A munkavédelem speciális kérdései

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Puskásné Tóth Katalin mb. munkavédelmi igazgatóhelyettes
Advertisements

AKTUÁLIS FELADATOK A TANÜGYIGAZGATÁSBAN

A MUNKAVÉDELMI TÖRVÉNY
Munkavédelmi világnap-2014.április 28.
2005. március 23. Vezérigazgatóság 3. divízió/Felelősség- és agrárbiztosítási osztály Az egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosításának értékelése.
Munkaszervezési ismeretek
10. Tétel.
MEGBÍZOTT ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓK KÉPZÉSE / TOVÁBBKÉPZÉSE
TŰZ ÉS MUNKAVÉDELMI MEGBÍZOTTAK ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSE A Debreceni Egyetem GF Munkabiztonsági Önálló Osztály (MBO) Szervezésében.
Baleset, munkabaleset. Munkabalesetek kivizsgálása.
Munkáltatók és munkavállalók kötelességei
Munkavédelmi előírások rendszere
Állam munkavédelmi feladatai
Mandrik István ügyvivő Munkavédelmi Bizottság munkáltatói oldal
Munkaszervezési ismeretek
Munkavédelem 1. tétel.
6. tétel.
Munkahelyi egészség és biztonság
Munkahelyi egészség és biztonság
Korábbi demográfiai jellemzők Várható élettartam
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
MÁV ZRT. VEZÉRIGAZGATÓSÁG EBKO MUNKABIZTONSÁGI CSOPORT
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Mediátor képzés Kártérítés.
Önálló (de lehet a szakszervezet jelöltje, tisztségviselője)
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
MUNKAVÉDELEM Fogalmi rendszer.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő

MUNKAVÉDELMI ÉRDEKKÉPVISELET
Munkaszervezési ismeretek
„Jogszerű? Legyen!- JOGSEGÉLY+ Mini Szakmai Konferencia”
BIZTONSÁGTECHNIKA ÉS MUNKAVÉDELEM
Készítette: Kincses László
Készítette: Kincses László
A munkaviszony megszüntetése
A munkavédelemről, munkavállalóknak

Építési jog 2015.március 6. Készítette: Dr. Pintér Szilvia
A munkavédelmi képviselők és a szakszervezeti jogok összevetése
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
Munkára képes állapot ellenőrzésének anomáliája a munkahelyen Poór László ügyvezető.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések Munkavédelmi és Katasztrófavédelmi (ADR) Konferencia a Zala Megyei.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
MUNKAVÉDELEMI ELŐÍRÁSOK BETARTÁSA A KÖZFOGLALKOZTATÁSBAN.
„A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia február 1. A munkabalesetek vizsgálata a évtől hatályos előírások szerint.
A munkáltató munkavédelmi kötelezettségei Összeállította: Dr. Váró György.
VÁLLALKOZÁSOK MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSA. Jogi szabályozás (Ptk. szerint) A kártérítésről: „Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni”
 6:142. § Felelősség szerződésszegéssel okozott károkért  Aki a szerződés megszegésével a másik félnek kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül.
Felkészülés a munkavédelmi ellenőrzésekre Összeállította: Szabó Béla munkavédelmi referens Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály.
Munkaegészségtan Dr. Juhász Ferenc április.
Az évi XX. Tv-ben, az Alkotmányban foglalt munkavédelmi tárgyú rendelkezések és a Magyarország Alaptörvényében foglalt – a munkavédelemre vonatkozó.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
A közfoglalkoztatás munkavédelmi szabályai Viktor Veronika Tolna Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv március.
A MUNKÁLTATÓ KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉGE. 1. A felelősség feltételei 2. A károk típusai 3. Kártérítés szabályai.
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
A munkavédelmi törvény évi legfontosabb változásai Dörner Rezső munkavédelmi szakmérnök.
Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.
15. Az eladók foglalkoztatása
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
Munkahelyi biztonság és egészség
A munkahelyi egészség és biztonság
Bogos Csaba GAZEK Safety Expert Ügyvezető - Tulajdonos
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
A MUNKÁLTATÓ KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉGE
Földmunkagépek emelőgép üzemmódban
2015. évi tapasztalatok, évi ellenőrzési irányelvek
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
Előadás másolata:

A munkavédelem speciális kérdései Készítette: Adamasky Márta Bednár Gábor Haraszti Gábor Istók Bálint Konrád Gergely Kontár Csaba Oláh Béla

A munkavédelem szabályozási rendszere Törvényi szint Alaptörvény 1993. XCIII. tv. (Mvt) Kormányrendeleti szint Miniszteri rendeleti szint Nemzetgazdasági miniszteri rendeletek (korábban Munkaügyi és Népjóléti/ Egészségügyi/Szociális és Családügyi miniszteri rendeletek) Ágazati miniszteri rendeletek Kötelező alkalmazású nemzeti szabványok Munkáltatói szabályozási szint

A munkavédelem célja Az Alaptörvényben foglalt elvek alapján szabályozza az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés személyi, tárgyi és szervezeti feltételeit a szervezetten munkát végzők egészségének, munkavégző képességének megóvása és a munkakörülmények humanizálása érdekében, megelőzve ezzel a munkabaleseteket és a foglalkozással összefüggő megbetegedéseket.

