Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Német étkezési szokások

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Német étkezési szokások"— Előadás másolata:

1 Német étkezési szokások
Német Gasztronómia Német étkezési szokások

2 Általánosságban A német ételekről a nehéz, zsíros ételek jutnak eszünkbe. Sok német a melegkonyha fogalmára az „Eintopf”-ra (egytálétel) gondol.

3 Étkezési Szokások Az ebéd a fő étkezés amit óra körül fogyasztanak el. A vacsora általában néhány falat vagy egy szendvics. A reggeli zsemle, pirítós vagy kenyér vajjal vagy lekvárral. Nagyon szeretik a müzli tejjel, joghurttal vagy más tejtermékkel fogyasztva.

4 Fűszerek és fűszernövények
A mustárt nagyon kedvelik kolbásszal, gyakran nagyon erős. A torma szintén ismert fűszeranyag. Általában a német ételek sem túl erősek sem túl fűszeresek, a kedvenc zöldfűszerek hagyományosan többek között a petrezselyem, kakukkfű.

5 Jellegzetes német étel
Nagyon közkedvelt a kolbász mustárral tormával. Vágnak hozzá burgonyát és vágnak hozzá egy szelet barna kenyeret. Megszórják egy kis petrezselyemmel és egy kis kakukkfűvel.


Letölteni ppt "Német étkezési szokások"

Hasonló előadás


Google Hirdetések