Felhasznált forrás: Magyar Református Nevelés XII. évf. 1. szám

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Advertisements

TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Life through the lenses Enikő Bereczki 2RF. Egy kép többet ér ezer szónál Mitől jó egy sajtófotó? Milyen hatással van a közvéleményre? Milyen a sajtófotós.
2006. szeptember 20. Vámospércs "Új szolgáltatások a könyvtárban az Internetre építve" Moldován István OSZK MEK osztály
Digitális világ A digitális reklám
Keresőoptimalizálás Fizetett hirdetések a keresőkön Fizetett hirdetések tartalmi oldalakon Fizetett helyezések vagy regisztrációk Internetes hirdetések.
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
DPR és webfejlesztés Aknai Péter Tartalommenedzser, PTE DPR Szakmai Nap, április 15.
Az e-kereskedelem jövője
2014. június 28. Hálózati tanulás Hálózatok Internet Web 2.0.
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
Web2 és a blogok. Mi az a web2? 1.Filozófia (tartalom) szabadság nyitottság közösség 2.Eszköz(készlet) egyszerűség integráció kompatibilitás mobilitás.
Mit csinálsz a szobádban
Digitális világ Irány a világháló!
VI. Interaktív Tábla Konferencia
Közösségi média és a könyvtár Trendek Közösségi média és a könyvtárak Trendek
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
IKT az oktatásban február 25. Körmendy Zsolt
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Web2. - KÖZÖSSÉGI MÉDIA MENNYIT ÉR EGY RAJONGÓ??.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
E-learning és a multimédia
Összeállította: Gyulainé Bukovics Ildikó MEGELŐZÉS – ALKALMAZKODÁS - GONDOSKODÁS NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Interakció - Autonómia.
Amit a HTML-ről érdemes tudni
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata
Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.
Metaverzum A jövő virtuális univerzuma. Videójátékok, virtuális világok, web 2.0, Földet ábrázoló online térképek kereszteződése Szimuláció és realitás.
Közösségi oldalak használata
Közösségi weboldalak és az alumni szervezetek DPR Szakmai Klub I. Hain Ferenc - DPR Szakmai Klub http./
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Digitális világ – interaktív táblán
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Digitális tartalom előállítási képzés, alternatív foglalkoztatással mozgássérültek és megváltozott munkaképességűek számára HEFOP DAT Konferencia.
IT mentor Digitális írástudás.
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Miért jó az informatika a hallássérülteknek?
Múzeumpedagógia Komárom, Múzeumpedagógiáról általában: Pedagógus feladata: - Múzeumlátogató, értő közönség nevelése - környezeti nevelés.
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
Kompetensek lettünk? június 27..
Football Club webes arculata, azaz egy hivatalos klub honlapjának felépítése Készítette: Kiss László Balázs.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Skype motívációs szerepe
Az internetes keresési módszerek
DIGITÁLIS KULTÚRA ÉS MÉDIAOKTATÁS – Amit a TÁMOP kutatási eredményei üzennek Készítette: Jakab György Budapest december 6.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
Social Media 2015-ben, üzleti szemmel - avagy merre tart a közösségépítő világ? Kulcsár István Róbert 1.
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Informatika tanítása ea. Csernoch Mária
Nagy Regina Az információkat tartalmazó interaktív eszközökre, mint félkész termékekre kell tekintenünk, amiből a felhasználó saját.
Megosztok, tehát vagyok
Hajós Katalin Budapest, június 5.
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Munkaerőpiaci kihívások Az új generációk elvárásainak megjelenése a kiválasztásban Készítette: Farkas Edit közvetítési üzletág vezető.
Digitális generáció az iskolapadban Bedő Ferenc
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Microsoft Corporation Alapítva: április 4. (Albuquerque, Új-Mexikó) Alapítók: Bill Gates, Paul Allen Cégvezető: Satya Nadella Székhely: Redmond,
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
Politika a hipermédiában – web kettes techno-forradalmak
Előadás másolata:

Felhasznált forrás: Magyar Református Nevelés XII. évf. 1. szám MADE IN MÉDIA Felhasznált forrás: Magyar Református Nevelés XII. évf. 1. szám

„ANYU, KÉREK MÉG JUTYÚBOS TÉSZTÁT!” (Éva magazin 2011.)