Veszélyforrás A munkavégzés során azzal összefüggésben jelentkező minden olyan tényező, amely a munkát végző vagy a munkavégzés hatókörében tartózkodó személyre veszélyt vagy ártalmat jelent.

Veszélyes az a létesítmény, munkaeszköz, munkafolyamat, technológia, amelynél a munkavállalók egészsége, testi épsége megfelelő védelem hiányában súlyos károsító hatásnak lehet kitéve.

Veszélyforrás lehet Fizikai (pl. munkaeszköz mozgása, zaj, rezgés) Kémiai/veszélyes anyagok (pl. robbanó, sugárzó, gyúlékony) Biológiai (pl. mikroorganizmus) Fiziológiai, idegrendszeri és pszichés igénybevétel

A munkáltató kötelessége az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósítása, és a megvalósítás módjának meghatározása.

A munkavégzésre vonatkozó szabályokat úgy kell kialakítani, hogy végrehajtásuk megfelelő védelmet nyújtson a munkavállalókon kívül a munkavégzés hatókörében tartózkodók számára és a szolgáltatásokat igénybevevőknek is.

A munkáltató köteles az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása céljából: A munkát úgy szervezni, hogy a munkavállaló a munkaviszonyból eredő jogait gyakorolni, kötelességeit teljesíteni tudja A szükséges utasításokat a kellő időben a munkavállalónak megadni Rendszeresen meggyőződni arról, hogy a munkakörülmények megfelelnek a követelményeknek, a munkavállalók ismerik és megtartják a rájuk vonatkozó rendelkezéseket

A munkáltató köteles az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása céljából: A munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések esetén a rendelkezéseknek megfelelően eljárni A védőeszközök rendeltetésszerű használhatóságát, védőképességét, kielégítő higiénés állapotát, a szükséges tisztítását, karbantartását, pótlását megoldani Írásban meghatározni az egyéni védőeszközök juttatásának belső rendjét A munkavégzéshez szükséges munkavédelmi oktatást megtartani

A munkavállaló jogosult megkövetelni a munkáltatójától: Az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit, a veszélyes tevékenységhez az előírt védőintézkedése megvalósítását A szükséges ismeretek megadását, a betanuláshoz való lehetőség biztosítását A munkavégzéshez munkavédelmi szempontból szükséges felszerelések, munka- és védőeszközök, az előírt védőital, valamint tisztálkodó szerek és tisztálkodási lehetőség biztosítását

JOGOK ÉS KÖTELEZETTSÉGEK A VÉDŐESZKÖKKEL KAPCSOLATBAN A munkavállaló jogai: - a számára szükséges egyéni védőeszközt a munkáltatótól igényelni, - a munkáltató ez irányú kötelességeinek teljesítését igényelni, - a munkavégzést megtagadni, ha azzal életét, egészségét vagy testi épségét közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné, aminek minősül különösen az egyéni védőeszközök működő képtelensége, illetve hiánya. A munkavállaló kötelezettségei: - a számára kiadott egyéni védőeszközt rendeltetésszerűen használni, a tőle elvárható tisztításáról gondoskodni.

