„Az embereket könnyebb hülyíteni, mint meggyőzni őket arról, hogy hülyítik őket” Mark Twain.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Advertisements

Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Globalizáció Globalizáció:
A történet helyből csalással indul, hiszen a politikusok arra kérnek felhatalmazást az emberektől, hogy az ő érdekeiket képviselhessék a parlamentben –
Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.
Ezt szavazták meg az év legjobb jének Ha úgy gondolod, hogy boldogtalan vagy, nézd meg őket!
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
A világ 2004-ben Egy Norwég diplomatát, Charung Gollart, arra kértek, hogy az ENSZ-nek egy rajzos prezentáción keresztül mutassa be 2004-ben a világ fő.
Devizaadós történet Avagy mi is történt és történik, fehéren feketén.
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Toma Pál Budapest, március 28.
- 5.PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FOGALMAK ELKÜLÖNÍTÉSE –
A befektetési bank helye a bankrendszerben
Pénzgyárak és problémák Közgazdaságtan alapjai Bevezetés a földrajzba Márton János MFK13F – HUI3O0.
A válság és ami utána következik….
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Megkértünk egy fináncszakembert, magyarázza meg egy olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse...
A fejlődő világ két átka:
Albert Einstein idézetek.
A keynes-i gazdaságpolitika vége? Barcza György. USA gazdasági ciklusok 2.
„Amerikai álomnak hívják, mert aludnod kell ahhoz, hogy elhidd.”
AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK POLGÁRHÁBORÚJA
Dr. Tóth Olga PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar, Szociális munka szak Társadalmi problémák szociológiája Levelező.
Az államtól kaptak engedélyt a „törvényes pénzhamisításra”.
Párizsi kommün.
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
ha le tudnánk kicsinyíteni a Földet, és a 6,5 milliárd embernyi népességet egy 100 lelket számláló falura, és az arányok változatlanok maradnának, akkor…
Az amerikai (USA) kommunikáció
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Az infláció tényezői 2006-ban Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Rt.
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
Láthatatlan Tüntetés Nem mutatják TV-ben, nem beszélnek róla rádióban, nem írja meg az újság sem.
Olvasd lassan és csendben!.
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
A fiskális politika makrogazdasági kihatásai Szapáry György MNB.
Egy hűvös reggelen a washingtoni metró egyik állomásán megállt egy ifjú és hegedülni kezdett. 45 perc alatt 6 szerzeményt játszott, mindet Bachtól. Becslések.
Válság felé sodródik a magyar gazdaság A gazdaság állapota 4 Tovább csökkent a gazdasági növekedés, a legfrissebb adatok szerint 2,4 %-ra esett vissza.
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
A gazdasági válság mint lehetőség Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő RMDSZ, ENP Nagyvárad, szeptember 24.
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
A felsőoktatás néhány demográfiai kérdése A külföldön tanuló hallgatók.
Az Élet Igéje augusztus.
SCBK Befektetés. SCBK Megtakarítások A Magyar lakosság 7-szer több pénzt tart bankbetétben, mint befektetésben Bank betét Pénzpiac A megtakarítások fő.
Olvasd lassan és csendben!
Meg tudod különböztetni a színeket?! OK, Akkor nézd meg ezt a képet...
GLOBÁLIS FALU A Globális Falut, úgy kell elképzelni , hogy az ott élő 100 ember arányosan reprezentálja a Földünk teljes népességét, amely az alábbi populációs.
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Bölcsességek, aforizmák
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
"Izrael egy rákos daganat, amelyet el kell törölni a térképről" Mahmud Ahmadinezsád „Kevesebb mint kilenc perc alatt el lehetne törölni Izraelt a föld.
2008 válság. USA USA jegybank (FED) alacsonyan tartja az alapkamatot. Ez több hitel és jelzáloghitelhez vezet. A bankok nem teszik a pénzt a FED-be, inkább.
Magyar Fenntarthatósági Csúcs Stratégia Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia Budapest, november 23.
Válság és kilábalás László Csaba adópartner
Kereskedelemtan 9 Pénzt vagy életet Fogyasztás, anyagiasság, pénz és boldogság Tóth Gergely.
A pénz időértékének további alkalmazásai Gazdasági és munkaszervezési ismeretek, 2. előadás Készítette: Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
Szükségünk van rasszistákra? A következő fotók egy nemrég a Londoni muzulmán közösség „Vallással a békéért: tüntetésén készültek. Hogy senki sem legyen.
A NAGY GAZDASÁGI VÁLSÁG
„Amerikai álomnak hívják, mert aludnod kell ahhoz, hogy elhidd.”
Imádkozz az Észak-Koreában élő gyermekekért!
Készítette: Koleszár Gábor
Közgazdaságtan II Előadás: Mit akarunk leírni (kapitalizmust), hogyan (tudományosan). Amit tanultunk (egyensúlyelmélet) erre nem alkalmas (nem decentralizált,
Magyar gazdaságpolitika a rendszerváltás után 2. A 2010 utáni korszak
Mikro- és makroökonómia
Előadás másolata:

