6) FMM rendelet alapján 7/2002. (XII. 6) FMM rendelet alapján

A program-akkreditációs követelményeknek való megfelelés vizsgálata Dokumentumelemzés alapján valósul meg, amely kiterjed az egységcsomag dokumentumainak, valamint a csatolt mellékletek vizsgálatára, ezen belül is különösen:  a képzési program egyes tartalmi elemeinek vizsgálatára  a képzési program meghatározott tartalmi elemei között fennálló összefüggések (koherencia) vizsgálatára, valamint  a képzési program ellentmondás mentességének (konzisztenciájának) vizsgálatára.

A kérelem akkor teljes, ha  valamennyi megkövetelt dokumentum mellékelve van  a dokumentumok a kérdéses időszakra érvényesek  valamennyi kérdésre tartalmaznak válaszokat  a törvényes képviselő által dátummal, aláírással, bélyegzővel hitelesített.

Ellenőrzés Hivatalból indított eljárás, amely kiterjed:  akkreditált intézményekre  akkreditált programokra

Az ellenőrzés célja Az ellenőrzés annak felülvizsgálatára irányul, hogy az intézmény tevékenysége során folyamatosan teljesíti-e az akkreditációs követelményeket.

Ellenőrzés A FAT ellenőrzési jogköre kiterjed:  az intézménynek az akkreditációval összefüggő kötelezettségének teljesítésére  az intézmény-akkreditáció alapjául szolgáló feltételek fennállásának vizsgálatára  az akkreditált program megvalósításához szükséges feltételek fennállásának vizsgálatára.

2007. évi ellenőrzés ütemezése: november – április az ellenőrzésbe bevont intézmények száma: 200 db az ellenőrzésbe bevont programok száma: 50 db

A évi ellenőrzés szempontjai –teljes eljárásban akkreditált intézmények –akkreditált programmal is rendelkező intézmények –intézménytípus szerinti megoszlás (elsősorban nyelvi képzők, szakképző intézmények) –területi megoszlás (Közép magyarországi régió 30%, további 6 régió 60%) –panaszbejelentés alapján kezdeményezett vizsgálat (5%) –2006-ban ellenőrzött és hiánypótlást követően maradt akkreditált intézmény (5%)

A évi ellenőrzés tapasztalatai Az akkreditált felnőttképzési intézmények:  nem tüntették fel a nyilvántartási számot és az akkreditációs lajstromszámot az üzleti dokumentumokon  a megvalósult képzésekről nem vezetik a naprakész nyilvántartást  nem rendelkeznek kimutatással az igénybe vett felnőttképzési szolgáltatásokról  nem tudják bemutatni a nyilvántartásba vett képzéseik képzési programját  olyan képzést is folytatnak, amely nincs nyilvántartásba véve  a képzési program egyes tartalmi elemei hiányoznak  a felnőttképzési szerződések hiányosak nem rendelkeznek jelentkezési lappal, jelenléti ívvel  az SZTT működése és döntései nem megfelelően dokumentáltak.

Az ellenőrzés lefolytatása  helyszíni szemle alapján  intézmény-, és program-akkreditációs szakértők bevonásával  a Ket. szabályai szerint  a FAT ellenőrzési szakbizottsága által meghatározott szempontok figyelembevételével  a mindenkor hatályos jogszabályok alkalmazásával valósul meg.

Elérhetőségek NSZFI FAT Titkársága 1085 Budapest, Baross u. 52. Tel.: 06-1/ Fax: 06-1/

Köszönöm figyelmüket!

A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány, az SZMM Munkaerőpiaci Alap foglalkoztatási alaprészéből támogatja.