AZ EGYÉNI VÉDŐSZKÖZ ÉS A MUNKARUHA MUNKAVÉDELMI SZEMPONTÚ ÖSSZEHASONLÍTÁSA Egyéni védőeszköz Munkaruha Juttatását a munkáltató köteles meghatározni, mely munkabiztonsági és munka-egészségügyi tevékenységnek minősül. Juttatása a munkáltató intézkedése alapján, melyet a Szervezeti Munkavédelmi Szabályzatban (Kollektív Szerződés) kell rögzíteni. A juttatás alapja a kockázatértékelés, melyet a munkáltató köteles elvégeztetni, és évente felülvizsgáltatni. Ennek elvégzése munkabiztonsági és munka-egészségügyi tevékenységnek minősül. A juttatás alapja a Munka Törvénykönyve szerint: „Ha a munka a ruházat nagymértékű szennyeződésével vagy elhasználódásával jár, a munkáltató a munkavállalónak munkaruhát köteles biztosítani.” Kell munkavédelmi minősítés. Típusbizonyítvány szükséges. Munkavédelmi minősítése nincs. Használata a munkavállaló részére kötelező, ezt a munkaadó köteles ellenőrizni. A mulasztás szankcionálható. Használata nem kötelező, de pl. a honvédség sajátosságaiból, adódóan kötelezővé lehet tenni Használata oktatást, gyakorlást igényel. A munkavállaló adottságait (méreteit) a kiválasztásnál figyelembe kell venni. Használata nem igényel oktatást. Kihordási ideje nincs. A védelmi képességének elvesztése után cserélni kell. Kihordási ideje van. Mosása, tisztítása, karbantartása a munkáltató kötelezettsége, szakszerű végrehajtást igényel. A munkavállaló moshatja, tisztíthatja. A munkahelyről – külön engedély hiányában – tilos hazavinni. Hazavihető.(például kimosni). Időszakos felülvizsgálata kötelező lehet, a védelmi képesség függvényében. Nem igényel külön vizsgálatot. A tárolási feltételek meghatározottak. Nem igényel külön előírást. A munkavégzés megtiltható vagy megtagadható a védőeszköz hiányában. Belső szabályozás szerint. A védőképesség elvesztése után selejtezés. Veszélyes hulladéknak minősül a szennyezés mértékétől függően. Kihordási idő eltelte után hulladék. A szennyeződés mértékétől függően lehet veszélyes hulladék (például olajjal szennyezett textília).

Baleset Az emberi szervezetet ért olyan egyszeri külső hatás, amely a sérült akaratától függetlenül, hirtelen vagy aránylag rövid idő alatt következik be és sérülést, mérgezést, vagy más egészségkárosodást, vagy halált okoz.

A baleset lehet Üzemi baleset Munkabaleset Egyéb jellegű baleset Otthoni baleset

Üzemi baleset Az a baleset, amely a biztosítottat a foglalkozása körében végzett munka közben, vagy azzal összefüggésben, illetőleg munkába vagy onnan szállására menet közben éri.

Munkabaleset Az a baleset, amely a munkavállalót a szervezett munkavégzés során, vagy azzal összefüggésben éri, függetlenül annak helyétől és időpontjától, valamint a munkavállaló (sérült) közrehatásának mértékétől. A munkabalesetet és foglalkozási megbetegedést be kell jelenteni, ki kell vizsgálni és nyilvántartásba kell venni.

A munkabalesetet és foglalkozási megbetegedést be kell jelenteni, ki kell vizsgálni és nyilvántartásba kell venni. A munkabalesetek tekintetében a munkaügyi miniszter A foglalkozási megbetegedések tekintetében az egészségügyi, szociális és családügyi (népjóléti) miniszter rendelete határozza meg a tennivalókat.

A munkabaleset feltárása során Vizsgálni kell A kiváltó és közreható tárgyi Személyi Szervezési okokat. Intézkedéseket kell tenni a munkabalesetek megelőzésére. Jegyzőkönyvet kell készíteni olyan részletességgel, hogy a dokumentumok alkalmasak legyenek a baleset okainak megállapítására.

A munkáltató köteles megtéríteni a munkavállaló Elmaradt jövedelmét Dologi kárát Költségeit A hozzátartozó kárát

Elmaradt jövedelem Munkaképtelenségből, munkaképesség-csökkenésből eredő kár Elmaradt munkabér és juttatások pénzbeli értéke (későbbi OEP eljárás egyik tárgya) A munkaviszonyon kívül a sérelem folytán elmaradt egyéb rendszeres kereset Az a jövőbeli változás, amely a meghatározott időpontban való bekövetkezésével már előre teljes bizonyossággal számolni lehet

Dologi kár Ruházatban, használati tárgyakban, egyéb dolgokban keletkezett (kivéve az olyan dolgok, amelyek bevitelét a munkáltató megtiltotta) Összege az aktuális fogyasztói ár (kivéve, ha a dolgozó a munkáltatónál kedvezményesen beszerezheti) (amortizáció) Ha a dologban okozott kár értékcsökkenés nélkül kijavítható, akkor a javítási költség

Költségek Olyan költségek, amelyek a sérelem következményeinek elhárításához szükségesek (pl. otthoni ápolás) A sérelemmel kapcsolatos egyéb indokolt költségek

Hozzátartozó kára A sérelem következtében meghalt dolgozó által eltartottak olyan összegű kártérítése, amely szükségleteik a sérelem előtti életszínvonalon való kielégítését biztosítja (saját jövedelmüket is figyelembe véve). A sérelemmel összefüggésben felmerült dologi kár, és az indokolt költségek.

OEP Megtérítés szempontjából különböző esetek: A munkáltató felelőssége A munkavállaló szabályszegő magatartása A két eset együtt

Köszönjük a figyelmet!