„Az embereket könnyebb hülyíteni, mint meggyőzni őket arról, hogy hülyítik őket” Mark Twain

United States Of Europe Szovjet Únió és Európai Únió? United States Of Europe „Az Európai Egyesült Államok megalapításával kerülhet ki a válságból az Európai Unió” (Viviane Reding, az EB alelnöke)

Csak 4 olyan ország van, melynek nemzeti bankjai nem állnak kapcsolatban a Rotschild bankárcsaláddal: Irán, Észak-Korea, Kuba és Líbia. A 2001. szeptember 11-i „terrortámadás” előtt még Afganisztán és Irak is ehhez a listához tartozott. „A világ urániumforrásának 80%-a már a Rotschildok kezében van.” 1995-ben dr. Kitty Little (atomtudós)

„Az adós szolgája a kölcsönadónak” (Biblia) Ha az egész világ a feje búbjáig adósa a Bankoknak, és ha az adósság nagyobb, mint a világ összes pénze, (kiszámolhatod) akkor a Bankok honnan vették ezt a sok pénzt, és hogyan tudták azt kölcsönadni? A többség fél elismerni: A világtörténelem legnagyobb csalásáról van szó. A hitelpénzt a levegőből állítják elő.

A pénzrendszeri ismereteket kihagyták az iskolai oktatásból. Az egyetemi képzésben is hiányosan és egyoldalúan van leírva.

Nem hallottam róla. A TV-ben meg se említik Izlandot.

Ő alapította USA-ban a „Nemzeti Képzési Szervezetet”. Ez adja az USA „nemzeti alaptantervét”...

A magyar lakosság eladósodottsága 166%-os A magyar lakosság eladósodottsága 166%-os. Görögország 140%-os adósságával haldoklik. USA 1170 ezer milliárd dollárral tartozik Kínának. Jelenleg USA napi 100 milliárd dollár kamatot fizet Kínának az adósságok után.

Az emberek olyan dolgokat vásárolnak, amikre nincs szükségük, olyan pénzből, ami nem az övék. A Rabszolga kapott lakhatást, kaját, mást nem. Fizetésedért kapsz lakhatást, kaját, mást nem. - Vagy már azt sem? A média: 6 óriási társaság határozza meg, hogy mit néz, hallgat vagy olvas a világ. Ez a 6 társaság óriási hatást gyakorol a közvéleményre.

Misem áll tőlük távolabb, mint a világ legbefolyásosabb emberei” Misem áll tőlük távolabb, mint a világ befolyásolása.

Ezt az adósságot soha nem lehet kiegyenlíteni. A kínai gazdaság teljes hitele a GDP 190 százalékát teszi ki. (5 éve sokkal kevesebb volt) Minden harmadik amerikainak 7 hitelkártyája van. 46 millió amerikai ételjegyre szorul. 147, egymással szoros kapcsolatban álló cég tulajdonában van a világ nagyvállalatainak 40%-a (Svájci Federal Institute of Technology által végzett tanulmánya) Földünk államainak összesített adóssága a sokszorosa annak, mint amennyi pénzzel ezek az országok együttesen rendelkeznek. Ezt az adósságot soha nem lehet kiegyenlíteni.

