Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Két tenorista igaz története.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Két tenorista igaz története."— Előadás másolata:

1 Két tenorista igaz története

2 Ez egy történet amelyet talán te is hallottál :
Három tenorista, akik közös énekükkel meghódították a világot : Luciano Pavarotti, Placido Domingo és José Carreras. Azok is akik sosem látogatták meg Spanyolországot, tudnak a rivalitásról a katalánok és a madridiak között. Placido Domingo madridi, José Carraras katalán. A politikai eltérések tették, hogy ez a két tenorista ellenségesen viselkedett egymással szemben. És mivel mind a ketten híresek voltak az egész világon, ezért a szerződésükbe mindig bele- foglaltatták, hogy csak akkor fognak fellépni, ha a másik fél nem lesz jelen.

3 1987-ben Carrerasnak nagyobb ellenséggel
kellett szembenézni, mint Placido Domingo. Meglepte az orvosok által kimondott diagnózis: leukémia. A harc a rákbetegség ellen igen fájdalmas volt. Sok operáción és transplantáción ment keresz- tül, amely miatt minden hónapban Amerikába kellett utaznia. Mivel ezek között a körülmények között nem tudott dolgozni, habár gazdag volt - az utazásokra és az orvosokra, költött sok pénz felemésztette a vagyonát. Mikor már semmije sem maradt, rátalált egy jótékonysági szervezetre Madridban, amelyiknek egyetlen célja volt, segíteni a leukémiában szenvedőknek.

4 Ennek a ,,Hermosa“ nevezetű jótékonysági
szervezetnek köszönheti Carreras, hogy legyőzte a betegségét. Mikor meggyógyult kezdett érdeklődni a jótékonysági szervezet felől. Megismerkedett a szervezet munkájával, és megtudta, hogy annak elnöke Placido Domingo. Később megtudta azt is, hogy a szervezetet főleg az ő meggyógyítása érdekében alapították meg. Placido azonban ismeretlen akart maradni, hogy Carreras ne tudja meg, ki segített rajta . A történet legmeghatóbb része kettőjük találkozása ...

5 hogy ilyen hangot elveszítsünk!
Placido egy Madridi fellépésen vett részt, amikor a pódiumon megjelent Carraras, és félbeszakította az előadást . Letérdelt Placido előtt, bocsánatot kért tőle és a közönség előtt köszönetét fejezte ki. Placido segített neki felállni és forró össze- ölelkezéssel megbélyegezték barátságukat. Egy újság író az interjú alatt megkérdezte Placido Domingo-tól: miért alapította a szervezetet és fizette a gyógyulását az ellenségének? A felelet csak annyi volt: Nem engedhetjük meg, hogy ilyen hangot elveszítsünk!

6 Ez egy igaz történet az emberi szeretetről, amely mint példa szolgáljon az emberiségnek .

7 ,,Mindenben viselkedj úgy, ahogy akarod, hogy mások viselkedjenek veled.,,
Fordította : Mária.Gulyásova május 4.


Letölteni ppt "Két tenorista igaz története."

Hasonló előadás


Google Hirdetések