A bio élelmiszerek olyan növényi vagy állati eredetű élelmiszerek, amelyeket az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítottak elő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Advertisements

A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Az A vércsoport.
A Drog és a Kábítószer fogalma
Lehetnek számunkra hasznosak a mikrobák?
 A föld elég mindannyiunk szükségleteire, de nem elég mindannyiunk mohóságára! Mahatma Gandhi.
A drogok, a kábítószerek és a függőségek
A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA.
Érvek, érvelés.
A magyar fogyasztói szegmensek egészségvásárlása
Öltözködés és kozmetikumok
„Szívünk – lelkünk” egészsége Élelmiszerink minőségi előállítása és ami mögötte van! Készítette Budai Tibor Felkészítő Tanár Csaláné Böngyik Edit Corvin.
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
Paracelsus A meg nem értett tudós.
Alkoholizmus.
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Miért fogyasztunk alkoholt?
A villamos áram élettani hatása
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
Nyugat-magyarországi Egyetem M M EZŐGAZDASÁG - és É LELMISZERTUDOMÁNYI K AR K É Alapképzési (BSc) szakok Alapképzési (BSc) szakok2010. Mosonmagyaróvár.
Nyugat-magyarországi Egyetem
Előnyök és alkalmazási területek
Biogazdálkodás. Maga az elnevezés országonként változik (organikus, ill. szerves, biológiai, ökológiai stb.), lényegében azonban ugyanazt jelenti: olyan.
Bioélelmiszerek Készítette: Simon Elizabet
Bioélelmiszerek Készítette: Csalló Rebeka Felkészítő tanár : Kulicsné Takács Erzsébet Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8400,
Természetes Színezékek
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
Bioélelmiszerek Ravasz Melinda Gréta
Ökológiai lábnyom Öveges József Szakközép és Szakiskola
Készítette: Mezei Anna Iskola: Ihász Gábor Általános Iskola 8542 Vaszar, Fő u. 9. Felkészítő tanár: Szakács Attiláné.
Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
Felelősséggel a környezetért!
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
A helyes táplálkozás.
A sárgarépa és a petrezselyem
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
„Egészségedre” témahét. „Egészségedre” témahét „Egészségedre” témahét.
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
Fogyasztói magatartás 2006
B I O F A R M Integrált ökogazdálkodási K+F EU programok, állatbarát lovarda és regionális nagytestű állatkórház
Biopeszticidek Készítette: Pásztor András március 22.
EGÉSZSÉGMAGATARTÁS Egészségmagatartásnak nevezünk minden olyan tevékenységet, amelyet egy önmagát egészségesnek tartó személy vagy preventív céllal végez,
Növény monitoring Ambrus Á., Györfi L., Vásárhelyi A. Az élelmiszerekben elforduló növényvéd-szermaradékok élelmiszerbiztonsági megítélése 5/2002. (II.
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
Környezettan Előadás Ajánlott irodalom:
Bakteriális fertőzések
A MEZŐGAZDASÁG FÖLDRAJZA
1© Dennis Meadows, 2005 Rendszerszemlélet a felsőoktatásban Élő egyetem - konferencia Budapest, 2005 Április 21. Dennis Meadows
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Testi - lelki egyensúly
Német étkezési szokások
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
PUREX Phase-3 Program. PUREX Phase-3 Mottó: „Legyél kívül és belül mindig tiszta, Ez a hosszú, egészséges élet titka!” (Ősi indiai mondás) (Ősi indiai.
Átalakuló állatorvosi feladatok az élelmiszerláncban Karrierlehetőségek, gyakorlati képzés dr. Oravecz Márton elnök Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága Az élelmiszer-biztonság hazai jogforrási és ellenőrző szervei.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
Ö kológiai termékek jelölése Juhász Ágnes NÉBIH ÉTbI Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
Hulladékvizek veszélyei – lehetséges katasztrófa helyzetek
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
melléklet: Észterek1 diasor
Az italfogyasztás új trendjei
Mitől szennyeződtek el hazánk felszíni vizei?
Az éhezés.
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Bioenergia, megújuló nyersanyagok, zöldkémia
AGRÁR-SZAKIGAZGATÁS I. Előadás levelező joghallgatók számára
Előadás másolata:

A bio élelmiszerek olyan növényi vagy állati eredetű élelmiszerek, amelyeket az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítottak elő.

Bio: olajok,gyógyszerek,é lelmiszerek,italok,tisz tálkodó szerek stb.

Sokan nem is gondolnának arra,hogy a szeszes italok közül mértékletesen fogyasztva a vörös biobor is jó hatással lehet az egészségre.Ennek lényege,hogy a szőlő termesztés folyamán,semmilyen MESTERSÉGES PERMETEZŐSZERT ÉS ADALÉKOT Nem Alkalmaznak!

a)Sokan betegségből (emésztőrendszeri problémák,rákos megbetegedés) történő felgyógyulásukat követően, túlnyomórészt ezen ételeket fogyasztanak. b)Sok túlsúlyos,vagy fogyni vágyó ember tért rá ilyen ételek fogyasztására. c)Sokan pedig a ‘divat’ és reklámok hatására próbálják ki az efféle ételeket.

Források: • Internet • Könyvek • Újságok • Saját gondolatok • Magán jellegű fotók (4;8;11;12;13;15-ös dián)