Telek gondozás Avagy beszámoló Barni módra . Az Úrnak 2011. esztendejét éltük. Április havának 7. napján történt, hogy egy nemes asszony, F ő f ő nök-lélekment.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hosszú útra indultunk…
Advertisements

A tehetetlenség törvénye
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Az én világom Somogyi J (verse).
Steven Saylor texasi születés ű, amerikai író történész diploma, ókortudományi érdekl ő dés mindig regényírónak készült, nem akart kutató vagy akadémikus.
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
A FESTŐ ÉS A FECSKÉK.
Panasz utca Elköltöztünk
Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bens ő séges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan.
Puskin: Anyegin.
VAN Választásunk? Munkától lóg a nyelve.  Milyen lehet az IQ tesztje? Ha jól van beállítva a stopper, válasza egy kérdésre sem nyer.
Halottak napjára….
A Királyok Királyának élete. Sok - sok évvel ezelőtt élt egy király. Nem volt egy átlagos király. Más volt, mint a többiek. Miért? A legtöbb király palotában.
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)
A vízhordó története.
Gy ő zelem Pecznyik Pál verse Gy ő zelem, ha már nem világ szerint járok,
Menedzser Lecke - 1 Hirtelen feltűnt egy tigris, ráugrott a nyúlra
Újévi vidámságok Néhány válogatott humoros mondás – hogy jókedvben fogadd az Új Esztendőt! Gyűjtötte és szerkesztette: Hermess.
Állatok Világnapja.
Szüntelen imádkozzatok. 1.Thessalonika 5: 17
Bécsi klasszicizmus Joseph Haydn
Ilyenek vagyunk mi A NAGYPELESEKEI ÁLTALÁNOS ISKOLA II. OSZÁLYA.
Alapige Jón 3,1-5.10; 4,1. 'Az Úr igéje másodszor is szólt Jónáshoz: Indulj, menj Ninivébe, a nagy városba, és hirdesd ott azt az üzenetet, amelyet én.
A keskeny úton vígan megyek, jöhetnek közben völgyek, hegyek,
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
GONDOLATOK AZ OSZTÁLYF Ő NÖK ÉS A GYERMEKVÉDELMI FELEL Ő S EGYÜTTM Ű KÖDÉSÉR Ő L Csillag Ferenc – pedagógiai szakért ő.
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Pozitív gondolatok "Megígérem magamnak... Automatikus.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Szerző: a szövegek és képek az internetről
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
A vízhordó története.
Március jeles napjai.
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
A világ teremtése Indiai teremtéstörténet.
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Ültetési rend Jelzések:
Az én világom Somogyí J (verse).
A FÉRFIAKról Zene: „Az igazi férfi”.
Ady és Párizs 30/A.
Névnapi Köszöntö - néhány humoros bölcsességgel és nosztalgia zenével.
Három kérdés Problémamegoldás.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
A pontos idő: 18:58.
A vízhordó története.
Mélységi bejárás Az algoritmus elve: Egy kezdőpontból kiindulva addig megyünk egy él mentén, ameddig el nem jutunk egy olyan csúcsba, amelyből már nem.
Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem akinek megveszed a bundát meg a kocsit, aztán este fáj a feje...
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
egy ici-picikét (Bokrétás András) Ha az alkoholizmusnak van határa, akkor én kettős állampolgár vagyok.
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
Assisi Szent Ferenc.
1 TANULÁSI TÍPUS TESZT.
Szól-e még Isten az emberekhez?
RENDŐRVICCEK.
Dicséretek – 4/1 Az én Uram dicső Megváltó, Segít, akárhová megyek. Csodáiról tudok beszélni, Mindenki lássa meg! Mindenki lássa meg, Az én Uram dicső.
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
AUTOMÁTICO Fülemüle vagy csalogány dala.
Gazdagabb vagy bárkinél,
A BŰNESET.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Hazafelé. Anyám elköszönt. Búcsúzni kellett. S kérdése halk volt, mint a lehellet.
Munka törvénykönyv változás
Hitvallók a történelem során
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
SZÁMVITEL.
AZ ÉLELMEZÉS ÉS GAZDÁLKODÁS JÖVŐJE.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Előadás másolata:

Telek gondozás Avagy beszámoló Barni módra 

Az Úrnak esztendejét éltük. Április havának 7. napján történt, hogy egy nemes asszony, F ő f ő nök-lélekment ő Ági alattvalóinak azt a feladatot adá, hogy m ű veljék meg sz ő l ő s kertjét. Els ő fejezet: A feladat

Néhány alattvaló galád módon megtagada engedelmeskedni és más elfoglaltságot talála magának. Ámde lészen 3 h ű séges, derék, dolgos lélek, akik aláveték magukat F ő f ő nök- lélekment ő Ági asszony akaratának, és leutazának Balatonalmádiba, hogy ottan munkára adják fejüket. Róluk és az önnön dics ő tetteikr ő l hallgassátok szavam:

Történetünk elején magányosan bolyongott els ő és egyetlen n ő i f ő szerepl ő nk: Félnyakú-szöszke Eszter aki idén 24-edszer élte meg a sz ő l ő kapálást, majd a paraszt-elosztón (világi nevén: busz pályaudvaron) találkoza második f ő szerepl ő nkkel, Afgán-segédmunkás Ádámmal. Ennek utána felszállanak ama termetes és légkondícionált szekérre, mely szélsebesen röpíté ő ket F ő fönök-lélekment ő Ági sz ő l ő sébe. Útjuk során meg-meg állt e szekér, s jó pénzért felszállhattak még rá utasok. Így történt, hogy csatlakozott el ő z ő két f ő szerepl ő nkhöz a harmadik f ő szerepl ő nk: Oszlopszer ű -flúgos Barni. Második fejezet: Seregszemle

Minek utána tanácskozának, és lövésük nem lévén hol vala a telekhez legközelebbi szekérletev ő, egyszer csak leugranának a szekérr ő l és elidulának világot látni, el ő bb jobbra. Jobbra nem lészen sz ő l ő s... elindulának hát balra. Balra látának sz ő l ő st, de nem tudván mék út mégyen oda, letérnek az helyes keskeny útról, és választák az rossz széles utat (ejnye bejnye)! Id ő nek múltával megtalálák az sz ő l ő sbe vezet ő utat, ámde közelíték azt hátulról meg. (mindenki másképp csinálja...) Harmadik fejezet: A cselekmény

Lészen ugyanis a Barabás Miklós utca, mely emígyen fest a guglin:

Valójában pedig így:

Mivel már fél napállásnyi id ő óta pereg a munkaidejük, más megoldást nem látván rászánák önmagukat, és átkelének az híres- nevezetes Grand Canyon kisöccsén, az Árkos bozótoson. Ennek utána a sz ő l ő sbe sietének és megismerkedének az sz ő l ő snek gazdájával és nekilátának a munkának, mely a még aligha említett: sz ő l ő kapálás.

Afgán-segédmunkás Ádám, mivel önmaga már használt eme feladatra teremtetett m ű szert, avagy kapát, megtanítá Félnyakú-szöszke Eszternek és Oszlopszer ű -flúgos Barninak hogyan kell fogni a kapát. Lássuk!

Nem így…

Nem is így…

Megmutatá tehát még egyszer.

Id ő be telt, de a helyes m ű veletsort is elsajátítá Félnyakú-szöszke Eszter és Oszlopszer ű - flúgos Barni. Majd nekilátánának ama érdemi munkának, melyet F ő fönök- lélekment ő Ági rájuk hagyott. Oszlopszer ű - flúgos Barni megállapítá (mivel néki er ő ssége a fejben számolás), hogy 4 azaz négy hosszú sor és 6 azaz hat rövid sor lészen. Mivel h ő seink nem rettenének meg az kihívástól, nekiveselkedének az 4 azaz négy hosszabb sornak. Minek közben veselkedének Félnyakú-szöszke Eszter, Afgán-segédmunkás Ádám és Oszlopszer ű - flúgos Barni szórakoztaták egymást illet ő leg versenyt hirdettek vala meg, hogy ki végez el ő bb az saját sz ő l ő sorának bekapálásával. Oszlposzer ű -flúgos Barni sportember lévén sokáig az élen vala ama versenyben, ámde történt egy felettébb különös és váratlan esemény, mely fordulatot hozott Félnyakú-szöszke Eszter és Afgán-segédmunkás Ádám versenyszellemén.

Jövé el az sz ő l ő snek gazdája, és mondá az munkásoknak, hogy az asztalon lészen jutalmuk: egy üveg bor.

Ennek utána egyre zárkózott fel ama versenyben Félnyakú- szöszke Eszter és Afgán- segédmunkás Ádám, míg végül döntetlen állás vala, és a jutalmon osztozkodni vala kötelezend ő ek…

Jutalomnak íze vala érdekes. Az szaglószervünkkel fellelhet ő szalonnás el ő hatás majd ízlel ő bimbóinkkal érezhet ő pirított kenyér aroma a komplett vacsora képét idézé fel. Ámde h ő seink lészen nem városi puhány emberekb ő l, ivának az jutalomból másodszor is fenékig. Oszlopszer ű -flúgos Barni invitálá bajtársait harmadik ivásra imént, ámde ökör lévén egyedül ivék harmadjára.

Pihen ő végeztével nekilátának még az utolsó hosszú sz ő l ő sornak, minek közben megtarták az dokumentálás alkalmát is.

Természetnek szer ű en pontban eme dokumentálás közepette érkezék meg F ő f ő nök-lélekment ő Ági, ki emezeket látván…

Fellógattatá az lusta, iszákos, büdös, koszos bagázst. Alternatív befejezés 1:

Számonkéré tálentumait, melyeket el ő z ő leg alattvalóinál hagyott. Alternatív befejezés 2:

Megköszöné fáradozásukat, min ő ségellen ő rzé az sz ő l ő sorokat, és megállapítá, hogy legközelebb is el meré hívni alattvalóit eme munka végzésére. Valódi befejezés:

Mindennek utána hazavivé F ő f ő nök- lélekment ő Ági a f ő h ő seinket: Félnyakú-szöszke Eszter, Afgán-segédmunkás Ádámot és Oszlopszer ű -flúgos Barnit, akik boldogan éltek, amíg meg nem… … meg nem tudták, hogy jöv ő csütörtökön (április 21-én) újra telekgondozás lesz!