USA gazdasága és a mentőcsomagok hatása. New York City polgármestere mondta 1922-ben: A köztársaság igazi ellensége a láthatatlan kormány, ami hatalmas polipként terjeszti ki karjait nemzetünk felett. De hagyjuk az általánosságokat! Kimondom, hogy ennek a polipnak a feje a Rockefeller-Standard Olajvállalat érdekeltségi köre és a hatalmas bankházak Csoportja. Ezeknek a nagyhatalmú bankároknak a zárt társasága irányítja az egész amerikai kormányt saját önző érdekeik szolgálatában. Ők irányítják mindkét pártot, ők írják a politikai platformokat, készítenek bábokat a pártvezetőkből, kihasználva a magáncégeket és minden és bármilyen eszközt, hogy a közhivatalokba kizárólag olyan emberek kerüljenek, akik mindent megtesznek, amit a korrupt nagyvállalatok diktálnak. (John F. Hylan) USA gazdasága és a mentőcsomagok hatása.

BANKOK...

A devizahitel egy illúzió, hiszen svájci frank alapú kölcsönt úgy adnak a bankok, hogy ők nem vettek frankot, náluk nincs letétbe helyezve a svájci frank. (ha így lenne, akkor lényegtelen volna az árfolyamváltozás) A bank csak hivatkozik a svájci frankra, mert kicsi a kamat. Ennyi erővel lehetne hivatkozni a galaxis egyik másik pénznemére is.

„IZRAEL ELLEN VAGYUNK, MERT ZSIDÓK VAGYUNK” (anticionista tüntetés) Rengetegen hiszik, hogy a TV-ben bármilyen hírt be lehet olvasni, hogy a cenzúrát már rég eltörölték. Ezek a képek kimaradtak a „Valóságshow-ból”.

A kamatszedéses rendszer rossz. Kamat csapda: A Magán Bank pénzt hoz létre, majd kölcsönadja az államnak. Ezt a pénzt visszakéri. De kamatot is kér – ezt viszont a Magán Bank nem hozta létre kölcsönadáskor. +% MAGÁN BANK ÁLLAM Tehát a kamat nem is létezik. A világ pénzkörforgásában nem bocsájtotta ki sem a bank, sem az állam. Nincs kinyomtatva, és bankszámlán sem szerepel. Emiatt van pénzhiány és csőd a világban. A kamatszedéses rendszer rossz. Eladósodik az állam, majd nagyobb adókkal sújtja a népet, hogy tudjon fizetni a banknak. A végén már a Magán Bank diktálja az adótörvényt is. Ma ezt nevezzük Demokráciának.

Abraham Lincoln-t megölték (1865) PÉNZKIBOCSÁJTÁS Kinek van joga hozzá? A Magán Bank pénzt adna az államnak kamatra. De ha az nem kérne belőle... MAGÁN BANK ÁLLAM Az Államnak is van joga pénzt teremteni. Ha ebből fizetné kiadásait, nem kellene kamatot fizetnie senkinek. Abraham Lincoln amerikai elnök megharagudott a Magán Bankokra, mert nagy kamatot kértek az USA államadósságára. Abraham egyszerűen kinyomtatta az államadósságot és kifizette a Magán Bankokat. Ez volt az egyetlen eset, mikor az USA nem volt eladósodva. Abraham Lincoln-t megölték (1865) Új pénz kibocsátására szükség van, hiszen a föld népessége is gyorsan növekszik. A pénzteremtés okozhat inflációt, de nem mindenhol és nem minden esetben. (Magyarországon például pénzhiány van, itt egy bizonyos mértékig jót tenne)

Lesz járvány ebből az ötletből? CIPRUS: A ciprusiak bankbetéteiből akar elvenni az EU és az IMF, államadósság törlesztésre. Hol van itt „Magántulajdon sérthetetlensége”? Ez ÚNIÓ? Ha egy bankrabló kirabolja a bankot, attól még hozzáférhetsz a pénzedhez. Mi van ha az IMF rabolja ki a bankszámlád? Az Európai Unió elkobozná a ciprusiak magántulajdonát, (bankbetétük egy részét) Lesz járvány ebből az ötletből? Ciprusiak állnak sorban a bankautomatáknál