A Guttenberg-galaxis vége? Átlagosan 9 éves korukban kezdik a magyar gyerekek használni a netet Az emberek sokkal többet olvasnak: de ez nem könyvolvasás! Új, vizualizált szövegek, tabletek, dinamikus olvasás A téves infó gyorsan terjed, de gyorsan javítják is (Wikipedia)

Bennszülöttek vs. bevándorlók eltérő tapasztalatok, eltérő agyi felépítést eredményeznek digitális bennszülöttek - digitális bevándorlók (Marc Prensky) Digitális bennszülöttek: anyanyelvi szinten beszélik a számítógépek, videojátékok és az internet nyelvét Digitális bevándorlók: nem ebbe születtek bele, később csatlakoztak (email kinyomtatása, dokumentumok kinyomtatása javításkor)

Ezek a mai fiatalok... Geek társadalom? (a technológiában önmagát találja meg) NEM! Nem kizárólag a technológia, hanem az általa nyújtott lehetőségek: társas kapcsolatok, játékok. A 18-29 éves korosztály 72%-a használja a netet, Magyarországon. Az emberek 80%-a rendelkezik mobiltelefonnal, a kamaszok 90%-nak van

Tehát nem csak a passzív befogadás, cselekvés is! A fiatalok kultúrája zeneletöltés, zenehallgatás filmnézés, játékkészítés chat online rádióhallgatás (BBC! is) társkeresés blog írás/olvasás honlapszerkesztés közösségi oldalak látogatása (facebook, twitter, iwiw) tévé (valóságshow) Tehát nem csak a passzív befogadás, cselekvés is!

A felhasználók közösen hozzák létre a tartalmat, osztják meg Eszközeik mobiltelefon (videofelvevő,fényképező egyben=bármikor bármit megoszthatsz) digitális fényképezőgép MP4 lejátszó IPhone webkamera azaz a web2.0 A felhasználók közösen hozzák létre a tartalmat, osztják meg az információt.

Előnyök - hátrányok Előnyök baráti kör a net miatt "végtelenné" válik, a vélemények időben és térben nem korlátozódnak felszabadultabb interakciók megosztott figyelem (multitasking) kevesebb passzív tévézés, helyette mobil vagy internetes felületen hatalmas könyvtár, anyagforrás Hátrányok beszűkít rongálja a szemet, testet csökkenti személyes kapcsolatokat szülői felügyelet kevés eltünteti a kis közösségeket tömegemberek

Mit tehetünk? Mit tehetnek? "flow" (áramlat) - a minőségi élethez aktív tevékenységre van szükség, flow-ra Erre kell tanítani őket is! ki kell tudniuk szűrni a haszontalan infókat el kell igazodniuk az információkban

„ÍRÁSTUDÓK ÁRULÁSA” nyomtatott/írott infók hasznosítása DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS nyomtatott/írott infók hasznosítása értő, kritikai olvasás IKT használat gyengébb a magyar tanulóknál, kevés otthoni hozzáférés DIGITÁLISAN MŰVELT aki felismeri mikor van szüksége infóra hol található meg az infó hogyan használhatja fel

Keresőprogramok internetes keresők alkalmazása találati listák olvasása kritikai szemmel Google Tudós (http://scolar.google.hu/) Scirus (http://www.scirus.com/) 2007 legnépszerűbb kereső szavai voltak a Google-n: youtube, iwiw, Vatera, love

Tanítás? A tanításunkat át kell konvertálni a bennszülöttek nyelvére! Módszer: diáknyelven beszélni, gyorsabb tempó, szabad teret adni véletlennek Tartalom: a jövőbeli tartalom digitális és technikai (robotika, nanotechnológia, genetika, szoftver)

Tanár-diák különbség TANÁR TANULÓ digitális bevándorló digitális bennszülött szöveges anyag ábrák, képek kidolgozott elérhetőség véletlen elérés (hipertext) önálló munka hatékonyabbak hálózatban jutalmazás a munka végén azonnali megerősítés komoly munka játékos feladat

Hogyan alkalmazzam? Jeopardy – vetélkedő minden tantárgyhoz http://www.superteachertools.com/jeopardy/ segítségével személyre szabható tartalmakat lehet létrehozni a saját igényeim szerint alakul a tartalom

PaperRater angol nyelvű esszék, dolgozatok osztályozása www.paperrater.com angol nyelvű esszék, dolgozatok osztályozása feltöltjük a a dolgozatot és már meg is kapjuk az eredményt angolszász kultúrkörben komoly szabályai vannak az esszéírásnak, ezeket ellenőrzi az alkalmazás. helyesírási és nyelvtani ellenőrzés plágium ellenőrző

PIMMédia www.pim.hu A Petőfi Irodalmi Múzeum oldalába integrált Digitális Irodalmi Akadémia, illetve a múzeum média- és hangtára 

Képek, kártyák Jogtiszta képek prezentációkhoz http://www.edupic.net/lang_pics.htm Szókártyák, tesztek készítése http://quizlet.com/create_set

Google Art Project Múzeumlátogatás virtuálisan www.googleartproject.com Múzeumlátogatás virtuálisan szabadon lehet barangolni a múzeumban részletességig nagyíthatunk bele el lehet menteni adott képrészletet, megosztható bárkivel egy link segítségével a világ 17 múzeuma csatlakozott a kezdeményezéshez Magyar Nemzeti Galéria is fenn van!

Always on!

Elérhetőségeim Macsek Laura Email: malau@freemail.hu Telefon: 06-30-9139968 Facebook Iwiw Köszönöm a figyelmet!