Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Alsónémedi bemutatása
Siófok és környéki hungarikumok
VILÁG ÖRÖKSÉGE – MAGYAROSZÁG SZÍVE: A KÁRPÁT-MEDENCE
Alberobello kisváros Olaszország Puglia tartományának Bari megyéjében. Jellegzetes építményei a trullók, melyek különleges, habarcs nélkül, csupán a.
Giethoorn Hollandia Egy falu utak nélkül.
Római építészet Augustus korában
KIRÁNDULÁS ÓFALUBAN II. rész május 8.
Felsőregmec.
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Siófok, ahol a FESTŐ műterme áll. Első tájképe is itt készült,
Cseh nyelvről fordította K.P.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
1963-ban egy derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepe, Törökország) otthonában egy falat bontott le és a fal mögött meghökkenve fedezett.
A II. VILÁGHÁBORÚ Története Készítette: Orbán Balázs 9/A.
Benito Mussolini
Pannonia Városai.
5. NAP.
Kalotaszentkirály.
Szendrő nevezetességei
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
Cseh nyelvre fordította:
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Budapest.
Cseh nyelvről fordította K.P.
Budapest nevezetességei!
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
Ungvár.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Aiguille du Midi Autoklikk 5mp.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
csodás Palotaszállója Isaac Stern – Massenet: Meditation
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Történelmi vonatkozások
automatikus Iseltwald és Giessbach Svájcban, a Berni Kantonban, a Brienzi tó partján található festői szépségű települések.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
Bér bemutatása.
Készítette: Dóbiás Kinga
Tevel (Bonyhádi kistérség).
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
KAMOND.
 A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi.
Nagykároly Készítette:
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
Alberobello Olaszország.
Svájc – Golden Pass Line
Copacabane Strand mehr USA FELSŐ-TÓ APOSTOL-SZIGETEK JÉGBARLANGOK
Molnár András bemutatja BERCHTESGADEN SASFÉSZEK FÉNYKÉPALBUMÁT.
régi magyar nevén: Veres-tó)
Somoskői vár Felkészítő tanár: Varga Tamás
Szalay Petra, Almási Lilla
Badacsony Készítette: Szabó Lilla
Budapest Magyarország Hungary
KAPRUN.
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Notre Dame Kolostor MONTSERRAT “A FEKETE MADONNA”.
I. Az első világháború és jellemzői Az első világháború frontjai
KAPRUN.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Előadás másolata:

Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park

A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes sóbányáiról, termál forrásokról és Németország egyik legmélyebb taváról, a Kőnigsee-ről, melynek mélysége192 m. A nemzeti park területének legmagasabb hegycsúcsa Watzmann csúcs (2714m t.f.) és szintén itt található a hírhedt Sasfészek, más néven Kehlsteinhaus, Adolf Hitler valamikori kedvenc erődítménye.

A tó kilátóhelye

A tavon csak elektromos hajtású hajók közlekedhetnek.

Tó feletti köd

A tó vize nagyon tiszta, ivóvíz minőségű, kézi hajtású csónakok használata és fürdés, úszás a tóban nem engedélyezett.

Sasfészek a nemzeti park legfőbb attrakciója egy keskeny csúcsháton helyezkedik el 1834 méter t.f. magasságban, közel a Kehlstein hegycsúcshoz. A Sasfészek a legtöbb térképen Kehlsteinhaus néven szerepel. Ezt a szállót Hitler 50-edik születés- napjára hű munkatársai nyarain 13 hónap alatt építették fel. A megközelítése Obersalzberg kb m magasságú hegyi településből hegyi úton, néhány sziklába vágott alagúton át és végül a hegy belsejébe épített felvonóval lehetséges.

Autóút a Sasfészekhez

Autóbusz parkoló a Sasfészek alatt

Alagút a felvonóhoz

Kilátás a Sasfészek teraszáról

A Sasfészek fő helyisége az úgynevezett Oktagon, egy nyolcszögletű terem kandallóval. Ma ez szolgál vendéglőként. Innen nyílik Éva Braun szobája és egy üvegezett galéria, melyről csodálatos kilátás van a környező hegyekre. A Sasfészek alatt lévő Obersalzberg települést a nácik erőszakkal kisajátították. Itt húztak fel beton épületeket vezetők részére óvóhelyekkel Hitler itt rendezte be magának a Berghof-nak nevezett pihenőhelyett és itt irta a „Mein Kampf“-ot a 20 –as években.

„Oktagon“ vendéglő

A SASFÉSZEK

Kereszt a „Sasfészek“ felett

• A második világháború végén •1945.április 25.-én a szövetségesek •teljesen lebombázták az Obersalzberg •települést, de a Sasfészket magát a hegycsúcson nem sikerült eltalálni. Az •alsó település megsemmisült. Néhány •évvel később az alsó település romjait •felrobbantották annyira, hogy csak • néhány épület alapja maradt meg.

SZENT BARTOLOMEI TEMPLOM Berchtesgaden Bajorországhoz csatolása óta (1810-tól) a Kőnigsee tavon, Hirschau félszigeten áll a bajor királyok vadászkastélya. Ma vendéglőként szolgál. Mellette áll a 1134-ben épült Szt.Bartolomei templom, mely mai alakját 1697-ben kapta. A tavi hajójáratok ennél a zarándok- helynél kezdik a turistáknak a környék bemutatását. A templom és kastély az időjárás függvényében csak évente kétszer közelíthető meg. A templom alapjai kb. 900 évesek, az akkori Chunigesee partjain alapították, Szt. Bartolomei-nek szentelt bazilikaként.

Watzmann (2714 m. T.f..)

Földalatti határ

Só rétegek

Földalatti tó

Achenseebahn fogaskerekű vasút