Kincs projekt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Merre jár a tekintetünk?
Advertisements

Királyhelmec városunk története
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
 Kiemelkedő utánpótlás nevelés  Saját tulajdonú sportcsarnok  infrastruktúra  Nyitás a szabadidő és közösségi programok felé.
A kolerikus vérmérséklet
A központi igazság kiválasztása
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Munka - lakás - szabadidő egysége és szervezése pszichiátriai rehabilitáció gyakorlatában Dr. Pető Zoltán.
A cserkészet bemutatása
A nevelési-oktatási programmal elérni kívánt fejlesztési célok • A felnövekvő nemzedék egészséges életmódra nevelése, • a szabadidő természetben történő.
Fiatalság kezében a jövő!
Ez itt Magyar ország térképe
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
Geocaching, avagy kincskeresés a 21. században. Geocaching, avagy kincskeresés a 21. században • Rövidfilm • Elérhetőségek • Ládatípusok • Extrák • Ismertető.
VII. NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS augusztus A pedagógus kollektíva az iskolában, az iskolafejlesztés személyi feltételei dr. Várnai Andrásné.
Kémiai Technológia Transzfer Kft. Egy pályázat előkészítése Hasznos tanácsok kutatóknak egy sikeres pályázat benyújtásához.
M ASZKOK MÖGÖTT A gyermekpszichodráma módszerének bemutatása Készítette: Kovács Ágota.
„Keresztény nevelés – egyházi iskola” október 15.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek.
MAKROKÖRNYEZET /1/ ÜZLETI KÖRNYEZET 2. előadás 2006/2007. tanév.
TURIYAM Téma: Önmagunk mibenléte
Két tenorista igaz története.
KNT-Keretmese.
Tartalom mindmap tézis mottó az előadás címe 113/07/2014 Rostás Zoltán Az építészeti program tartalma.
Az animáció Kurzusvezető: Készítette: Dr. Tóth András Palla Melinda
A művészetek születése Bevezetés az irodalomtörténetbe I.
A nagy mesemondó Készítette: Kamenszki Zita.
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
P Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység Összefogása Mélykút központtal” című, TÁMOP / pályázat Company Name.
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
A turizmus alapfogalmai
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
Óvodai portfólió Ferenczei Éva óvodapedagógus
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi Hogyan fogja a gyermekünk használni az internetet? Fiatal családok tervei az internetszabályozással.
H OGYAN KÁROS AZ INTERNET ? E LEMZÉS VII. OSZTÁLYOS TANULÓK KÖRÉBEN Ozsváth Berényi Hajnal KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja.
Katona András Magyar Turizmus Zrt.
ETR generáció váltás Tanterv konverzió előkészítés Tanterv konverzió (ösvényesítés)
Az elméletek és a gyakorlat viszonya a szociális munkában Összeállította: Ágoston Magdolna Forrás: Malcolm Payne: Modern Social Work Macmillan Press Ltd,
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
SZÍVEKET GYÜJTÖK !! Mácz István:.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Akik a céljaikat árkon-bokron keresztül is elérik:
„ Ha fölgyújtjuk a gyermekben a veleszületett szikrát, azzal mindig olyan magaslatok felé nyitunk utat, amilyenekről álmodni sem mertünk volna.” Kristine.
Ezért sokat kaptunk!!! A környék legkorszerűbb egészségügyi ellátásának kiépítéséért. 1. számú választókörzet.
A lényeg kiemelésének művészete
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kinek áll érdekében? - KERETRENDSZER az egész napos iskola nevelési-oktatási.
13+1 ÖTLET DIÁKMENTOROKNAK. Kik a diákmentorok? közel-kortárs szerepazonosság nem szülő, nem tanár +2 év +1 iskolai fokozat +tapasztalat.
INNET Az interaktív térkép Duray Zsuzsa. Mi is az interaktív térkép? Olyan kép- és hangzóanyagokat, feladatokat tartalmazó felület, amely bemutatja a.
GRAFIKAI TERVEZÉS A TANULÁS MOTIVÁLÁSÁRA ÉS A LEMORZSOLÓDÁS KEZELÉSÉRE.
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Bér bemutatása.
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
LEGO Dacta program.
(1970 – ) Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes tornász 2015-ben a Magyar Tornasport Halhatatlanjainak Klubjába került versenyző kategóriában:
A játékos ismeretszerzés új formája a geocaching Dávid János főiskolai docens Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar Szakmódszertani Tanszék
 Nógrádmarcal Nógrád megyében, Balassagyarmattól 10 km-re található zsák település  A Cserhát hegység északi nyúlványának szélén, az Ipoly völgyének.
ÉLETTÉR Közösség- és Településfejlesztő Egyesület.
Játék, szórakozás, egészség
NEVELÉSTUDOMÁNYOK INTÉZETE
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
Előadás másolata:

Kincs projekt

„Bárhol is vagyunk, a világ telis-tele végtelenül apró és finom jelekkel, melyek csak arra várnak, hogy eligazíthassanak minket. Ahhoz azonban, hogy értsük őket, meg kell tanulni a jelolvasás művészetét” (Paul Shepard)

„Kincskereső” projekt A Questing nevezetű kincskereső környezeti nevelési módszer lényege a lakóhelyünk rejtett természeti és kulturális értékeit felfedezve ahhoz egy kalandos „kincskeresés" során minél több felfedezőt elvezessünk, úgy hogy ők is részesei legyenek a felfedezésnek.

A kincskeresés története 1854 James Parrov a közeli mocsárba, tőzeg párkány alá üvegbe rejtette a névjegyét 1908 – ban már 1741 aláírást tartalmazott a füzetke az üveget bádog dobozra cserélték és képeslapokat is elrejtettek benne, innen kapta a nevét „Lattenboxing”, azaz levelesládázás 1938-tól több helyen jelentek meg a levelesládák, majd valaki térképet rajzolt az első 15 levelesládához a füzetek mellett a ládákban megjelentek az egyedi bélyegzők 1987 – ben került az ötlet az USA-ba 2007-ben eljutott Magyarországra, (Pisztrángkör, Fűzfa Zoltán)

A „Kincskeresés” egy kreatív és inspiratív módszer, melyet a környezeti nevelésen túl akár a helytörté net, földrajz tanulmányokhoz is nagyszerűen illeszthetnek pedagógusok és a szabadidő hasznos eltöltésére vállalkozó szülők, családok, vagy éppen baráti társaságok. A „Kincskeresés” a település és környékét alapos megfigyelésen keresztül nagyon izgalmas és élvezetes módon mutatja be a résztvevőknek.

Kincskeresés rendszertana „A” kategória – a kincskeresések fő típusai A-1 egyszerű „feladványtól feladványig” típus A-2 ravasz „feladványtól feladványig” típus A-3 betűvadász A-4 számvadász A-5 iránytű használatra épülő kincskeresések A-6 vizuális részleteken alapulók

„B” kategória – térkép és feladvány kapcsolata szerint B-1 teljes térkép- és feladványkészlet B-2 feladvány helyét meghatározó térkép B-3 kincstérkép B-4 térkép nélkül B-5 feladvány nélkül B-6 a feladványokat a terepen helyezik el B-6 „új hajtások” „kakukkfiókák” és egyéb változatok

„C” kategória – téma, illetve szándék szerint C-1 egy helyre vagy megközelítésre összpontosító kincskeresések C-1/a kószálás C-1/b különleges végcél C-1/c különleges útvonal C-1/d különleges módon/eszközzel megközelíthetők C-2 történeten alapuló kincskeresések C-2/a kultúrtörténet C-2/b természettörténet C-2/c helyi hősök és hősnők C-2/d szezonális vagy rövidtávú kincskeresések C-2/e küldetést teljesítő kincskeresések

A kincskeresés megtanít figyelni megfigyelni kutatni interjút készíteni fogalmazni verselni térképezni csoportban dolgozni kíváncsi gyereknek maradni

Mindenkinek jó kincskeresést kívánok Köszönöm figyelmüket Adorján Rita