Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Étkezési szokások az Arab Birodalomban

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Étkezési szokások az Arab Birodalomban"— Előadás másolata:

1 Étkezési szokások az Arab Birodalomban
Az arabok Étkezési szokások az Arab Birodalomban

2 Az arab birodalom kialakulása és térhódításai

3 A korán, ami mindent meghatározott
a birodalom nagy területe miatt volt néhány különbség az étkezésükben a konyha mégis egységes volt, ugyanis a KORÁN pontosan meghatározta, hogy mit lehet enni, mennyit és mikor

4 Az étkezés 12 alapszabálya
Mohamed unokája, Haszan írta össze őket minden igazhitű muszlimnak be kell tartani van benne néhány olyan, amely nem teljesen idegen számunkra, néhány viszont eléggé szokatlan

5 Tiltott ételek elhullott állatok húsa a vér bármilyen formában
a disznó húsa vagy bármely egyéb része alkoholos, erjesztett, részegséget okozó italok

6 Általános ételek

7 Húsok legkedveltebb a birkahús volt ezenkívül: marhahús és baromfi
általában roston vagy parázson sütve készítették el

8 gyümölcsök legkedveltebb a datolya volt
ezenkívül: citrusfélék, füge, gránátalma a csonthéjasokat is kedvelték (pl. mandula, pisztácia) desszert gyanánt fogyasztották

9 zöldségek kedvelték a zöldségetek, sokfélét termesztettek
pl. uborka, padlizsán, cukkini, hagyma, burgonya, olajbogyó a spenót és a mulukhiyah gyakori alapja volt a különböző leveseknek

10 Fűszerek legkedveltebb a fodormenta és a petrezselyem volt
ezen kívül: petrezselyemzöld, zöld koriander levél, bazsalikom, metélőhagyma, kapor, köménymag, sáfrány a fűszerekből jellegzetes fűszerkeveréket állítottak elő (baharat)

11 Italok a forró italokat kedvelték kávé tea


Letölteni ppt "Étkezési szokások az Arab Birodalomban"

Hasonló előadás


Google Hirdetések